Apple werkt mogelijk aan eigen televisie

Door: Guido - 37 reacties

Nu de markt wordt overspoeld door LCD televisies van grote merken, zoals Sony, Samsung en LG, gaat Apple mogelijk zelf ook een duit in het zakje doen. Volgens 9to5Mac staat er namelijk een vacature open voor een nieuwe medewerker die zich moet gaan bezig houden met stroomtoevoer voor alle nieuwe generatie Apple producten, waaronder een televisie.

In de functieomschrijving wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen laptops, desktops, servers, stand alone beeldschermen en TV. Zou het hier gaan om een echte televisie of toch om de Apple TV?

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  MartijnvanOeffel

  Toevallig had ik het hier gisteren nog over met vrienden, leek me echt geweldig. Nu maar afwachten.

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Met ingebouwde Apple TV zou wel handig zijn!

 • Profielfoto
  janbergstra

  Als Apple tv’s gaan produceren, kan je straks alleen nog Nederland 1, 2 en 3 kijken via de TVstore van Apple. En moet je een speciale converter kopen om de TV aan te sluiten op de kabel :crazy:

 • Profielfoto
  Usain

  Jailbreak je tv!

 • Profielfoto
  Stefan

  Kan ik alvast een bestelling plaatsen?

 • Profielfoto
  MartijnvanOeffel

  Ook leuk om erbij te vermelden: In het artikeltje staat ook ‘servers’ vermeld. Terugkomst?

 • Profielfoto
  klaverentwee

  Als Apple tv’s gaan produceren, kan je straks alleen nog Nederland 1, 2 en 3 kijken via de TVstore van Apple. En moet je een speciale converter kopen om de TV aan te sluiten op de kabel

  En precies daarom gaat Apple nooit TV’s maken. Teveel verschillende systemen over de wereld waar ze zich aan moeten aanpassen.

 • Profielfoto
  Tjerker

  ‘servers’??? Komt er dan toch een nieuwe (X)serve?:lol:

 • Profielfoto
  rcheduke

  Als je de nieuwe plannen van de woning van Steve Jobs gezien hebt, kan je opmaken dat Steve zelf niets ziet in TV’s , in zijn living staan namelijk 2 beamers getekend. Denk dat we meer in die richting moeten denken. Beamers zijn op dit moment nog onhandige dingen op naar TV te kijken, dus….

 • Profielfoto
  kerelvent

  En precies daarom gaat Apple nooit TV\’s maken. Teveel verschillende systemen over de wereld waar ze zich aan moeten aanpassen.

  Exact. Jobs heeft toch ook al eens toegelicht dat hij de AppleTV daarom altijd als hobby is blijven zien? Je krijgt vandaag de dag bij een pak cornflakes al een decoder, geld vragen voor zulke dingen is al erg moeilijk.

  Tenzij je erg goed bent natuurlijk. Als er één bedrijf is dat wereldwijde licenties kan regelen voor het verhuren en verkopen van films op een tv, is Apple dat wel. Er waren al geruchten van de komst van de ‘gewone’ AppleTV naar Nederland. Wie weet geven ze toch, nog steeds onder het kopje hobby, een volledige tv uit die helemaal lekker geïntegreerd is met al je andere Apple spul. Daar zou ik wel iets in zien.

  Dat moeten ze dan wat live tv betreft natuurlijk wel op een opener manier aanpakken, maar wat verhuur en verkoop van media en apps betreft, lopen ze dan al mijlenver voor op vooral aanbieders in Europa. Wij hebben simpelweg nog geen Hulu, Netflix en andere leuke dingen. En daar valt gewoon terrein te winnen. Als dat voor een prijs kan die net zo schappelijk is al de $99 AppleTV, dan zie ik er wel wat in.

 • Profielfoto
  Mich

  waarom niet, een xx” apple led tv, dat gezamelijk ook kan werken als scherm voor je mac. Laat maar komen!

 • Profielfoto
  Tim95

  Dit zag ik al aankomen, het verbaasd me alleen dat het zo lang geduurt heeft, lijkt me zeker mooi maar wie wil er nou zoveel uitgeven voor een TV ik denk dat het niet zo goed gaat lopen, maar als de beeldkwaliteid net zo mooi is als LED Cinema display dan is het zeker wat knaken waard

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Beamers zijn op dit moment nog onhandige dingen op naar TV te kijken, dus….

  Mijn kamer, heel handig, heel leuk!!!

 • Profielfoto
  MatthijsG

  als het waar is zou het weer us een revo voor de tv kunnen zijn

 • Profielfoto
  Little Idiot

  De stap is natuurlijk niet zo groot om een AppleTV in een Apple LEDdisplay in te bouwen, met een HD erbij. Zeg maar een 21,5 of 27 inch iPad (iOS zonder touchscreen) op een voetje. Rechtstreeks streamen op je scherm, Elgato-achtige aansluiting erbij en klaar is kees. Weg met de lelijke TV.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Wim Van Hemelrijk

  Wauw Wim super vet.
  je maakt je naam waar

  een hemel te rijk;)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Met ingebouwde Apple TV zou wel handig zijn!

  Maar als je dan de nieuwe Apple TV update wilt hebben moet je gelijk ’n hele TV kopen, de levensduur van een TV & de (nieuwe) Apple TV verschilt nogal in mijn beleving.

 • Profielfoto
  THX-1138

  O nee. Laat de TV’s maar aan anderen over. Doet me denken aan de tijd dat Apple printers ging verkopen.. (Stylewriters e.d.)

 • Profielfoto
  Moriarty

  De naam heb ik al:

  Ste-V (Engelse uitspraak)
  :crazy:

 • Profielfoto
  uuuh_hello

  Gaat Apple dan ook bepalen wat we wel of niet mogen kijken?

 • Profielfoto
  knekkie

  ja.
  .
  Maar daar kies je vervolgens zelf voor.
  wees gerust is meer bedrijven die TV on demand aanbieden.
  Er is dan apple. als je een computer mp3 speler of tablet zoekt.
  Wil je bewust dat van apple dan zitten daar nu eenmaal hun regels en eigenaardigheden aan vast.
  .
  Mede dankzij die eigenaardigheid is het zo geweldig.

 • Profielfoto
  iBartt

  komt er in de toekomst ook een apple strijkijzer en apple koffiezet apparaat?

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple gaat langzaam de kant van sony op:P

 • Profielfoto
  CaptainInflatable

  Dat zou wel echt vet zijn.

 • Profielfoto
  michielrutjes

  Philips stapt net uit de markt voor TV’s omdat dit niet meer winstgevend is met zo enorm veel concurrentie van goedkope en kwalitatief prima producten uit Azie. Kan me niet voorstellen dat Apple hierin een onderscheidend product kan neerzetten, beter de Apple TV met iOS verder ontwikkelen. En laat de mooie dure schermen maar aan B&O over.

 • Profielfoto
  knekkie

  Dat dacht men ook met de mp3 speler, telefoon en de tablet markt.
  Zie hoever Apple is gekomen ondanks de stevige concurrentie en verzadiging in de diverse markten.
  .
  het kan;)

 • Profielfoto
  spacefreek

  @knekkie de mp3speler- en tabletmarkt heeft Apple absoluut zelf gecreëerd & is pas later verzadigd geraakt (tablet is overigens by far nog niet verzadigd & zeker in 2011 nog flink in ontwikkeling). De iPhone behoord(e) niet tot de telefoonmarkt maar de smartphonemarkt. Deze markt was toen der tijd ook absoluut niet verzadigd te noemen (HTC & Windows mobile kwam een beetje opzetten). Apple is hierin toegetreden door een een (touch) revolutie te ontketenen..
  .
  M’n punt is dat ze eigenlijk bij al deze (nu) verzadigde markten al aan het begin aanwezig waren, hun visie door hebben kunnen drukken & hun aandeel goed vast hebben weten te houden.
  .
  Ze zullen (opnieuw) echt met iets heel bijzonders moeten komen om hierin toe te kunnen treden, denk overigens niet dat ze dit zullen doen, TV=TV, je kunt het wel leuk combineren met internet (Apple TV) & 3D, maar het is voor Apple ook weer niet de bedoeling dat ze zichzelf in de vingers gaan snijden..

 • Profielfoto
  knekkie

  De tablet markt was er weldegelijk voordat de ipad er was.
  Het zijn alleen nooit (populaire) consumenten producten geweest.
  .
  Het origami van microsoft is de eerste consumenten poging die ook helaas geflopt is. Archos verkoopt al jaren tablets ver voor de ipad bestond of er door ons over gespeculerd werd. Zo zijn er tal van voorbeelden van tablets te vinden in de magazijnen en bezorgdiensten. Ze waren er al die tijd al alleen de consumenten tablets zijn nooit echt aan geslagen vanwege gebrek aan functionaliteit waar men WEL op zat te wachten en de prijs.
  .
  apple heeft de tablet markt dus niet zelf gecreëerd. Ze hebben hooguit het wiel opnieuw uitgevonden. En dat ze daar goed in zijn. is met de iPhone en iPod bewezen
  .
  Apple zou het zomaar weer een kunnen herhalen met de TV.
  Die begint nu aan een nieuwe ontwikkeling als we sony en google mogen geloven.
  .
  TV met internet en apps is wat ze nu aanbieden. Laat apple daar nu net goed in zijn met de Apple TV. Het mooiste zou zijn als ze allen in 1 kunnen aanbieden.
  Daar zag Apple niks in omdat er geen universeel distributie model voor beeld is.
  iTunes en internet zouden die rol mooi kunnen vervullen.
  Misschien ies het nog te vroeg maar de mogelijkheden zijn er.
  .
  Denk aan losse apps voor de zenders en je bent al een heel eind.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @knekkie:

  Origami was een deal tussen Microsoft, Intel, Samsung, en een paar andere bedrijven (http://en.wikipedia.org/wiki/Ultra-Mobile_PC), gelanceerd in 2006.

  Newton was een besturingssysteem ontwikkeld door Apple in 1987 (http://en.wikipedia.org/wiki/Newton_(platform)).

  De Newton was, in mijn ogen, geweldig: zeer draagbaar, was met het Newton OS 2 en 2.1 zeer goed te gebruiken als handschrift herkenning, kon printen, faxen, en voor die tijd een geweldig iets: het kon verbinding hebben met internet!!! Ik zal het niet snel vergeten dat ik mensen voor de eerste keer liet kennismaken met internet op een Newton Messagepad 120, en later de 2000 en de 2100.

  Zwaar onderschat, en zijn tijd ver vooruit, dat was denk ik één van de eerste tabletcomputers die het predikaat “mini-computer” oid kon dragen, en daarnaast voor het publiek beschikbaar was (in tegenstelling tot een laboratorium concept).

  Vond het zo verschrikkelijk jammer toen Jobs de stekker eruit trok bij herintreding, maar gelukkig maakte hij het goed met de iPhone en daarna met de iPad, al duurde het lang, en zijn er nog steeds zaken die op een Newton beter waren/gingen.

  Terug on topic: alhoewel als de kippen erbij toen de Apple TV op de markt kwam, en ook de tweede hobby aangeschaft, is en blijft het min of meer grappig om te zien hoe zulk een bijzonder professioneel bedrijf als Apple Inc. volledig met de kop in het zand stug door blijft gaan met het woord “hobby” en er zeer waarschijnlijk meer geld bij moet dan dat er terug komt: een normaal bedrijf zou zich zo’n aangelegendheid nooit kunnen veroorloven.
  Om daarom te denken dat Apple een “gewone” televisie op de markt gaat brengen, is wellicht ietwat aan de te positieve kant van voorspellen, tenzij men de definitie van televisie gaat verleggen of veranderen.

  Een “tv met een hobby erin” op de markt brengen is nu eenmaal niet echt zeer innovatief.
  Dat was de MP3-speler die iPod heette ook niet, ware het niet dat deze met een supersnelle FireWire werd uitgerust (in tegenstelling tot de toendertijd gangbare trage USB 1.1) en de geweldige iTunes dat erachter zat.
  Wil Apple dus iets doen met een televisie dan zal het iets moeten brengen dat doorslaggevend is en anders dan datgene dat we nu hebben, en iets dat we nu denken niet nodig te hebben maar waar we over tien jaar niet meer zonder kunnen.

  Vergeet niet dat tien keer luisteren naar een liedje anders is dan tien keer dezelfde film bekijken.

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Lijkt mij geweldig. Heb al eens zitten nadenken om een iMac te kopen en dan zo’n unit erbij dat je TV kan kijken, maar dan wordt het wel een heel erg dure TV.

  Mocht het komen dan hoop ik wel dat ze niet hetzelfde scherm als de iMac en MBP’s hebben. Dan speigelt het wel erg.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Een TV met multi-touchscreen en een retina display!!!

 • Profielfoto
  maconly

  Plasma aub

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Zou echt top zijn! Gezien er nog géén tv is naar mijn weten die echt goed functioneert.

 • Profielfoto
  Tim95

  Philips stapt net uit de markt voor TV\’s omdat dit niet meer winstgevend is met zo enorm veel concurrentie van goedkope en kwalitatief prima producten uit Azie. Kan me niet voorstellen dat Apple hierin een onderscheidend product kan neerzetten, beter de Apple TV met iOS verder ontwikkelen. En laat de mooie dure schermen maar aan B&O over.

  Tablets scoorden ook niet voor tot de iPad kwam, apple is een trendzetter en ze gaan echt geen standaart TV op de markt brengen als ze het doen word ie de van het met functies die geen enkelen andern tv heeft, apple is exclusief.

  Philips is gewoon hetzelfde als die goedkope pruts TV’s alleen heeft het een groter prijskaartje omdat de kwaliteit een tikje beter is

 • Profielfoto
  wouwout

  ik denk niet dat apple TV’s gaat maken. Maar gaat waarschijnlijk wel de hersens leveren van de TV. Dus ingebouwde AppleTV. Zoals Google TV (of hoe heet dat) in de USA ook al ingebouwd wordt in toestellen. Dan krijg je Samsung / Apple combi’s. (die laatste is niet eens zo’n vreemde want de band tussen Samsung en Apple is vrij intens)
  Zie Google en SonY: http://www.google.com/tv/getit.html

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Een Apple TV met scherm en ingebouwde xServe hardware die je tegelijk kan draaien. Dan heb je wat te kijken tijdens het monitoren van je server =D

 • Profielfoto
  Thibault

  Een TV met multi-touchscreen en een retina display!!!

  Een TV met Multi-Touch ?! Dat lijkt mij al helemaal verkeerd. Ik ga echt niet met mijn handen/vingers over mijn +40″ zitten vegen. Retina Display, akkoord.