Boxcar app houdt je op de hoogte

Door: Lucas Raggers - 23 reacties

Word jij ook zo moe van het hoppen van sociaal netwerk naar sociaal netwerk? Mentions op Twitter bekijk met de iPhone app, dan weer naar Facebook om vervolgens in Foursquare te reageren op een locatieupdate van je moeder. Dat kan allemaal veel slimmer en gecentraliseerder. Hier komt Boxcar om de hoek kijken.

Boxcar zorgt ervoor dat je op één plek op de hoogte gehouden wordt van je berichten. Heeft iemand gereageerd op een twitterbericht? Boxcar houdt je op de hoogte met een push notificatie. Is er een nieuw artikel op je favoriete blog geplaatst? Boxcar laat het je weten met een push notificatie.

Alle berichten aan jou worden in één bak gegooid in Boxcar. Je kunt ze niet alleen lezen, maar je kunt er ook weer op reageren. Hiervoor hoef je dus niet naar de Twitter of Facebook app te gaan. Op dit moment kun je de volgende diensten aan Boxcar toevoegen: Twitter, Facebook, e-mail, Google Buzz, Google Voice, Foursquare, Gowalla, Reddit, Github, OMGFacts, Growl en RSS. Vooral de laatste is interessant omdat je op deze manier een notificaties kunt krijgen van al je favoriete websites en podcasts.

Boxcar houdt je op de hoogte

Tot slot denkt Boxcar ook aan je slaaprust. In de app kun je namelijk aangeven wanneer je niet gestoord wilt worden door piepjes, notificaties en trilfuncties. Kortom, Boxcar zorgt dat je altijd up to date én uitgerust bent.

De Boxcar app is gratis. Wil je van de reclame af, dan betaal je eenmalig 3.99 euro. Boxcar kent ook een online versie.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  eroplos

  Echt super chille app, ik gebruik hem voor Twitter notificaties, aangezien Twitterrific (mijn favoriete iOS Twitter app) dit niet ondersteund. Krijg nu een notificatie wanneer iemand mij mentioned op Twitter!

 • Profielfoto
  prullenbak

  Jemig, het lijkt wel reclame…

  Twitter app heeft ook notificaties
  Facebook app ook.
  Zelfs de hyves (als je t nog mocht gebruiken..) app heeft notificaties
  Je mail app geeft desgewensd een geluidje bij nieuwe mail…

  Als je gaat slapen zet je t geluid uit, of alle pushberichten uit. Done.

  Vroeger was boxcar een aardig idee, maar sinds dat al die apps zelf al notificaties ondersteunen, is t volgens mij volledig overbodig.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wordt pas interessant als ook MSN, Yahoo IM, WhatsApp, WhatsGood, WhosHere en FFM berichten etc eraan toegevoegd kunnen worden. Verder denk ik dat je niet de volledige berichtgeving van bijvoorbeeld Facebook ziet? Want het gaat daar niet alleen om geschreven berichten, maar vooral ook om foto’s en video’s en dan moet je toch weer op FB zelf zijn.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Word jij ook zo moe van het hoppen van sociaal netwerk naar sociaal netwerk?

  Ik word vooral moe van al dat gehype om die sociale netwerken.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Ik word vooral moe van al dat gehype om die sociale netwerken.

  Ik word dan weer moe van mensen die een spreekwoordelijke boot gemist hebben en daarover blijven zeiken, waarschijnlijk om te laten zien “kijk eens hoe hip, ik doe er niet aan mee”.

 • Profielfoto
  Arno

  Ik ga het eens installeren en dan wellicht ook inhoudelijk reageren i.p.v. gelijk te roepen dat het niets is. Het zou wel een manier zijn om al die e-mailnotificaties van Facebook etc. te omzeilen en alles binnen één app te houden.

 • Profielfoto
  cailin coilleach

  Staan mensen d’r wel bij stil dat je die lui waarschijnlijk dus jouw account gegevens moet geven? Lekker van al die sites :/ Kan me goed indenken dat je niet al die gegevens met een bedrijf wilt delen.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik word vooral moe van al dat gehype om die sociale netwerken.

  Ik word dan weer moe van mensen die een spreekwoordelijke boot gemist hebben en daarover blijven zeiken, waarschijnlijk om te laten zien “kijk eens hoe hip, ik doe er niet aan mee”.

  Welke boot heb ik gemist dan:P? Ik heb dat allemaal wel gedaan maar ik heb als gigantische onzin ervaren en het is een verrijking in mijn leven om er vanaf te zijn:P. Uberhaupt leven zonder hype-gedoe brengt veel rust;).

 • Profielfoto
  prullenbak

  hype-gedoe

  Met die kwalificering sla je – naar mijn mening- de plank mis.

  Maar dat geeft niet. Het is prima als je het niet wil gebruiken. Maar laat anderen het gewoon wel gebruiken als ze dat leuk/handig/interessant vinden. En dan hoef je niet bij een bericht over social media meteen er bovenop te gaan zitten dat het onzin is enzo. Nergens voor nodig.

 • Profielfoto
  Rttgfde

  wat lopen we nou te hypen op een gehypte hype-comment op een hype-sociale comments feature die alleen maar sociale berichtjes plaatst over gehypete apple producten.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Jongens, daar heb je toch een secretaresse voor.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  En dan hoef je niet bij een bericht over social media meteen er bovenop te gaan zitten dat het onzin is enzo. Nergens voor nodig.

  Doe ik helemaal niet. Ik doe het bij dit bericht omdat dit kennelijk de culminatie is van alle sociale media in een app. Daar ventileer ik mijn mening over. Het stukje over dat je moe kan worden van dat je constant moet switchen vond ik frappant, omdat ik me dat voor kan stellen. Daarbij zeg ik, dat ik uberhaupt moe word van al die sociale media;).

 • Profielfoto
  nicolaas61

  ik gebruik liever im+

 • Profielfoto
  Hijomalind

  Boxcar bestaat toch al heeeeel lang?
  Waarom nu pas een artikel erover?

 • Profielfoto
  tim.prove

  Ik heb het een tijdje terug eens getest, omdat het mij handig leek om push notificaties te ontvangen als ik een e-mail binnen kreeg. Je moet dan de inkomende berichten laten doorsturen naar een adres, zodat Boxcar je een notificatie stuurt. Ik laat veel van m’n inkomende e-mail op Gmail filteren. Bijvoorbeeld dagaanbiedingen en nieuwsbrieven komen niet meer in m’n inbox. Op die manier krijg ik vrijwel alleen nog maar persoonlijke e-mail in m’n inbox. Nu is het volgens mij niet mogelijk om enkel de e-mail die in m’n inbox komt naar Boxcar door te sturen. Ik kreeg namelijk van alle e-mail melding. Erg onhandig. Weet iemand of dit wel mogelijk is binnen Gmail?

 • Profielfoto
  RickDeRaaf

  1 een woord ideaal, Gebruik het al geruime tijd. #perfect

 • Profielfoto
  indra

  Ik vind het alleen raar dat je bij twitter niet gewoon je timeline kan zien?
  Of doe ik iets fout?

 • Profielfoto
  Steph

  Sorry hoor. Maar ziet nou niemand die taalfout in de titel?

  Houdt je… Loop je (hoor geen T) dus houd je.

 • Profielfoto
  MichMich

  @Serphone. “Boxcar” is hier het lijdend voorwerp. Niet “Je”.
  • Boxcar loopt.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Lol @sephone.

 • Profielfoto
  Sebas2517

  @Sephone, MichMich: Als je anderen verbetert, doe het dan goed.

  Boxcar is hier niet het lijdend voorwerp, maar het onderwerp. Het woord je is juist wel het lijdend voorwerp. Aangezien de zin in de onvoltooid tegenwoordige tijd staat, neem je de stam van het werkwoord houden, oftewel houd, en voeg je daar een t aan toe.

  Dit is het niveau van de lagere school!

 • Profielfoto
  wouwout

  wat is het voordeel van 1 centrale notificatie, t.o.v. losse notificaties? Maakt voor het gebruik toch niet uit? Lijkt me niet zo’n revolutionaire app als alle andere (=losse) apps zelf aan notificaties doen.

 • Profielfoto
  viktorf

  mmm buggy app? Crasht om de haverklap en vraagt dan vriendelijk of je de bug wil reporten. Weg ermee. Ik blijf bij HootSuite.