Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 28 februari 2011

Jonathan Ive heeft heimwee naar Engeland

Net nu kartrekker Steve Jobs ziek thuis zit, heeft Apple’s belangrijkste ontwerper, Jonathan Ive, aangegeven dat hij graag terug wil naar Engeland. Apple is het hier echter niet mee eens, helemaal niet zelfs. De baan van Ive zou zelfs op de tocht staan.

Ive wil graag met zijn vrouw zijn kinderen opvoeden in Somerset, Engeland, maar de hoge bazen bij Apple  zouden dat niet zien zitten. Ive verbleef de laatste tijd in California vanwege een regeling met “gouden handboeien,” maar deze deal loopt binnenkort af. Deze overeenkomst werd in 2008 getekend en heeft Ive totaal geen windeieren gelegd; in totaal streek hij $30 miljoen op voor zijn diensten als ontwerper voor Apple.

‘Jony’ is van plan om heen en weer te reizen tussen Engeland en Amerika, maar de directie van Apple schijnt zelfs zover te willen gaan dat ze aangeven dat “de toekomst van Ive bij Apple niet zeker is, als hij inderdaad besluit om naar Engeland te gaan verhuizen.” Cult of Mac, die het bericht online heeft gezet naar aanleiding van een artikel door de Sunday Times, heeft aangegeven dat Apple de geruchten baseert op speculatie.

Ive is bij Apple verantwoordelijk voor veel iconische ontwerpen, zoals de unibody MacBook, de iPod, iPhone en de iPad. Hij wordt gezien als één van de belangrijkste industriële ontwerpers van zijn generatie.

Reageer op artikel:
Jonathan Ive heeft heimwee naar Engeland
Sluiten