Jelle Ages
Jelle Ages Geruchten 20 februari 2011

Apple publiceert nieuw patent: iPad met slimme zijkanten

Afgelopen week is er een nieuw Apple-patent (zie afbeelding) opgedoken. Hierin wordt een iPad-achtig apparaat getoond, met zijkanten die voorzien zijn van diverse sensoren, waaronder een aanraak- en bewegingssensor. Ook beschrijft het patent druksensoren, accelerometers, led-lampjes en trilfeedback.

Het is niet ondenkbaar dat deze mogelijk nieuwe features in de toekomst de huidige knoppen van de iPad en iPhone zullen vervangen. Al eerder werd gespeculeerd over het verdwijnen van de homebutton, naar aanleiding van de 4-finger gestures die Apple in de iOS 4.3 beta’s ontwikkelde, waarmee je ook door middel van het touchscreen terug kon keren naar het homescreen. Apple heeft overigens al kenbaar gemaakt dat dit niet in de definitieve versie van iOS 4.3 beschikbaar zal zijn.

Zal Steve’s knoppenaversie ervoor zorgen dat de iPad 2, 3 of 4 het eerste tablet zonder knopjes wordt? De tijd zal het leren.

(via: TUAW)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple publiceert nieuw patent: iPad met slimme zijkanten
Sluiten