Statenweg
Statenweg Nieuws 3 januari 2011

Wat verwacht jij zelf van 2011?

In december keken we vooral terug op het afgelopen jaar, maar nu het nieuwe jaar al weer een paar dagen oud is werpen we onze blik naar de toekomst. Wat heeft Apple in 2011 voor ons in petto?

Apple-watcher Gene Munster van Piper Jaffray doet alvast een duit in het zakje. Hij heeft een aantal zaken op een rijtje gezet die volgens hem staan te gebeuren in het komende jaar, inclusief de kans dat het gebeurt.

Het merendeel van deze voorspellingen zijn regelrechte no-brainers. Zo verwacht Munster met een kans van 100% de Mac App Store op 6 januari, aangezien Apple dit zelf heeft aangekondigd. Met een zekerheid van 90% voorspelt hij een iTunes cloud-service.

Verder denkt Munster dat de iPad in 2011 in meer landen beschikbaar zal komen (kans 100%) en dat telecomaanbieders dit speeltje gesubsidieerd gaan aanbieden in combinatie met een abonnement (kans 80%). De iPad 2 zal deze lente gelanceerd worden en in de zomer komt een nieuwe iPhone met NFC.

Ook de Mac wordt niet vergeten. Nieuwe MacBook Pro’s zullen in de eerste helft van 2011 in de winkels liggen en frisse iMacs in de herfst. Wederom reeds aangekondigd door Apple zal Mac OS X Lion deze zomer verkrijgbaar zijn. Ook gelooft Munster in een all-in-one Apple-televisie.

Al met al een zeer conservatief lijstje zonder wilde uitspattingen. We denken dat de lezers van OMT dit beter kunnen. Daarom de vraag: wat verwacht jij voor Apple-nieuws in 2011?

Reageer op artikel:
Wat verwacht jij zelf van 2011?
Sluiten