Updates: iMovie en GarageBand

Door: Siebren Verhoef - 11 reacties

In aanloop naar de lancering van de Mac App Store van morgen heeft Apple nog twee software-updates voor iLife ’11 uitgebracht. iMovie 9.0.1 en Garageband 6.0.1 zijn nu te downloaden via Software-update.

iMovie 9.0.1 bevat de volgende verbeteringen:

Deze update verbetert de stabiliteit en verhelpt een aantal kleine problemen, waaronder:

 • Oplossing voor een probleem waarbij stabilisatie niet goed werd toegepast op bepaalde videofragmenten afkomstig van de iPhone en iPod touch.
 • Oplossing voor een probleem dat ertoe leidde dat sommige geldige Facebook-wachtwoorden met niet-alfanumerieke tekens niet konden worden gebruikt.
 • Verbeterde compatibiliteit met bepaalde camera’s waarmee materiaal in verschillende structuren kan worden gemaakt.
 • Verbeterde prestaties bij het bladeren door de projectbibliotheek.

GarageBand 6.0.1 bevat de volgende verbeteringen:

Deze update verbetert de algehele stabiliteit en verhelpt een aantal compatibiliteitsproblemen en andere kleine problemen.

 • Er is een probleem verholpen dat te maken heeft met het herstellen van Flex Time-bewerkingen.
 • Er is een incidentele latentie verwijderd die zich in gitaarsporen kon voordoen.
 • De mogelijkheid om het menu ‘Timing noten kwantiseren’ te gebruiken voor sporen met Groove-evenaring is hersteld.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  kevinnke39

  geupdate lol

 • Profielfoto
  Rolf

  ik heb liever een update van iPhoto…..een HELE STEVIGE update…..

 • Profielfoto
  MrHammond

  Idem dito…

 • Profielfoto
  klaas4

  Is er ook een fix voor als als het 2 uur ’s nachts is en je in iMovie n√©t klaar bent met een belangrijke schoolopdracht die de volgende dag, dus eigenlijk die ochtend, klaar moet zijn en die goed afspeelt in de tijdlijn en dan als je hem dan vervolgens rendered er hopeloos uitkomt, d.w.z. audio op de verkeerde plek, te snelle/langzame clips etc., waardoor ik de keuze had om √≥f het project in Final Cut opnieuw te maken √≥f het project in 3 delen op te splitsen in iMovie tot het “probleem” was opgelost en deze drie delen dan vervolgens d.m.v. VisualHub aan elkaar plakken wat duurde tot 3 uur ’s ochtends?!

  Waar gebeurd. Nooit. Meer. iMovie.

 • Profielfoto
  Meh1965

  Ik vind alleen een update voor GB. Voor iMovie wordt geen update gevonden. Vanuit iMovie zelf krijg ik de melding dat 9.0 de meest recente versie is.

  Iemand ook deze ervaring?

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Is er ook een fix voor als als het 2 uur \’s nachts is en je in iMovie n√©t klaar bent met een belangrijke schoolopdracht die de volgende dag, dus eigenlijk die ochtend, klaar moet zijn en die goed afspeelt in de tijdlijn en dan als je hem dan vervolgens rendered er hopeloos uitkomt, d.w.z. audio op de verkeerde plek, te snelle/langzame clips etc., waardoor ik de keuze had om √≥f het project in Final Cut opnieuw te maken √≥f het project in 3 delen op te splitsen in iMovie tot het “probleem” was opgelost en deze drie delen dan vervolgens d.m.v. VisualHub aan elkaar plakken wat duurde tot 3 uur \’s ochtends?!

  Waar gebeurd. Nooit. Meer. iMovie.

  Zoiets kun je verhelpen door tijdig aan je opdracht te beginnen en niet de nacht voordien. Een gevalletje eigen schuld, dikke bult. Planning heet zoiets.:)

 • Profielfoto
  joostjoost

  Apple gaat waarschijnlijk de eigen apps via de store verkopen. Ik vraag me af of ze de updates net als bij de iOS apps gratis gaan distribueren. Tot nu toe hebben ze voor elke iLife update geld gevraagd.

  Het zou me niet verbazen als de reeds verkochte iLife ’11 apps bij deze update z√≥ worden aangepast dat dat ze voortaan kunnen meelopen met de updates in de AppStore. Ik heb zelf (nog) geen iLife, maar je zou het aan de inhoud van de applicatie bundel moeten kunnen zien.

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  ik heb liever een update van iPhoto…..een HELE STEVIGE update…..

  Daar hoop ik ook op. Lijkt wel of iPhoto na iedere nieuwe versie trager word.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Inmiddels ook een update van iWork versie 9.0.5

 • Profielfoto
  deBiezel

  Ik wil van iMovie een update halen, maar krijg de melding dat ik dat uit de App Store moet halen. Als ik de daar aanwezige update haal krijg ik de melding: “De versie van iMovie die op deze Mac is ge√Įnstalleerd moet worden bijgewerkt via de Mac App Store. Kijk in de Mac App Store of er een update beschikbaar is.”
  De update komt uit de Mac App Store! Waar moet ik de update dan vandaan halen?
  Ik heb hem onlangs geupdate naar de laatste versie 9.0.1 iMovie 11.
  Vreemd genoeg ziet hij er nog exact zo uit als de oude versie….
  Kan het daar aanliggen dat ik iets vergeten ben? De gedownloade software is al betaald, (de app store zegt dat het geinstalleerd is) maar ik kan nergens een pakket vinden. Hoe werkt dit alles? Ik begrijp er niets van.

  Richard

 • Profielfoto
  deBiezel

  OK Stupid! Ik zie nu dat er in de bovenste balk een button met ” update” staat.
  Opgelost dus!