‘Ook Google bouwt digitale krantenkiosk’

Door: Statenweg - 2 reacties

Google werkt hard aan een digitale krantenkiosk voor het Android-platform. Dat meldt de Wall Street Journal, die zich baseert op anonieme bronnen.  Met de kiosk wordt het eenvoudig om kranten en tijdschriften te kopen op tablets en smartphones met het OS van Google.

De internetgigant gaat hiermee opnieuw de strijd aan met concurrent Apple. Eerdere geruchten melden dat de maker van de iPhone eveneens werkt aan een kiosk met abonnementen voor kranten en tijdschriften op de iPad en iPhone. Google belooft uitgevers echter een hogere vergoeding voor elke verkoop en inzicht in klantgegevens voor marketingdoeleinden.

In welk stadium de plannen van Apple verkeren is niet duidelijk. Google daarentegen zou met een aantal grote Amerikaanse uitgevers vergevorderde gesprekken voeren. De bedoeling is dat alle vooraanstaande tijdschriften en kranten verkrijgbaar zullen zijn.

Vlak voor het einde van 2010 kwam het bericht naar buiten dat de verkoop van tijdschriften op de iPad flink was gedaald in de loop van dat jaar. Zo werd de eerste iPad-editie van Wired in juni nog veelvuldig gedownload (zo’n 100.000 keer), maar in november werd het digitale tijdschrift nog maar 23.000 keer gelezen.

De aanvankelijk hoge verkoop is waarschijnlijk te verklaren door de nieuwigheid ervan. Dat de verkoopcijfers niet stand hielden komt volgens velen door de prijssetting en het ontbreken van de mogelijkheid om een (voordelig) abonnement te kunnen kopen.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Dr. Maddox

    Het aanbod voor de iPad is een regelrechte flop. Net als de veel te hoge prijzen van bijvoorbeeld Sanoma. Neemt niet weg dat ik positief ben over de toekomst. En al helemaal na het lezen van dit soort berichten!

  • Profielfoto
    RoyK

    Het is de trend en evolutie op het internet. Betalen voor diensten en nieuws. Kleine bedragen waardoor de drempel laag zal zijn. Net als apps die je voor 0.79 cent aanschaf. Het is de nieuwe markt van bits and bytes. Je ziet nu ook steeds meer sites waar je een paar berichten kan lezen per week of maand. Wil je meer zien, moet je dokken.