Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 januari 2011
Leestijd: 1 minuut

Steve Jobs opnieuw met ziekteverlof

Apple’s CEO Steve Jobs heeft opnieuw om medische redenen een verlof genomen. Hij blijft wel aan als directeur van Apple en zal ook bij belangrijke strategische beslissingen binnen het bedrijf betrokken blijven tijdens zijn afwezigheid. De dagelijkse leiding komt vooralsnog in handen van COO Tim Cook

Jobs maakte het nieuws bekend aan zijn personeel in een brief.

At my request, the board of directors has granted me a medical leave of absence so I can focus on my health. I will continue as CEO and be involved in major strategic decisions for the company.

I have asked Tim Cook to be responsible for all of Apple’s day to day operations. I have great confidence that Tim and the rest of the executive management team will do a terrific job executing the exciting plans we have in place for 2011.

In dezelfde brief zegt Jobs te hopen zo snel mogelijk weer terug te keren. In de tussentijd rekent hij erop dat de privacy van hem en zijn familie gerespecteerd wordt.

I love Apple so much and hope to be back as soon as I can. In the meantime, my family and I would deeply appreciate respect for our privacy.

Twee jaar geleden heeft Steve Jobs ook om medische redenen de dagelijkse leiding van het bedrijf uit handen gegeven. Toen bleek een levertransplantatie als gevolg van een zeldzame vorm van kanker de oorzaak. Vijf maanden later keerde hij terug. In de tussentijd nam COO Tim Cook tijdelijk zijn taken waar.Op dit moment reageren beleggers nog behoudend op het nieuws. De beurzen in de V.S. zijn vandaag gesloten maar op de beurs van Frankfurt staat het aandeel +/- 8,5% in het rood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Jobs opnieuw met ziekteverlof
Sluiten