Apple oppermachtig bij 2010 Engadget Awards – Readers’ Choice

Door: Ostinato - 8 reacties

Het populaire webmagazine voor gadgetfreaks, Engadget, laat haar lezers elk jaar de beste (en slechtste) gadgets en technologieën van het afgelopen jaar kiezen. Dit jaar deden meer dan honderdduizend lezers mee aan de verkiezing van de Engadget Awards – Readers’ Choice.

De verpletterende winnaar voor 2010? Je mag één keer raden. De iPad werd Gadget of the Year, Tablet PC of the Year en Portable Media Device of the Year. De iPhone 4 sleepte Smartphone of the Year en Display of the Year in de wacht.

Daarnaast werd de iMac uitgeroepen tot Desktop of the Year, de Macbook Air werd Laptop of the Year en als klap op de vuurpijl kreeg Apple TV 2 de titel Home Entertainment Device of the Year. De poedelprijs van Worst Gadget of the Year ging dit jaar naar de Kin van Microsoft, de social-mediatelefoon die, na een ontwikkeltijd van twee jaar, al na drie maanden van de markt werd gehaald wegens rampzalige verkoopcijfers. Later deze week zal ook de redactie van Engadget haar awards over 2010 uitreiken.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Brambo1978

  Nice!!

 • Profielfoto
  Tomac5

  Je zou bijna denken dat Engadget van Apple is…

 • Profielfoto
  chrispis

  overdreven:)

 • Profielfoto
  Hasoweh

  de Kin van Microsoft, de social-mediatelefoon die, na een ontwikkeltijd van twee jaar, al na drie maanden van de markt werd gehaald wegens rampzalige verkoopcijfers

  Nooit geweten dat microsoft een poging tot heeft gedaan:grin:

 • Profielfoto
  maikel22

  Het zou best kunnen dat deze awards terecht en eerlijk zijn, maar het heeft een partijdige nasmaak. De AppleTV is toch niet zo erg spectaculair BTW?

 • Profielfoto
  Ostinato

  Volgens eigen zeggen (zie de FAQ op de site) zijn ze onafhankelijk – maar wel eigendom van AOL:

  Q: Don’t you have a bias against / for “this company” or “that company”? Did someone pay you for that review? You get so much free stuff, don’t you have to be biased?

  A: Engadget has a strict policy against keeping free stuff. Units provided to the staff by companies for review are always returned, and anything else sent to us is given away to the readers. We don’t take free dinners from PR people, we don’t take free trips, and we never accept gifts of any kind. It’s hard to believe it’s that simple, but it really is. Our editorial is never for sale, and never will be.

  Maar het is natuurlijk altijd mogelijk om online verkiezingen te sturen. Zie bijv. de jaarlijkse ellende rond Het woord van het jaar. Zelf denk ik dat de verkiezing op Engadget zuiver is. Apple maakt uiteindelijk prachtige gadgets, toch?

 • Profielfoto
  Sanne

  okeuj, nou leuk.

 • Profielfoto
  Nickalicious

  overdreven:)

  Overdreven? Ken jij een betere smartphone, tablet of desktop dan?