Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 februari 2011
Leestijd: 3 minuten

Mooie, coole en gekke stickers voor je Mac

Leuk hoor al die esthetisch verantwoorde, minimalistisch ogende MacBooks van aluminium en glanzend wit plastic, maar opvallen doe je er tegenwoordig niet meer mee. Om toch te laten zien dat jij een Mac-gebruiker met een eigen smaak is er sinds een paar jaar een nieuwe trend ontstaan: stickers, speciaal voor je MacBook, MacBook Pro en MacBook Air.

De webshop Etsy heeft honderden soorten in het assortiment. OMT maakte voor jou een selectie van de grappigste, mooiste en meest bijzondere Mac-stickers voor alle soorten Mac-gebruiker: van fanboy tot kunstliefhebber, van gamer tot nerd.

De fanboy
Als je vindt dat je Mac alleen niet genoeg uitstraalt dat je een Apple-fanboy of -girl bent, dan zijn deze stickers misschien iets voor jou: een wijze uitspraak, Calvin (van de bekende strip Calvin en Hobbes) die duidelijk laat blijken hoe hij over PC’s denkt, of Bill Gates die er vandoor gaat met Apple’s ideeën, achtervolgd door Steve Jobs.

De bèta

Ben jij een exacte wetenschapper, student of gewoon liefhebber van schei-, natuur- of wiskunde? Dan zijn deze stickers iets voor jou: van de zwaartekrachtwet van Newton (je weet wel, die van de appelboom), tot Apple Pi(e).

De senior fanboy
Tegenwoordig heeft iedereen een Mac, zo lijkt het. Dat gevoel wil fanboys van het eerste uur nog wel eens bekruipen. Ben jij er ook zo een en wil je laten zien dat jij de Mac al kent van voor het i-tijdperk? Dat kan je nu laten zien, met de beroemde Think Differentcampagne-slogan, het vroegere regenbooglogo, of voor de échte old-school fans: het originele logo uit de tijd van de Apple II.

De filmgek
Ben jij naast je Mac ook groot fan een karakter uit je favoriete film? Grote kans dat hij of zij ook vereeuwigd is in een sticker. Wij vonden de volgende 3 het mooist gebruik maken van het Apple-logo:  Scrat uit Ice Age, Wall-E en een interpretatie van Bond, James Bond.

De kunstliefhebber
Macs maken inmiddels deel uit van de collecties in verschillende design- en moderne-kunstmusea. Is dat nog niet kunstzinnig genoeg voor je, dan volgen hier  volgen hier kunstwerkjes van Escher, Magritte en Indiana, verrijkt met wat artistieke vrijheid.

De gamer
De Mac mag dan misschien niet het ideale game-platform zijn, dat betekent nog niet dat Maccers niet gamen. Wil je dat ook uitdragen? Plak dan één van deze stickers op je Mac: Mario, Space Invaders of Pac Man!

De cartoonkijker
Wie van tekenfilms houdt kan ook terecht bij Etsy. Een van de mooiste stickers op de site is en blijft sneeuwwitje die verlekkert naar haar vergiftigde appel kijk, maar ook een dromerige Poohbeer en een hongerige Homer Simpson vonden wij de moeite waard.

De Banksy-fan
Banksy is fenomeen voor menig grafisch onderlegd ontwerper. De geheimzinnige Engelsman maakt vaak duistere en unheimische plaatjes. Een aantal daarvan zijn verwerkt tot Apple stickers. Vrolijk zal je er niet van worden, maar bijzonder zijn ze wel.

En dan is er nog een reeks stickers die niet te classificeren is maar volgens ons wel het noemen waard is. Van Lego-poppetjes tot een verzameling snorren.

Mocht je met deze selectie nog niet genoeg keuze hebben, dan kan je bij Etsy terecht voor nog véél meer stickers. Wil je je geld uitsluitend gebruiken om je vaderlandse economie te spekken, dan raden we je Stickwithit aan, gemaakt door een groep Groningse studenten die hun stickers vandaag zelfs in de aanbieding doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mooie, coole en gekke stickers voor je Mac
Sluiten