Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 februari 2011

Gabrielle Giffords blijkt iPad-evangeliste

Gabrielle Giffords is hier vooral bekend van de schietpartij waarbij ze levensgevaarlijk gewond raakte. De nieuwe iPad-krant The Daily bleek nog een interview op de plank te hebben liggen van voor de aanslag, toen ze nog vooral bekend was als het lid van het Huis van Afgevaardigde voor de Democratische partij. Onderwerp van het gesprek voor camera was één ding: de liefde voor haar iPad.

In het interview vertelt Giffords hoe ze de iPad vooral gebruikt als vervanging van de grote hoeveelheden papier die ze vroeger meezeulde. Spelletjes heeft ze er niet op geïnstalleerd, maar ze gebruikt de iPad wel om haar politiek-sociale leven op Twitter en Facebook bij te houden. Na een lange dag werken voor het Amerikaanse volk gaat de iPad zelfs mee naar bed. Haar man, astronaut Mark Kelly, heeft daar geen moeite mee. Hij ligt ernaast met zijn eigen iPad.

Giffords ontpopt zich zelfs als iPad-evangeliste. Zo vertelt ze in het interview dat er nog niet zo veel iPads te zien zijn in haar thuisstad Tuscon (Arizona). Ze laat daarom graag aan haar stadsgenoten zien wat ze allemaal doet met haar iPad en hoe eenvoudig alles werkt. Aan het eind van het gesprek zegt ze zelfs dat ze iedereen aanraadt om de aanschaf te overwegen.

Na de aanslag op haar leven op 8 januari doet Giffords er samen met artsen en familie alles aan om weer te herstellen. Ook daarbij blijkt de iPad een belangrijke rol te spelen. Ze gebruikt het apparaat nu om samen met haar man foto’s van familie te bekijken. Het feit dat ze zelf in staat is om langs de foto’s te ‘swipen’ heeft artsen bemoedigd in hun hoop op herstel.

Reageer op artikel:
Gabrielle Giffords blijkt iPad-evangeliste
Sluiten