iPod classic binnenkort uit het assortiment?

Door: Statenweg - 41 reacties

De iPod classic kan wellicht worden toegevoegd aan het lijstje met zaken die gaan verdwijnen in 2011. Er gaan al langer geruchten dat Apple het apparaatje uit het assortiment wil halen. Zo heeft de classic al een tijdje geen update meer gehad en werd er tijdens het laatste iPod-event met geen woord over gerept.

Diverse berichten op internet melden nu dat de voorraad classics aan het slinken is. Dit komt niet door een plotselinge stijging in de vraag, maar duidt er mogelijk op dat Apple gestopt is met de productie. Een vernieuwing van het model is natuurlijk ook mogelijk, maar wordt minder waarschijnlijk geacht.

De classic is het enige model dat nog veel kenmerken heeft van de iPod zoals we ‘m kennen uit zijn beginjaren. Geen touch-schreen, maar een click-wheel. Geen flash-geheugen, maar een harde schijf. Een beetje groot van formaat, maar daartegenover staat een opslagruimte van maar liefst 160 GB.

Zul jij ‘m missen, de iPod classic?

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  Rensvw

  Ik vind dat die in het assortiment moet blijven.

 • Profielfoto
  AppleTim

  waarom moet elk artikel eindigen op een vraag?!:razz:

  en ik zal hem niet missen omdat hij op mijn bureau ligt :sarcastic:

 • Profielfoto
  Afroman

  Zie hierboven

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  Ik zou de iPod Classic persoonlijk niet gaan missen, wel zou ik het jammer vinden dat het clickwheel (misschien) zal gaan verdwijnen.

  Mischien komt er dan een mogelijkheid, voor een iPod touch met 120GB… WieWeet…:smile:

 • Profielfoto
  Froggle

  Als er een waardiger opvolger voor komt vind ik het prima. Het grote voordeel was immers in deze tijd nog dat ie over een flinke opslag capaciteit beschikt. Echter heeft de iPod Touch hierna dan het meest (64GB). Ik mag dan dus wel verwachten dat die een opslag upgrade krijgt in september. Voor de iPhone geldt het zelfde, maar daar kan ik ook wel doorstaan met 64GB.

 • Profielfoto
  iSponge

  Zou zonde zijn als de ‘oer iPod’ zou verdwijnen.. Zit te twijfelen of’k d’r een zou aanschaffen.. Hij’s toch best prijzig……

 • Profielfoto
  District

  Het zou jammer zijn als deze iPod verdwijnt. Ik moet niks hebben van touchscreen gebeuren, zeker niet op zo’n klein ding als de nano. De simpelheid van de classic is zijn kracht. Gelukkig heb ik nog een 3g Nano die het nog goed doet:)

 • Profielfoto
  Sanjeev

  Ik gebruik het alleen in de auto.
  Soms is het ook wel handig als “soort van” externe hardeschijf.

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Misschien zelfde stijltje als de nano maar kan groter? Lijkt me wel wat eigenlijk.

 • Profielfoto
  Krossed

  Zou inderdaad wel zonde zijn, heb zelf de classic 80gb 2 jaar geleden gehaald en ben er nog steeds blij mee.

  vooral om de hoeveelheid opslag het apparaatje heeft:smile:

 • Profielfoto
  gr

  Zonde als dit juweeltje verdwijnt.iPod Touch vind ik helemaal niks en de overige ‘gewone’ iPods hebben te weinig capaciteit. Mijn huidige Classic is nog te nieuw om weg te doen.

 • Profielfoto
  Robo

  Jammer. Ik heb er 1 voor in de auto. Altijd alle muziek bij de hand. Ben benieuwd of er nog een model komt met zoveel opslag.

 • Profielfoto
  nickvkempen

  Had al verwacht dat hij eruit zou gaan.
  In de nieuwe Universal docks (Met alu-afstandsbediening)
  wordt hij namelijk ook niet meer ondersteund.
  We shall see..

 • Profielfoto
  McMeller

  @Nickalicious

  Dezelfde stijl als de iPod nano, maar dan groter?
  Je bedoelt, een iPod touch?

 • Profielfoto
  Osipz

  Ik vind het overdreven dat Apple ieder jaar weer met een update van de iPods komt. Ben je net gewend aan ke iPod, komt er weer een nieuwe versie.
  Ij heb de classic, mijn tweede, nadat ik de eerste in een vliegtuig heb laten liggen, eigenlijk voortdurend op een dock met radio in de keuken staan. Ongeveer mijn hele cd collectie staat erop en er is nog plek genoeg over voor meer.
  Het zou jammer zijn als hij verdwijnt uit het assortiment, het klikwiel is een unieke vinding, ook al schijnt het concept niet oorspronkelijk des Apples te zijn. Gecombineerd met de degelijke uitvoering, het gewicht en de mooie matzwarte voorkant blijft het een plaatje en een voorbeeld van functionele vormgeving.

 • Profielfoto
  mvdenberg

  Ik zou ‘m zeker missen: ben erg blij met m’n classic: inderdaad vanwege het clickwheel, persoonlijker fijner dan m’n iPhone. Bovendien heb ik veel muziek in lossless: past allemaal niet zo goed op een andere iPhone. En om alles tijdens synchroniseren op een lagere bitrate te zetten (bij een kleinere iPod) duurt een zo’n synchronisatie ook uren.

 • Profielfoto
  nicolaas61

  ah bah die mag niet weg!

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik zeg: blijven!

 • Profielfoto
  rdesign

  Blijven! Of een Touch met 160GB, ook prima natuurlijk…

 • Profielfoto
  MausB

  heb geruchten gehoord dat alle ipods eruit gaan behalve de touch. maarja, dat zijn geruchten via via.

  ik vind dat de classic moet blijven, voor de ‘oldskool’ mensen onder ons!

 • Profielfoto
  Nikita

  Als ‘ie verdwijnt dan zou Apple wel met een goed alternatief moeten komen, vind ik. De 64 GB iPod touch is een stuk duurder, maar met allemaal functies die er van mij niet bij hoeven. Bovendien kan je de iPod Classic nog als externe schijf gebruiken, mocht je dat willen.

  Aan de andere kant; Toshiba heeft deze week wel een nieuwe lijn 1,8″ HDDs uitgebracht van 160 tot 220 GB. Dit zijn alleen mSATA schijfjes i.p.v. de PATA schijfjes van weleer die in de iPod zaten.

  Dus wie weet kunnen we straks een iPod Classic van 220 GB aanschaffen:wink:

 • Profielfoto
  dirkuijt

  Alles wordt SSD (of NAND) dus zo ook alle iPods…
  Tuurlijk is het een klassieker (daarom heet’ie ook zo :)) maar hij heeft gewoon zijn beste tijd gehad…

  Dus kom maar op met 64gb/128gb iPhones en IPT’s!

 • Profielfoto
  Da Vinci

  De ipod classic is wel rete handig hoor, als ik op de fiets zit vind ik mijn iphone (idem dus met ipod touch) een groot fiasco! Ik moet goed kijken op het scherm, waar ik op druk! De classic is beter bedienbaar. Blijf toch maar bij mijn iphone, heb geen zin om twee apparaatjes te gebruiken. Heb mijn classic (nog van 80gb) geschonken aan m’n vader die hem nu elke dag in de trein op heeft als hippe zestiger!

 • Profielfoto
  kontol besar

  die van mij is enige tijd geleden kapot gegaan en ik mis hem nu nog steeds elke dag.

 • Profielfoto
  iDuck

  Als muziekspeler wint de iPod classic het van elke andere iPod. Door de geluidskwaliteit, bediening en opslagcapaciteit.
  Mocht deze verdwijnen dan moet er toch een goed alternatief komen, een speler die op die 3 punten nog beter scoort. En dat zie ik niet zomaar gebeuren.

 • Profielfoto
  XBL

  Ik kan me voorstellen dat Apple het concept van clickwheel e.d. laat vallen (het is een icoon, maar uiteindelijk willen ze verder innoveren). Maar ik kan me niet voorstellen dat Apple de klanten die veel opslag willen, laat vallen.

  Wellicht komt er een iPod met 160GB of meer voor dezelfde prijs als de huidige iPod Classic (230 euro). Maar waarschijnlijker is dat er een upgrade komt voor de iPod Touch (waarmee het veel duurder wordt), omdat Apple graag de App Store pusht.

 • Profielfoto
  Needler

  Alleen als de iPhone 5 en de nieuwe iPod Touch 128 GB huishouden. Dan is de iPod Classic behoorlijk overbodig.

 • Profielfoto
  Ce.

  Ik heb hier nog een classic liggen die maar 1 keer gebruikt is sinds ik me vorig jaar een iPhone aangeschaft heb… en dat was toen ik op vliegvakantie ging:-)

 • Profielfoto
  ronald

  Laat ik nu nog de oer iPod classic hebben.
  een van de mooiste, mooi zacht rode oplichtende toetsen bij aanraking
  en de opvolger, ook een classic, veel GB’s.
  alleen voor muziek is het uitstekend. en daar heb ik ze voor.
  filmpjes op postzegel formaat trekken mij persoonlijk niet zo.

 • Profielfoto
  Lexis

  Als je een beetje geld hebt en een risico wilt nemen dan koop je NU een stuk of 10 van die dingen in.

 • Profielfoto
  Sprint

  Jazeker zal ik hem missen. Ik heb er twee maar liefst, de enige waarop al mijn muziek past. Met iPhone is het echt behelpen hoor, qua muziekkeuze…

 • Profielfoto
  kcidymkcus

  Als mijn iPod Classic kapot zou gaan dan zou ik blind hetzelfde model kopen, ik zou het jammer vinden als hij zou verdwijnen.

 • Profielfoto
  Onno Titulaer

  Als er nou 1 apparaat moet blijven …..

 • Profielfoto
  puchelaar

  Hopelijk blijft-ie. Want touch is mooi, maar niet op de tast te bedienen. En dat vind ik toch wel erg handig…

 • Profielfoto
  gsmaster

  Deze mag niet verdwijnen want het is de enige met een degelijke hoeveelheid aan opslagruimte!!! De touch schiet nog altijd veel te kort!!!

 • Profielfoto
  Little Idiot

  Laat er in ieder geval nog iets met een clickwheel blijven, met je ogen dicht bedienen is toch wel een groot voordeel. Mijn 80 GB staat helemaal vol en zou hem niet willen missen.

 • Profielfoto
  Tkradio

  Logisch besluit natuurlijk, gezien de huidige ontwikkelingen.
  Maar het zou wel onwijs jammer zijn!
  Échte muziekliefhebbers hebben wel wat meer als 64 gb dat op de touch past, en die moeten dan keuzes maken en daar zit niemand (zoals apple zelf zegt) op te wachten natuurlijk! Dus óf blijven, óf een goed alternatief!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb nog een iPod 60Gb, model van voor de classic. Had ik een tijd niet gebruikt omdat ik een iPhone heb, wel met veel minder Gb’s (dat is veel te duur; ook bij de iPod touch). Ik had bijna al mijn muziek er op staan, heel veel leuke videoclips en een groot aantal speelfilms. Nu gebruikt mijn zoon hem vooral en dan als een soort ‘HD’ om nieuw gedownloade films te bekijken op allerlei plekken. Daar is ‘ie erg handig voor. Belangrijkste reden om ‘m te houden is dat een groot aantal Gb’s op iPod touch en iPhone veel te duur is.

 • Profielfoto
  iLarsNL

  iPod classic 5th gen hier, en gebruik ik als ik geen zin heb om de mac wakker te maken om muziek te luisteren/het al laat is. op de ipod classic past zoiezo al mijn muziek, op mijn ipod nano (8 gig) niet, maar die gebruik ik dan ook alleen voor naar school/metro/etc.

 • Profielfoto
  javga

  Als er een opvolger kom met net zoveel opslag ruimte en ook in te zetten is als een externe schijf vind ik het geen probleem. Apple moet vooruit en het zit er wel wat aan te komen. Tuurlijk is het jammer dat de oer iPod zou verdwijnen. Ik heb zelf ook zo’n ding en al mijn muziek staat erop! Hij staat ieder weekend hele dagen lekker te spelen, dat willen we toch niet missen?

 • Profielfoto
  vinkofunk

  Er moet een nieuwe iPod Classic uitkomen, en wel één met een opslagcapaciteit van 1TB, dan kan ik net al mijn muziek erop kwijt!! Of 500GB zou ook al relaxed zijn, met autofill kom ik dan ook wel ff vooruit. 160GB is echt zooo 2006…