Gabrielle Giffords blijkt iPad-evangeliste

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

Gabrielle Giffords is hier vooral bekend van de schietpartij waarbij ze levensgevaarlijk gewond raakte. De nieuwe iPad-krant The Daily bleek nog een interview op de plank te hebben liggen van voor de aanslag, toen ze nog vooral bekend was als het lid van het Huis van Afgevaardigde voor de Democratische partij. Onderwerp van het gesprek voor camera was één ding: de liefde voor haar iPad.

In het interview vertelt Giffords hoe ze de iPad vooral gebruikt als vervanging van de grote hoeveelheden papier die ze vroeger meezeulde. Spelletjes heeft ze er niet op geïnstalleerd, maar ze gebruikt de iPad wel om haar politiek-sociale leven op Twitter en Facebook bij te houden. Na een lange dag werken voor het Amerikaanse volk gaat de iPad zelfs mee naar bed. Haar man, astronaut Mark Kelly, heeft daar geen moeite mee. Hij ligt ernaast met zijn eigen iPad.

Giffords ontpopt zich zelfs als iPad-evangeliste. Zo vertelt ze in het interview dat er nog niet zo veel iPads te zien zijn in haar thuisstad Tuscon (Arizona). Ze laat daarom graag aan haar stadsgenoten zien wat ze allemaal doet met haar iPad en hoe eenvoudig alles werkt. Aan het eind van het gesprek zegt ze zelfs dat ze iedereen aanraadt om de aanschaf te overwegen.

Na de aanslag op haar leven op 8 januari doet Giffords er samen met artsen en familie alles aan om weer te herstellen. Ook daarbij blijkt de iPad een belangrijke rol te spelen. Ze gebruikt het apparaat nu om samen met haar man foto’s van familie te bekijken. Het feit dat ze zelf in staat is om langs de foto’s te ‘swipen’ heeft artsen bemoedigd in hun hoop op herstel.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het is Tucson, niet Tuscon. Wel leuk artikel!

 • Profielfoto
  KR1275

  Een politicus behoort zich niet met zulke zaken te bemoeien. Geeft signalen af van partijdigheid en zorgt voor politieke manipulatie van Apple-freaks.

 • Profielfoto
  Buzz

  Haha, Richard, dat is wel een grappige opmerking!

  Het is juist de taak van een politicus om zich met dingen te bemoeien en partij te kiezen. Het is aan de kiezers om te bepalen of ze het er mee eens zijn.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou fijn mevrouw Giffords. Van harte beterschap nog!

  @Richard Kruizinga: Wat een onzin! Sinds wanneer mag een politicus niet aan anderen vertellen hoe een iPad werkt en hoeveel plezier hij of zij er van heeft?
  En sinds wanneer is dat “Politieke manipulatie van Apple-freaks”? Volgens mij zie jij spoken:)

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ach., hoe meer succes Apple heeft hoe meer jaloezie om de hoek komt. Lees HP-de Tijd er even op na Hr. Kruizinga, misschien bent u daar beter thuis. Niemand is gedwongen een Apple product te kopen en als iemand dat wel doet mag hij/zij in publiek zeggen er blij mee te zijn.

 • Profielfoto
  KR1275

  Bedankt voor jullie reacties, maar hebben jullie het stukje wel gelezen?? Telegraaf-lezers zeker?

 • Profielfoto
  ernst.

  Kennen jullie(als we het toch over bekende mensen met een Mac hebben) nog die foto van GW Bush en die Mac notebook op zijn bureau?:evil:

  zelfde laken een pak,dus beetje raar dit nieuwtje..:neutral:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ Richard Kruizinga: absoluut niet, via mijn iPhone lees ik alle kranten een beetje en verder kijk ik liever TV en internet, want kranten bieden alleen oud nieuws. En jij? Groen Links lid zeker? Een beetje verzuurd door het interne geharrewar.
  Ik heb het héle stuk gelezen en er niets vreemds in kunnen ontdekken! Het zijn net mensen, die politici.

 • Profielfoto
  KR1275

  AUB blijf fatsoenlijk. En nee, ik ben géén GL-stemmer.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Een politicus behoort zich niet met zulke zaken te bemoeien. Geeft signalen af van partijdigheid en zorgt voor politieke manipulatie van Apple-freaks.

  Telegraaf-lezers zeker?

  Fatsoenlijk? Lijk mij dat we dat zijn, zelfs na zo’n stomme opmerking… :slant: