Apple publiceert nieuw patent: iPad met slimme zijkanten

Door: Jelle Ages - 7 reacties

Afgelopen week is er een nieuw Apple-patent (zie afbeelding) opgedoken. Hierin wordt een iPad-achtig apparaat getoond, met zijkanten die voorzien zijn van diverse sensoren, waaronder een aanraak- en bewegingssensor. Ook beschrijft het patent druksensoren, accelerometers, led-lampjes en trilfeedback.

Het is niet ondenkbaar dat deze mogelijk nieuwe features in de toekomst de huidige knoppen van de iPad en iPhone zullen vervangen. Al eerder werd gespeculeerd over het verdwijnen van de homebutton, naar aanleiding van de 4-finger gestures die Apple in de iOS 4.3 beta’s ontwikkelde, waarmee je ook door middel van het touchscreen terug kon keren naar het homescreen. Apple heeft overigens al kenbaar gemaakt dat dit niet in de definitieve versie van iOS 4.3 beschikbaar zal zijn.

Zal Steve’s knoppenaversie ervoor zorgen dat de iPad 2, 3 of 4 het eerste tablet zonder knopjes wordt? De tijd zal het leren.

(via: TUAW)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  JaNiintendo

  Waarom knoppen weg? :sealed:

 • Profielfoto
  Usain

  Omdat het kan

 • Profielfoto
  robinbudel

  home button naar de zijkant zou ook veel doen.
  dan kunnen ze de hele zwarte rand weglaten.

 • Profielfoto
  Chantal C.

  rotationlock op basis van handgreep? denk aan in bed liggen

 • Profielfoto
  bjorngra

  Less is more. Maar de zwarte rand om de iPad heeft een functie, vasthouden. Als het scherm tot aan de rand komt is het lastig vasthouden. :sarcastic: Maar hij mag wel iets smaller.

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  En speculeren van iPad 4 is al binnen. Gaat lekker zo.

 • Profielfoto
  KR1275

  Volgens mij zijn de helft van dit soort zogenaamde patenten gevonden kladjes die uit een prullenmand zijn gevist en waar we in de toekomst niets van hoeven te verwachten.