Statenweg
Statenweg Nieuws 10 januari 2011

Presenteren vanuit Safari met iWork.com

Toen iWork ’09 vorige week een kleine update kreeg, is eveneens een aantal aardige functies toegevoegd voor bèta-testers van iWork.com. De voornaamste is wel de mogelijkheid om Keynote-presentaties vanuit een browserventer af te spelen op de Mac, iPad en iPhone.

Wat was iWork.com ook al weer, zul je misschien denken. Deze ‘cloud-dienst’ van Apple werd precies twee jaar geleden geïntroduceerd samen met iWork ’09 om documenten online te publiceren en te delen met collega’s en kennissen. Zij kunnen vervolgens hun feedback geven. De gratis dienst begon als bèta en heeft ondanks eerdere beloftes dit stadium nog niet verlaten.

Dat Apple desondanks werkt aan de verdere verbetering van iWork.com bleek afgelopen week. Sinsdien is het niet meer nodig om een Keynote-presentatie te downloaden, maar kan deze vanuit de browser vertoond worden, inclusief animaties, video’s en een groot aantal effecten. Zie hier voor een overzicht met alle effecten die ondersteund worden.

Zelfs is het mogelijk om presentaties te ’embedden’ op je website of blog. Overigens is bovenstaand kunstje niet alleen weggelegd voor de Mac, maar werkt het ook op de iPad, iPhone en iPod touch. Zorg er wel voor, dat je over de laatste versie van Safari beschikt.

Bekijk hier zelf een voorbeeld van een Keynote-presentatie in Safari.

Verder is iWork.com uitgebreid met nieuwe mogelijkheden om je werk veilig online te bewaren, zodat jij er overal ter wereld toegang tot hebt maar anderen juist niet. Ook is het eenvoudiger gemaakt om documenten te delen via social networks als Facebook met een publieke link. Binnenkort wordt iWork ’11 verwacht met mogelijk meer nieuwe functies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Presenteren vanuit Safari met iWork.com
Sluiten