Apple investeert in nieuw ziekenhuis

Door: Jelle Ages - 8 reacties

Apple gaat, samen met de andere computerbedrijven eBay, HP, Intel en Intuit and Oracle investeren in een nieuw ziekenhuis in Stanford (California). Dat meldt Apple Insider. Het ziekenhuis gaat twee miljard dollar kosten. Apple en de andere bedrijven betalen samen 550 miljoen dollar hiervan.

Buiten de financiĆ«le investering zullen zij ook hun bijdrage leveren aan het technologische aspect. Zij kunnen hun kennis en ervaring gebruiken om ideeĆ«n aan te dragen en mee te denken over “the way people interface with the hospital”.

Stanford Hospital is een project van Stanford Medical Center en zal ongeveer 600 bedden krijgen. Er wordt al zo’n vijf jaar aan gewerkt en het duurt waarschijnlijk nog zes jaar voordat het klaar is. Steve zegt er het volgende over: “all of us are very fortunate to have Stanford’s world-class medical center right here in Silicon Valley. We are very excited about the development of their new hospital and really want to support their plans.”.

(via: TUAW)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Jeffry

  Vet zoeken ze nog werknemers:)

 • Profielfoto
  Toinef

  Prive kliniek voor Steve’s probleempjes?

 • Profielfoto
  ramrod

  Wellicht dat ze eerst beter de arbeids omstandigheden van de Chinese werknemers kunnen verbeteren….

 • Profielfoto
  Siparti

  ghehe, dat kan nog leuk worden…
  (volzetten met HP of Apple computers?)

 • Profielfoto
  Sanne

  Volgens mij kunnen ze beter in een ziekenhuis in china investeren…

 • Profielfoto
  LighScan

  @ Siparti: HP levert lang niet enkel computers. Denk aan bijvoorbeeld servers, printers, schermen, … HP en Apple kunnen elkaar dus best wel aanvullen.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  een hospitaal alleen voor de super rich ?

 • Profielfoto
  Thomash

  eBay, HP, Intel en Intuit and Oracle

  Maar ik vind het an sich wel gaaf dat ze een ziekenhuis daar bouwen…