Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 21 februari 2011

Cathode: Terminal app kan zoveel leuker

Het minst populaire forumonderdeel van One More Thing is ‘Terminal‘. Dat is niet zo gek, want Terminal doet er alles aan om niet leuk gevonden te worden. Je moet 4 jaar studeren om te snappen hoe het werkt en het uiterlijk van de app grijpt terug naar interfacewetten van 30 jaar geleden. Cathode app brengt verlichting!

In de categorie ‘je hebt er niks aan maar het is wel leuk’ brachten we vorige week de de Mac app Pixelfari en deze week Cathode. Cathode is in feite identiek aan Terminal, maar dan met een aangepaste interface. Het brengt je helemaal terug in de sferen van DOS computers met flikkerende groene beeldschermen.

Cathode is gratis te gebruiken, maar het beeld wordt steeds slechter. Na een kwartiertje begint het beeld te flikkeren en na een half uur is het beeld ernstig verstoord. Oplossing: het kopen van een licentie van 20 dollar. In de voorkeuren van de app kun je het nodige instellen: de kleur van de letters, de vorm van het beeldscherm en de snelheid van je modem.

Cathode: gebruiksvriendelijker kunnen we het niet maken, wel leuker.

Cathode na 2 minuten
Cathode na 15 minuten
Reageer op artikel:
Cathode: Terminal app kan zoveel leuker
Sluiten