Skype breekt record dankzij iOS

Door: Siebren Verhoef - 6 reacties

Twee weken geleden verscheen een nieuwe versie van Skype voor iOS in de App Store. Voor het eerst ging Skype hiermee de concurrentie aan met Apple’s FaceTime, door voortaan ook videobellen (ook via 3G) te ondersteunen op iPhones en iPods.

En dat deze update voor iOS een succes is, blijkt wel uit cijfers van Skype. Onlangs waren er namelijk meer dan 27 miljoen gebruikers tegelijk online op Skype, een record. Het vorige record lag op ruim 25 miljoen gelijktijdige online gebruikers. Bij meer dan 40% van de gesprekken via Skype wordt video gebruikt.

Hoewel de techniek die Apple gebruikt voor FaceTime open is, heeft Skype ervoor gekozen om voor videochat op iOS een eigen techniek te gebruiken. In de praktijk blijkt FaceTime een betere beeldkwaliteit te geven, maar Skype heeft weer als voordeel dat videochat ook via 3G te gebruiken is.

Skype is nog steeds bezig om haar diensten zo breed mogelijk aan te bieden. Zo zal een nieuwe versie voor toestellen met Android binnenkort ook videochat ondersteunen, en zal Skype in de toekomst op steeds meer tv’s beschikbaar zijn.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  thommthomm

  Het was juist fijn geweest als alles onder 1 ‘iets’ zou komen. Nu is er Skype, facetime en ga zo maar door..

 • Profielfoto
  Bbxweb

  Skype voor op tv, yeah right….:confused:

 • Profielfoto
  spacefreek

  ’t is me met 3G van T-mobile nog geen 1 keer gelukt om via Skype langer dan 10 seconden een gesprek te voeren, terwijl ik buiten & middenin een stad stond.. Dus ’t blijft WiFi only voor mij.. :thumbsdown:

 • Profielfoto
  StudioSenay

  Als er skype op tv komt, hoop ik dat het voor de philips/samsung tv komt. Zou wel handig zijn.

  3g bellen werkt hier heel goed in het noorden van het land.

 • Profielfoto
  ThinkApple

  Dat ze ook eens komen met een native versie voor de iPad. Nu gebruik ik noodgedwongen imo omdat die tenminste een bruikbare interface hebben op iPad. Ik vind skype toch maar brollen in het algemeen. Ik gebruik het heel vaak, maar ik vind dat het een erg beta-achtig gevoel geeft. En ze lopen altijd lichtjaren achter. Android idd nog altijd niet ondesteund en iPad niet en nu pas video op iphone,…

 • Profielfoto
  Jesper

  Ik vind skype toch maar brollen in het algemeen. Ik gebruik het heel vaak, maar ik vind dat het een erg beta-achtig gevoel geeft.

  Ik vind Skype een van de meest stabiele applicaties om mee te chatten vergeleken met aMSN, Microsoft MSN en Adium. Vind de interface en de gebruiksvriendelijkheid ook erg goed. Heb alleen geen ervaring met de iPhone app.