W3C geeft web apps hoop in strijd tegen native apps

Door: Lucas Raggers - 2 reacties

Flash is stout, aldus Steve Jobs. Eén van de redenen waarom Flash wordt verbannen door Apple is het feit dat het niet goed om kan gaan met touch input. Het vereist het nodige om websites zodanig aan te passen zodat de bekende swipe- en pinchbewegingen werken. Daarom springt de W3C in op dit probleem.

Het W3C is een organisatie die de webstandaarden voor het World Wide Web ontwerpt. In een poging de strijd tussen web apps en native apps niet te verliezen, heeft de W3C een beginnetje gemaakt met het vastleggen van één en ander omtrent Multi-Touch.

In de specificaties wordt beschreven op welke manier een browser kan reageren wanneer het te maken krijgt met Multi-Touch input. Dit maakt het voor webontwikkelaars eenvoudiger om enerzijds gebruik te maken van touch input en anderzijds webapplicaties compatible te maken voor alle soorten apparaten. Zo heeft Google haar Google Images website al geoptimaliseerd voor smartphones met touchscreen. Door te swipen kun je naar de volgende bladzijde met afbeeldingen bladeren.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    voor een apple en een ei

    Ja, of naar het volgende plaatje. Zou me ook wel handig lijken in de full-sized google afbeeldingen, dat er een volgende en vorige knop is zodat je niet steeds terug hoeft naar de resultaten.

  • Profielfoto
    apenstaartje

    Wat heeft Flash hier nou weer mee te maken? Flash kan prima omgaan met (multi)touch. Het wordt alleen tijd dat MacOS X dat ook gaat kunnen (en niet alleen de gestures) dan hoef ik niet steeds naar Windows 7 te rebooten om aan mijn Flash multitouch apps te werken.