Meer steun voor openbaar maken opvolgingsplan Steve Jobs

Door: Statenweg - 11 reacties

Nu Steve Jobs wederom ziek thuis zit, wordt de vraag weer actueel wie hem zal opvolgen als hij onverhoopt mocht wegvallen als CEO van Apple.

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 23 februari zal gestemd worden over een voorstel van Laborers’ International Pensionfund om investeerders meer inzicht te geven in het opvolgingsplan.

Voor aandeelhouders is meer zekerheid over de toekomst van Apple erg welkom. Eerder bleek al dat zij gespannen reageren op het mogelijk wegval van Jobs. Inzicht in de procedures en mogelijke kandidaten zou het vertrouwen kunnen wekken dat Apple ook zonder hem op dezelfde wijze kan voortgaan.

Dat het voorstel op steeds meer steun kan rekenen blijkt deze week nadat ook Institutional Shareholder Services, een organisatie die opkomt voor institutionele beleggers, aandeelhouders opgeroepen heeft om vĂ³Ă³r te stemmen.

Apple zelf adviseert de aanwezige aandeelhouders juist tegen te stemmen. Het bedrijf staat bekend om zijn geslotenheid en zal uit concurrentieoverwegingen deze zaken niet graag openbaar maken. Bovendien zouden de verhoudingen op de werkvloer verstoord kunnen raken als bekend is wie voor opvolging in aanmerking komt en wie niet.

Apple probeert de meute gerust te stellen door te verklaren dat volgens interne richtlijnen jaarlijks aandacht uitgaat naar de opvolging van kopstukken binnen het bedrijf.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Siri

  Phil Schiller?

 • Profielfoto
  iPot

  Tim Cook

 • Profielfoto
  Mausy

  Inzicht in de procedures en mogelijke kandidaten zou het vertrouwen kunnen wekken dat Apple ook zonder hem op dezelfde wijze kan voortgaan.

  Dat geloof ik dus echt niet. Het is een veel gehoord argument dat overboord gaat op het moment dat zo’n procedure daadwerkelijk ten uitvoer word gebracht. Dan gaat iedereen zich alsnog bemoeien met de procedure of blijkt de kandidaat die dankzij de procedure is geselecteerd toch niet te voldoen aan de wensen van de heren aandeelhouders. Het is gewoon een kreet om Apple te bewegen tot meer openheid.
  Ik zal nu alvast voorspellen dat mocht Steve (om wat voor reden dan ook) vervangen worden door iemand anders, dan zal de koers van het Apple-aandeel dalen. Ongeacht welke procedure (al dan niet goedgekeurd door de aandeelhouders) gevolgd is en wie de opvolger zal blijken te zijn. Na verloop van tijd, mits Apple door gaat met het maken van vooruitstrevende technologie, zal de verloren aandeelwaarde weer goed gemaakt worden. Zo gaat het al jaren en niet alleen bij Apple.

 • Profielfoto
  Maikelw

  gesloten houden. Was er trouwens niet laatst een poll wat de leden wat OMT leden er van vinden? Of heb ik de uitslag gemist? (ben het even kwijt)

 • Profielfoto
  Yannes

  Ja, der was zo’n poll. Maar alleen het opvolgingsplan bekend maken is wat anders dan Apple in z’n totaal meer open maken.

 • Profielfoto
  defores

  Gezien Jobs al zo vaak de tech-wereld heeft doen schudden dan lijkt mij juist het meest verstandig naar hem te luisteren.

  Dat gejammer van aandeelhouders moet eens ophouden ze spelen bijna een slachtoffer rol.

  Het lijkt mij ook als iemand de beste keuze voor Apple kan maken dat dat mr Jobs hemzelf is.

  Aandeelhouders zullen alleen maar gaan blunderen gezien dat ze weinig tot geen visie hebben betreft de computer industrie.

 • Profielfoto
  ottovds

  inerne?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Doe maar even veranderen in “openbaar maken” ipv “openbaarmaken” (Het is inderdaad wel openbaarmaking)

 • Profielfoto
  lucschram

  Luc Schram?

 • Profielfoto
  hugo123

  Ik hoop op Jony Ive!

 • Profielfoto
  Retyro

  Aandeelhouders zullen alleen maar gaan blunderen gezien dat ze weinig tot geen visie hebben betreft de computer industrie.

  Beetje bekrompen mening, maar in het geval van dit pensioenfonds gaat het wel op.