Guido
Guido Nieuws 10 februari 2011
Leestijd: 1 minuut

Hack een iPhone binnen zes minuten

Slecht nieuws voor de bezitters van de iPhone en iPad. Onderzoekers van het Duitse Fraunhofer SIT hebben het voor elkaar gekregen Apple’s wachtwoordsysteem Keychain binnen zes minuten te kraken. Ze hadden daarmee toegang tot een iPhone of iPad en daarmee tot alle wachtwoorden, zoals die van Gmail, Exhange, wifi en meer.

Minimale vereiste voor het kraken is wel dat iemand je iPhone of iPad in handen moet hebben. De onderzoekers toonden het mankement aan middels een bestaande exploit waarmee ze toegang hadden tot Apple’s besturingssysteem iOS. Ernstig probleem dus voor zowel privé- als bedrijfsleven. Gelukkig stelt Apple sinds kort de app Zoek mijn iPhone gratis beschikbaar waarmee je op afstand gegevens op een iPhone kunt wissen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hack een iPhone binnen zes minuten
Sluiten