Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 januari 2011

W3C geeft web apps hoop in strijd tegen native apps

Flash is stout, aldus Steve Jobs. Eén van de redenen waarom Flash wordt verbannen door Apple is het feit dat het niet goed om kan gaan met touch input. Het vereist het nodige om websites zodanig aan te passen zodat de bekende swipe- en pinchbewegingen werken. Daarom springt de W3C in op dit probleem.

Het W3C is een organisatie die de webstandaarden voor het World Wide Web ontwerpt. In een poging de strijd tussen web apps en native apps niet te verliezen, heeft de W3C een beginnetje gemaakt met het vastleggen van één en ander omtrent Multi-Touch.

In de specificaties wordt beschreven op welke manier een browser kan reageren wanneer het te maken krijgt met Multi-Touch input. Dit maakt het voor webontwikkelaars eenvoudiger om enerzijds gebruik te maken van touch input en anderzijds webapplicaties compatible te maken voor alle soorten apparaten. Zo heeft Google haar Google Images website al geoptimaliseerd voor smartphones met touchscreen. Door te swipen kun je naar de volgende bladzijde met afbeeldingen bladeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
W3C geeft web apps hoop in strijd tegen native apps
Sluiten