Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 9 februari 2011

Is de HP TouchPad dé iPad killer?

De iPad nadert met rasse schreden zijn eerste verjaardag. Waar er van de iPad al meer dan 15 miljoen zijn verkocht, moet de eerste echte iPad killer nog opstaan. Is het de Samsung Galaxy Tab? Is het de Motorola Xoom? Vandaag staat een serieuze kandidaat op: de TouchPad van HP.


De HP TouchPad is ontsproten uit het brein van ex-Apple medewerker Jon Rubinstein, de ex-CEO van Palm. De HP TouchPad gaat vergezeld van een aangepaste versie van WebOS 2.1.

De TouchPad lijkt in veel opzichten op de iPad. Qua afmetingen is hij zelfs bijna gelijk aan de iPad. De TouchPad is slechts 0.3 millimeter hoger en dikker. Alleen in breedte is de TouchPad iets smaller: bijna 3 millimeter. Daarnaast heeft hij net als de iPad een scherm van 9.7 inch met een resolutie van 1024 bij 768.

Aan de voorkant heeft hij een webcam van 1.3 megapixel om mee te videobellen. Hij heeft een lichtsensor, accelerometer, kompas en gyroscoop, GPS en beschikt tenslotte over een 1.2 Ghz Snapdragon processor.

Met Synergy kun je snel gegevens uitwisselen tussen Palm devices

Iets wat de TouchPad onderscheidt van de iPad is Synergy. Hiermee kun je makkelijk data als bijvoorbeeld contacten uitwisselen tussen een telefoon van HP, de Palm Pre, en de TouchPad. Hiervoor hoef je alleen maar de telefoon bij de TouchPad te houden.

De HP TouchPad komt uit in de zomer. Een 3G en 4G versie komt later in het jaar beschikbaar. Meer details over hardware en software zullen tegen die tijd bekend gemaakt worden.

Nieuwe smartphones
Behalve de eerste  tablet, heeft HP ook twee nieuwe smartphones geintroduceerd. De Pre gaat naar versie 3 en daarnaast is er een kleine telg bijgekomen. De Veer is een kleine variant van de Pre. Met het formaat van een creditcard biedt hij hetzelfde als zijn grote broer. De Pre en de Veer komen in de lente uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is de HP TouchPad dé iPad killer?
Sluiten