Ostinato
Ostinato Nieuws 21 februari 2011

Bouw echte luchtkastelen op je iDevice: Minecraft komt naar iOS

Minecraft is een bedrieglijk simpel spel, dat zo langzamerhand een echte sleeper hit wordt. Het concept? Je verzamelt bouwmaterialen en je bouwt daarmee. Oh, en ‘s nachts moet je uitkijken voor monsters die je proberen te pakken. Dat is het. Het ziet er ook nog eens heel blokkerig uit; je kan de pixels als het ware tellen.

Toch is Minecraft (het is zelfs nog in Bèta) een enorm succes, omdat de creatieve mogelijkheden eindeloos zijn. Met een paar eenvoudige handelingen heb je al snel je eerste huis gebouwd, en als je met een paar spelers online samenwerkt, kun je gemakkelijk de meest indrukwekkende bouwwerken voor elkaar krijgen. Er zijn inmiddels zo’n vijf miljoen spelers. Gamasutra heeft achterhaald dat Minecraft dit jaar nog op iOS zal worden uitgebracht.

Het spel, dat de Zweed Markus Persson in zijn eentje heeft bedacht en ontwikkeld, wordt dus geschikt gemaakt voor de iPad en de iPhone. Hierbij houden de makers nadrukkelijk rekening met de eigenschappen van multitouch-apparaten, zodat Minecraft voor iOS echt lekker speelbaar wordt. Het gevolg is wel dat niet alle updates voor de desktopversie ook op iOS beschikbaar zullen zijn.

Hieronder zie je een paar voorbeelden van wat je voor elkaar kunt krijgen met Minecraft.

De Enterprise uit Startrek - The Next Generation op ware grootte
Een complete stad in Minecraft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bouw echte luchtkastelen op je iDevice: Minecraft komt naar iOS
Sluiten