Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 27 februari 2011
Leestijd: 2 minuten

Kleine verbeteringen van Lion op een rijtje

Nu Apple een beta van Lion heeft verspreid onder developers, is het voor velen mogelijk om dit nieuwe besturingssysteem te installeren op hun Mac. Naast de grote veranderingen, blijkt OS X 10.7 ook nog andere (kleinere) vernieuwingen te bevatten. Daarom hier een line-up van de meest interessante dingen.

Handtekening
Om je documenten te ondertekenen heeft Apple in Voorvertoning een nieuwe functie geïmplementeerd die gebruikt kan worden om je handtekening te digitaliseren. Je houdt een plaatje met daarop je handtekening voor je iSight-camera en hij wordt automatisch opgeslagen, zodat je deze kunt gebruiken in allerlei documenten.

(foto: iClarified)

Speciale tekens
In iOS kun je speciale tekens, zoals een accent aigu of een accent grave activeren door een bepaalde letter langer ingedrukt te houden. Om je de ingewikkelde toetsencombinaties te besparen, kan dit met Lion ook op je Mac.

iChat
iChat ondersteunt in Lion naast MobileMe-, AIM-, Google- en Jabber-accounts nu ook die van Yahoo!. Video- en audiochats via Yahoo! zijn nu dus ook mogelijk met iChat.

Back to my Mac
MobileMe-gebruikers zullen wel bekend zijn met Back to my Mac. Hiermee kun je vanaf andere Macs het scherm van je eigen Mac bekijken. Hier heb je tot op heden wel een MobileMe-account voor nodig gehad. Nu is deze functie echter voor iedereen met een Apple ID beschikbaar.
Mede hierdoor worden de geruchten dat MobileMe gratis wordt sterker. Al eerder werd Find my iPhone, dat ook eerst alleen voor MobileMe-klanten beschikbaar was, gratis voor alle iPhone- en iPad-gebruikers.

Quick Look
Ook Quick Look is verbeterd in OS 10.7. Als je bijvoorbeeld in Mail of iChat met je muis over een URL-link beweegt, opent zich een apart venster met hierin een preview van de desbetreffende website. Ook wanneer je met je muis over een zoekresultaat in Spotlight gaat, verschijnt er een preview van bijvoorbeeld een PDF, een liedje of een video.

Podcast
Ook nieuw is de Lion-applicatie Podcast Publisher, waarmee je podcasts kunt maken en uploaden. Je kunt zowel audio en video opnemen als bestaande media gebruiken. Is je pod- of vodcast klaar, dan heb je de keuze deze op te slaan, te delen via mail of te uploaden naar een server.

(foto: 9to5Mac)

Auto Correct
De manier waarop fout geschreven woorden worden weergegeven in iOS, wordt nu ook geïntroduceerd in Mac OS X. Als er een betere suggestie is voor een woord verschijnt die daaronder. Klik je op spatie, dan wordt het woord vervangen, maar blijf je toch liever bij je eigen spelling, dan klik je op het kruisje.
(foto: MacStories)

Quicktime 10.1
In Quicktime 10 werd het mogelijk om een audio-, video- of schermopname te maken, te bewerken en te delen via MobileMe, YouTube of iTunes. Lion bevat Quicktime 10.1 dat je media nu ook kan delen met Vimeo, Flickr, Facebook en Mail. Ook kun je met Quicktime 10.1 makkelijker een schermopname maken van een bepaald deel van je scherm, door dat simpelweg te selecteren met je muis.

Bron: MacStories en 9to5Mac

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Kleine verbeteringen van Lion op een rijtje
Sluiten