Uitzending Gemist app 570.000 keer gedownload

Door: Lucas Raggers - 8 reacties

De iPhone apps van publiekeomroep.nl zijn in totaal al meer dan 1 miljoen keer gedownload. De populairste app is die van Uitzending Gemist. Deze is al vaker dan 570.000 maal gedownload. Deze cijfers maakt de publieke omroep bekend op haar website.

Dankzij deze enorme populariteit is de Uitzending Gemist app in 2010 verantwoordelijk voor 10% van alle bekeken uitzendingen, wat in de praktijk neer komt op  17 miljoen video’s. Van deze 17 miljoen waren De Wereld Draait Door, het NOS Journaal en SpangaS de populairste programma’s. De radio-applicaties zijn in totaal ongeveer 430.000 keer gedownload. De app van zender 3FM werd 171.000 keer gedownload en Radio 1 146.000 keer.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  rdesign

  SpangaS? Serieus?:neutral:
  Verder blijft Uitzending Gemist een prima app, helemaal niks mis mee!

 • Profielfoto
  Ericnik

  Die score van SpangaS is geheel te danken aan mijn zoontje Noah…

 • Profielfoto
  spacefreek

  Knap dat de staat toch nog iets prima voor elkaar gebokst krijgt wat met IT te maken heeft, dat zien we niet vaak!:grin:

 • Profielfoto
  Webbiker

  Toch jammer dat Minister Marja van Bijsterveldt graag wil zien dat de publieke omroep zich alleen nog maar gaat bezig houden met conventionele media. Volgens haar is internet en dergelijke geen taak voor de publieke omroep.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ Spacefreak: de omroepen zijn de staat niet, ze worden alleen gefinancierd door de staat. De regering is juist van plan om internet en nieuwe media-activiteiten bij de publieke omroep tegen te gaan of zelfs te verbieden, wat bijzonder dom en kortzichtig zou zijn! Want deze app is een duidelijk voorbeeld dat oude en nieuwe media steeds meer samengaan. Uitzending Gemist is een prima app, geeft je mogelijk altijd en (bijna) overal programma’s te bekijken. Geeft prima beeld en zelfs bij behoorlijk slechte 3G/UMTS nog goede prestaties.

 • Profielfoto
  midas

  Dus?

  Wat is dat nu voor een getal 570….

 • Profielfoto
  spacefreek

  Dus?

  Wat is dat nu voor een getal 570….

  Dat staat er toch? Dat is een deel van het totaal: 1 miljoen, laat dat nou net een mooi getal zijn om een persbericht de deur uit te sturen..
  @MacAanZee, zo ken ik er nog wel 1, de staat die de OV-chipkaart financiert bijvoorbeeld.. Prima dat dit door een bedrijf wordt uitgevoerd, maar de staat heeft natuurlijk de dikste vinger in de pap als opdrachtgever om akkoord te gaan met goedkoop flutwerk..

 • Profielfoto
  Da Vinci

  Prima app, alleen mogen ze een update uitbrengen! Bij mij valt de app altijd de eerste keer uit na 5 sec….