Ramy
Ramy Nieuws 27 februari 2011

Mac OS X Lion krijgt uitgebreidere Over deze Mac-applicatie

Via het Appeltje en het menu-item “Over deze Mac”, kun je eenvoudig informatie over je Mac opvragen. Wat voor processor je hebt, hoeveel RAM-geheugen erin zit en wat de opstartschijf is, krijg je in een oogopslag te zien. Via de knop “Meer info…” wordt je doorgelinkt naar de applicatie Systeemprofiel.

Een stuk uitgebreider kan de Over deze Mac-applicatie dus wel, aangezien je het grootste gedeelte over je Mac in een andere applicatie op moet zoeken. In Mac OS X Lion heeft Apple deze applicatie eens goed onder handen genomen, en vertelt het voortaan een stuk meer over je Mac.

Wat direct opvalt, is dat de applicatie een aantal tabbladen heeft gekregen. Te beginnen met “Overview”, waar je dezelfde info vindt als in de huidige Over deze Mac-applicatie, maar dan voor zowel de software als de hardware van je Mac. Onder het tabblad “Displays” vind je informatie over je beeldscherminstellingen, en over je grafische kaart. Ook is er een button aanwezig, om direct naar de beeldscherminstellingen te gaan.

Overview
Displays

Soms kom je er ineens achter dat je harde schijf voor een groot gedeelte vol zit, maar weet je niet waar dat aan ligt. Onder het tabblad “Storage” zie je hoeveel geheugen ieder soort data, zoals foto’s of applicaties, innemen. Het ziet er een beetje hetzelfde als de balk in iTunes uit, wanneer je je iPod, iPhone of iPad aangesloten hebt.

Storage

Onder het tabblad “Memory” zie je hoeveel RAM-geheugen er in de  Mac aanwezig is, en onder het tabblad “Battery” zie je eigenlijk dezelfde info, als die je in de taakbalk van je MacBook zou zien.

Memory

Handige extraatjes zijn de tabbladen Support en Service, waar je terecht kunt wanneer je vragen hebt. Al met al, een grote verbetering ten opzichte van de huidige Over deze Mac-applicatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac OS X Lion krijgt uitgebreidere Over deze Mac-applicatie
Sluiten