Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 februari 2011
Leestijd: 1 minuut

Het relaas van Apple-verkopers

Ze zijn Apple’s first line of defence, de enigen die élke dag in contact staan met de eindgebruikers en daarmee hebben ze misschien wel de moeilijkste baan binnen het bedrijf. Want hoe hou je jezelf staande, gevangen tussen klanten die alles willen weten en een werkgever die geheimzinnigheid tot een kunst verheven heeft?

Het tijdschrift Popular Mechanics heeft de grootste frustraties van een aantal Apple Store-medewerkers verzameld. Wij zijn benieuwd of deze punten herkenbaar ze zijn voor medewerkers van Apple Premium Resellers in Nederland en België. Werk jij bij een APR? Laat ons weten wat jouw grootste frustraties zijn (anonimiteit gegarandeerd)! Met de inzendingen zullen wij binnenkort een Nederlandse versie maken van het artikel in PM.

  • Personeel weet niets van toekomstige producten. Erover speculeren wordt niet gewaardeerd door het management, helemaal niet in het bijzijn van klanten.
  • De variëteit aan klanten is enorm: van scheldende driftkikkers tot drugsdealers die hun Apple-gadgets proberen te kopen met nep-ID-kaarten en gestolen credit cards. Ook is er een grote groep freeloaders die alleen de winkel bezoekt om gratis te internetten, muziek te luisteren of zelfs webcasts te streamen.
  • Alleen een Mac verkopen is niet genoeg. Er wordt van het personeel verwacht dat er accessoires aangepraat worden en vooral dat AppleCare en MobileMe wordt aangeraden. Op die pakketten zit beduidend meer marge dan op de computers zelf.
  • Er wordt in Apple Stores niet op commissiebasis gewerkt. Toch wordt personeel wel onder druk gezet om veel te verkopen. Zo worden de verkopen per medewerker voor het voltallige personeel openbaar gemaakt. Medewerkers die minder verkopen worden apart genomen door het management.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Het relaas van Apple-verkopers
Sluiten