Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 24 februari 2011

Datacenter North Carolina voor iTunes en MobileMe, open in de lente

De afgelopen tijd heeft Apple gewerkt aan een nieuw datacenter, dat gevestigd is in North Carolina en zo’n 1 miljard euro heeft gekost. Er is al druk gespeculeerd waarvoor het gebruikt gaat worden. Nu heeft Tim Cook echter de doeleinden hiervan bevestigd, namelijk het ondersteunen van iTunes en MobileMe.

Hij maakte dit bekend tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, meldt AppleInsider. Ook zei hij daar dat het datacenter deze lente klaar zal zijn. Waarvoor het precies gebruikt zal worden, blijft vooralsnog onbekend. De geruchten dat Apple met een streamingdienst komt, laaien weer op. Ook denken sommigen dat MobileMe gratis wordt en Apple daarom het datacenter nodig heeft om het aantal nieuwe gebruikers aan te kunnen.

Wellicht dat we volgende week tijdens het event meer te weten komen over Apple’s datacenter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Datacenter North Carolina voor iTunes en MobileMe, open in de lente
Sluiten