Tim Cook niet bang voor concurrentie iPad

Door: Statenweg - 9 reacties

2011 moet het jaar worden van de tablet. Dat bleek wel op de elektronicabeurs CES die eerder deze maand in Las Vegas plaatsvond. Een overvloed aan tablets was daar te vinden, stuk voor stuk bedoeld om een graantje mee te pikken van de markt die is opengebroken met introductie van de iPad.

Dat de tablet aan enorme populariteit wint bleek wel uit de resultaten die Apple gisteren bekend maakte. De iPad bleek een populair cadeau voor onder de kerstboom. Apple verkocht in het laatste kwartaal namelijk 7,33 miljoen iPads, een stijging van 75% ten opzichte van het kwartaal daarvoor.

Voor analisten reden genoeg om Apple’s COO Tim Cook tijdens de presentatie van de financiele resultaten te vragen naar zijn visie op de markt. Ziet de tijdelijke vervanger van Steve Jobs de stormvloed aan iPad-concurrenten als een bedreiging? Tim Cook bleek bepaald niet onder de indruk.

De modellen die tot nu toe aan de buitenwereld getoond zijn kwalificeerde hij als te groot, te zwaar, te duur en soms ronduit bizar. Dat vond hij vooral vanΒ de tablets met Windows als OS, die bovendien een zeer lage batterijtijd hebben. Voor de bediening ben je vaak aangewezen op een stylus of toetsenbord.

De Android-tablets hebben ongeveer dezelfde tekortkomingen in de ogen van Cook. Het OS van Google is bovendien niet specifiek ontworpen voor dit doeleinde, zo gaf het concern eerder zelf al toe. Volgens Cook zit de consument niet te wachten op dergelijke producten.

Overigens zijn de meeste modellen die op de CES getoond werden voorlopig nog niet te koop. Bovendien zijn prijzen en specificaties in veel gevallen nog niet definitief. Het is afwachten wat er van de plannen overblijft.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  spacefreek

  Deze is anders ook niet verkeerd http://⇑⇉.β‡’.ws
  Maar ik denk dat Apple met de iPad 2 zeker weer een flinke stap zal zetten :thumbsup:

 • Profielfoto
  Knurfty

  Flinke stappen zeker. Maar soms is het gewoon ook goed om keuze te hebben. Apple is ook niet perfect. Kijk maar hoe ze omgaan met het vrij gesloten app platform. Soms lijkt Apple te denken wat goed is voor de consument, al denk ik daar anders over. Niet dat ik nu naar Android over ga … :sarcastic:

 • Profielfoto
  tarun

  Deze is anders ook niet verkeerd http://⇑⇉.β‡’.ws
  Maar ik denk dat Apple met de iPad 2 zeker weer een flinke stap zal zetten :thumbsup:

  Jaah, Palm. Dat was vroeger leuk spul. Maar ze zijn te weinig innovatief geweest. Misschien dat ze onder HP weer terug komen?

  Off topic: Hoe heb je die URL zo gemaakt met symbolen?

 • Profielfoto
  brandrob

  @Knurfty: Ik zie zelf het probleem niet zo van de Appstore. Een open systeem, wat heb je daaraan? Ik vind het juist prachtig zo. Doordat ontwikkelaars geforceerd worden hun app via de Appstore uit te brengen, heb je geen last van versplintering van content. Ik ben dan ook echt voorstander van de Mac Appstore. En de Guidelines, waar iedereen zo over klaagt, kan ik me prima in vinden (ik ben iOS ontwikkelaar)

 • Profielfoto
  Maikelw

  @Spacefreek: Ik heb momenteel een Palm pre als telefoon met hetzelfde WebOS van Palm en op sommige fronten loopt het ver voor op iOS (vindt ik tenminste)

  Ik ga dan ook zeker een Palm tablet aanschaffen voor naast de iPad.

  Kijk hoe gaaf die er alleen al uit ziet haha:P

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  @ spacefreek
  βˆ†
  het is echt een supersized iphone 3G
  ik heb liever Apple’s aluminium in m’n handen;)

 • Profielfoto
  spacefreek

  @ spacefreek
  βˆ†
  het is echt een supersized iphone 3G
  ik heb liever Apple\’s aluminium in m\’n handen;)

  Tot je het besturingssysteem ziet:)

  Maar goed dat alluminium is uiteraard vele malen mooier!

 • Profielfoto
  bestbier

  Ach. Het blijven allemaal kopietjes van Apple’s origineel. De iPod, iMac, iPhone en nu weer de iPad. Ze proberen allemaal Apple te evenaren of te overtreffen, maar het is nooit iemand gelukt en gaat nooit lukken.
  Wat zei Steve ooit? “Redmond, start your copiers!”
  Zoveel zelfvertrouwen heerst er bij Apple.

 • Profielfoto
  Luuk58

  En toch begint Android ook steeds beter te worden. Eigenlijk.

  Android Honeycomb + goeie hardware = iPad killer.