T-Mobile iPhones nu gratis te unlocken

Door: Jan David Hanrath - 26 reacties

Met de komst van Vodafone, KPN en Telfort als aanbieders van de iPhone in Nederland, vindt T-Mobile het niet meer nodig om haar toestellen te voorzien van een simlock.

Toestellen die sinds 12 januari 2011 zijn gekocht hebben de simlock al niet meer en toestellen die eerder zijn aangeschaft, kunnen nu gratis simlockvrij gemaakt worden.

Tot voor kort konden toestellen pas na een jaar gratis worden unlockt nadat je contact had opgenomen met de klantenservice van T-Mobile. Voor unlocken binnen een jaar na aankoop moest daarnaast betaald worden.

Het simlockvrij maken van een iPhone is vooral handig voor mensen waarvan het contract is verlopen en die willen switchen naar een goedkopere provider, of voor mensen die binnen de looptijd van het contract goedkoop in het buitenland willen bellen met behulp van een lokale pre-paid kaart.

Dit is de unlock-instructie die wordt gegeven op de website van T-Mobile:

 1. Zet de iPhone volledig uit.
 2. Plaats een simkaart van een andere provider (KPN, Vodafone, Telfort) in je toestel en zet de iPhone aan.
 3. Na het opstarten, kies Ontgrendelen.
 4. Indien gevraagd, voer de pincode in van de desbetreffende simkaart.
 5. Verbind nu de iPhone voor een halfuur met je computer, met iTunes opgestart.
 6. Let op: iTunes dient verbonden te zijn met internet. Gedurende dit halfuur kun je de iPhone niet gebruiken, laat dus geen synchronisatie of updates uitvoeren.
 7. Koppel na een halfuur de iPhone los van de computer en sluit deze opnieuw aan, met iTunes nog steeds ingeschakeld.
 8. iTunes zal aangeven dat er een update van de nieuwe provider (Carrier) is gevonden en vraagt of deze geïnstalleerd moet worden. Kies Ja.
 9. Er verschijnt nu een melding Gefeliciteerd, uw toestel is simlockvrij.
 10. Indien het toestel een pincode heeft, kun je deze nu invoeren.
 11. Linksboven op het scherm verschijnt de naam van je nieuwe provider (horende bij de simkaart). Zo niet, dan dien je het toestel nogmaals los en weer aan je computer te koppelen.

bron: iPhoneclub

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  andrevdvries

  Netjes

 • Profielfoto
  fl-ris82

  Dus als je nu met een prepaid mobieltje zit kun je ook
  een simlockvrij model kopen en je eigen sim kaart erin doen?

 • Profielfoto
  strigoi

  Erg netjes

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Mooi! Ga ik gelijk eens kijken of ik de recentelijke unlock van mijn vrouw haar iPhone vergoedt kan krijgen:)

 • Profielfoto
  Domtoren

  Dus als je nu met een prepaid mobieltje zit kun je ook
  een simlockvrij model kopen en je eigen sim kaart erin doen?

  T-mobile verkoopt je alleen een iPhone als je een contract voor één of twee jaar tekent. Als je een simlockvrije iPhone wilt moet je naar Engeland, België of Duitsland.

 • Profielfoto
  Domtoren

  “Als je een simlockvrije iPhone zónder contract wilt moet je naar Engeland, België of Duitsland” had daar moeten staan.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Helaas krijg ik het nog niet voor elkaar om het te doen; ik zie telkens: ‘The SIM card in your iPhone does not appear to be supported. Only SIM cards from supported Carriers may be used to Activate the iPhone. Please insert the SIM card that came with your iPhone or visit a Carrier’s retail store to get a replacement SIM Card.’ Ik denk dus dat ik moet gaan bellen met T-Mobile. Da’s op zich niet erg, ik kon al sinds oktober 2010 vrij van mijn Simlock af (contract loopt sindsdien al 1 jaar). Ohja, ik heb 5 verschillende (oude en nieuwe, actieve en inactieve) simkaarten geprobeerd, dus ik denk niet dat het ligt aan de gebruikte andere simkaart. Vooralsnog werkt dus alleen mijn T-Mobile kaartje…

  PS: @Domtoren: ooit van ‘Bewerk’ gehoord?:P

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Hmm, ik krijg dezelfde melding, maar dan in het Nederlands.

 • Profielfoto
  iep

  T-mobile verkoopt je alleen een iPhone als je een contract voor één of twee jaar tekent. Als je een simlockvrije iPhone wilt moet je naar Engeland, België of Duitsland.

  \
  Nee juist niet meer! Sinds 12 januari verkoopt T-Mobile alleen nog maar simlockvrije iPhones. Je hoeft dus NIET meer naar België, Engeland, Frankrijk of Duitsland als je een simlockvrij toestel wil hebben. Het enige probleem is dat T-Mobile Nederland je geen iPhone zonder abonnement verkopen. Als je dat wel wilt dan zul je wel naar 1 van die landen moeten gaan, daar verkopen ze de iPhones ofwel los ofwel prepaid (maar wel zonder simlock). Bij de toestelhulp op t-mobile.nl staat dit ook kristalhelder uitgelegd.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  iemand al wel gelukt?

  heb hier nog een onbruikbare iphone liggen:)

 • Profielfoto
  serum

  Hier zeker gelukt;

  iPhone 4, aangeschaft in augustus 2010, gebeld met t-mobile, imei nummer doorgegeven, aangesloten en via itunes de hartelijke felicitaties gekregen dat de telefoon simlock vrij is verklaard. En KPN heeft kennelijk ook de aanbiedersinstellingen aangepast want ik ben ook van die vervloekte ‘call fowarding’ berichten af..

 • Profielfoto
  Stargazer72

  Kan ik op deze manier op vakantie in de USA een AT&T prepaid sim-kaartje in mijn simlock vrije 3G proppen en dan gebruik maken van hun datanetwerk?
  Of is dat iets te kort door de bocht?

 • Profielfoto
  ArL

  Hoi Mensen,

  Hier een tevreden klant.
  Ik zou per 20 januari de telefoon kunnen unlocken.
  Maar het is me nu al gelukt, ik hoefde niet 30 minuten te wachten.
  Maar gedaan zoals hierboven, toen kreeg ik in iTunes, vrijwel meteen, een melding dat er updates voor de provider instellingen, oid waren.

  Dit heeft hij toegepast, en ik zie nu vodafone nl in mijn scherm staan….

  Unlock geslaagd dus.

  Ik vind het wel tof van t-mobile.

  Ben benieuwd of mijn nieuwe iPhone 4 straks nu meteen al niet gelockt is…. Zoals ik het hier lees, zou dat dus wel zo moeten zijn…

  Wat ik wel raar vind, is dat ik het op de t-mobile site, zo snel niet kan vinden….

  Maar kortom, voor mij werkt het!

 • Profielfoto
  xionix

  Kan dit ook met Duitse iphones dan? Die natuurlijk van tmobile zijn.

 • Profielfoto
  WTR

  Super chille timing!! Zit net twee dagen in Madrid.:D
  Als ik een week geleden mijn iPhone simlock vrij wilde laten maken, kostte mij dat rond €150. Bizar!
  THNX!:D

 • Profielfoto
  jamy016

  Beste. Timing. Ooit.
  Ik ga over een paar manden met school naar Engeland, en ik heb al een Engekse simkaart besteld maar ik vond het een beetje veel werk om m’n iPhone helemaal te downgraden en jailbreaken. dat zal nu niet meer nodig zijn:D

 • Profielfoto
  csteelooper

  Kan ik op deze manier op vakantie in de USA een AT&T prepaid sim-kaartje in mijn simlock vrije 3G proppen en dan gebruik maken van hun datanetwerk?
  Of is dat iets te kort door de bocht?

  Zolang AT&T een GSM-netwerk draait (Ja) dan kun je dat; unlocked = unlocked. Moet je alleen nog even zeker zijn dat je inderdaad GSM-dekking hebt, want dat schijnt nog niet overal het geval te zijn en de iPhone ondersteund nog geen CDMA (Amerika’s andere mobiele architectuur, onder andere door Verizon gebruikt).

  Kan dit ook met Duitse iPhones dan? Die natuurlijk van tmobile zijn.

  Ich werd’ sagen: Probier’s doch mal… Dan weet je ’t zeker. Ik weet niet of T-Mobile wereldwijd dezelfde guidelines heeft m.b.t. unlocken. De iPhone is in Duitsland al langere tijd bij alle providers (Vodafone, T-Mobile, O2) te koop, maar ik heb nog niets gehoord over een dergelijke actie.

 • Profielfoto
  4iam

  Welke merk telefoons gebruikt mini sims:slant:?

 • Profielfoto
  4iam

  Als ik via de Web site van T-mobile bij simlock verwijderen mijn imei ingeeft krijg ik nog deze reactie:

  Deze mobiele telefoon is korter dan een jaar geleden aangekocht. Wij brengen voor het verstrekken van de SIM-unlock-code in de eerste drie maanden na aanschaf van het toestel € 120,- in rekening. Iedere drie maanden wordt dit bedrag verlaagd, naar respectievelijk € 90,- , € 70,- en € 50,-. Na een jaar is het gratis. Neem contact op met T-Mobile klantenservice indien je de sim SIM-unlock-code tegen betaling wilt ontvangen.

 • Profielfoto
  thommie1994

  Ja, sorry hoor, maar ik heb geen microsim van Vodavone… of iets anders…

 • Profielfoto
  MacLover13

  Da’s mooi.
  Nu tethering nog vrijgeven…

 • Profielfoto
  Chillie

  Fantastisch! 2 weken geleden bij T-Mobile geinformeerd wat een unlock zou gaan kosten gezien ik in maart ga emigreren. Het zou me nu 90 en in maart 70 euro gaan kosten. NO WAY!
  .
  Zojuist mijn buitenlandse simkaart in de iPhone gestoken. Eerst deed iTunes vreemd. Toen iPhone er uit gehaald en er weer in gezet, binnen 1 minuut was het trucje gedaan; iPhone simlock vrij en de simkaart werkt.
  .
  @4iam:
  Lees dan ook het bericht hier op OMT voor de instructies en ga niet je eigen gangetje. Gewoon de stappen volgen (daar staat nergens: ga naar de TMobile website) en het werkt.
  .
  @thommie1994:
  Gewoon even knippen, zo moeilijk is het niet.

 • Profielfoto
  iep

  Voor wie een iPad 3G heeft…dat is ook een microsim die je kunt gebruiken (weliswaar data only maar dat boeit niet):-)

 • Profielfoto
  Robin H.

  Zoals Chillie al zei… Je kunt hem gewoon op maat knippen;)

 • Profielfoto
  morty

  ik krijg wel de melding of ik wil bijwerken maar dat heeft geen effect?? ik snap het niet meer???

 • Profielfoto
  teeloo

  Ook op de website van Tmobile staat een hulpprogrammatje. Heb een Tmobile locked Iphone besteld via internet, google gewoon ff. En het werkte met een paar minuten. Bel nu met mn Hi sim-only.

  Super! Goed alternatief voor als je geen abonnement wilt.