Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 4 februari 2011

Is Apple de nieuwe boosdoener?

De Super Bowl is in Amerika niet alleen hét evenement van het jaar voor American football, ook voor de reclamewereld is het een hoogtepunt. De wedstrijd trekt meer dan 100 miljoen kijkers en dat is voor bedrijven een unieke kans om in the picture te komen van het grote publiek.

Super bowl reclames zijn dan ook geen alledaagse reclames. Apple begon de traditie door in 1984 tijdens de rustpauze een lange reclame te tonen ter promotie van de Macintosh. De door Ridley Scott geregiseerde clip toont de strijd tegen het almachtige IBM.

Morgen zal tijdens de Super Bowl verwezen worden naar dat moment in 1984. Wederom wordt er een strijd gevoerd tussen de kleine en de almachtige. Dit keer, echter, zijn de rollen omgedraaid en is Apple de boosdoener en Motorola het licht aan het einde van de tunnel. “2011 looks a lot like 1984. One authority. One design. One way to work. It’s time for more choices. It’s time to explore. It’s time to live a free life.”

Is Apple de nieuwe IBM uit 1984? Heeft Motorola gelijk?


Fragment van de reclame van Motorola


Teaser voor de Motorola reclame

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is Apple de nieuwe boosdoener?
Sluiten