Nieuwe MacBook Pro’s onderweg? [UPDATE]

Door: Siebren Verhoef - 76 reacties

Het is goed mogelijk dat Apple binnenkort nieuwe modellen van de MacBook Pro zal introduceren. Volgens meerdere bronnen is de voorraad van MacBook Pro’s bij verschillende winkels namelijk uitgeput aan het raken, iets dat vaker gebeurt voor er nieuwe modellen aankomen.

Het zou vooral gaan om de 15- en de 17-inch versies van de MacBook Pro. Zo is op de website van Amazon bijvoorbeeld te lezen dat de 17-inch MacBook Pro verzonden zal worden binnen 1 tot 2 maanden, terwijl de 13-inch MacBook Pro nog gewoon op voorraad is. In de online Apple Store zijn alle modellen nog gewoon op voorraad.

Verwacht wordt dat de nieuwe MacBook Pro’s gebruik gaan maken van Intel’s snellere Sandy Bridge-architectuur. Ook zou Apple de switch willen maken van Nvidia naar ATI Radeon-videokaarten. Verder zou de nieuwe MacBook Pro wellicht wat meer richting de MacBook Air kunnen schuiven om de notebook kleiner en lichter te maken, en beter te laten presteren.

[UPDATE] Van diverse verkoopkanalen in Nederland hebben we vernomen dat ook hier MacBook Pro’s moeilijk verkrijgbaar zijn. Opvallend is wel dat het hier vooral het 13 inch model betreft. Werk jij bij een Premium Reseller of ander Apple-reseller? Vertel ons jouw ervaring. Uiteraard worden alle tips vertrouwelijk behandeld.

Reacties

76 reacties
 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ben benieuwd.

 • Profielfoto
  Afroman

  Wordt toch eens tijd he.

 • Profielfoto
  Yan8

  Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar het uiterlijk. Vraag me af of de huidige ‘look’ van de macbooks nog overtroffen kan worden:cool:

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik vind de MacBook Air look vele malen mooier dan de Pro look en dat is altijd al zo geweest. Die zwarte rand past totaal niet bij het aluminium in deze vorm, vind ik. Bij een anti-glare scherm is dat overigens wel iets beter, maar desalniettemin…..
  Het zou wel mooi zijn als ze die stap maken naar een MacBook Air look en hardware (dus geen SuperDrive e.d.)

 • Profielfoto
  Yan8

  @Maverick9898
  Ik vind die zwarte rand juist geweldig!
  Bovendien zit z’n zelfde rand ook op de iMac en de iPad:)

 • Profielfoto
  11642

  Ik hoop dat we kunnen kiezen dat er geen CD-drive inzit!! Ik gebruik deze nooit en ze pakt enorm veel plaats in.
  Maar een Macbook Air is dan weer niet snel genoeg etc =)

 • Profielfoto
  simohell

  Hmm er moet toch ook wel een update komen van de 13″ mbp’s… Die draaien nog altijd op core 2 duo… zouden die geen i3/i5 krijgen?

 • Profielfoto
  KingChaos

  Nee! Nog niet een design update! Ik ben nog veelste trots op de Macbook die ik nu heb, en als er dan een nieuw design komt is ie outdated:( Nu ziet ie er nog uit alsof er geen mogelijkheid tot overtreffing is, maar als die nieuwe uit is ziet ie eruit als een ding uit de vorige eeuw in enen. Altijd zo, kutapple.

 • Profielfoto
  Animotion

  Verder zou de nieuwe MacBook Pro wellicht wat meer richting de MacBook Air kunnen schuiven om de notebook kleiner en lichter te maken, en beter te laten presteren.

  Ik zie hier de logica niet van in.

  Ik werk voornamelijk met zwaardere video programma’s als After Effects en Final Cut Pro. Ik hoop dat en nu eindelijk USB 3 op zit en niet nog minder FW aansluitingen.

 • Profielfoto
  RoyK

  Als de nieuwe Macbook er aan zit te komen, zal de nieuwe iMac niet lang wegblijven..right?

 • Profielfoto
  dirkuijt

  i5/i7 MBP’s met solid state, da’s update genoeg zou ik zeggen!

 • Profielfoto
  PascalW

  Ik hoop toch dat de 13″ nou eindelijk eens een goede update krijgt naar i3 met SSD. De 13″ is op het moment het meeste verouderd (nog steeds C2D) dus het zou me erg verbazen als deze geen update krijgt.

 • Profielfoto
  Theunis_B

  Gaaf!!! Met deze nieuwe Macbook’s zal ik zeggen dat de Imac ook maar eens een leuke verandereing moet ondergaan zoals dunner.

  Zal er dan weer een Event aan komen?
  Met iPhone 4, de nieuwe iPad en nieuwe generatie Macbook’s?

 • Profielfoto
  Bremsy

  Ik zit te wachten met aanschaffen op een nieuwe MacBook Pro 15″. Ik hoop op het volgende:
  -kleine SSD voor het systeem naast een harde schijf en superdrive (moet kunnen nu het losse chipjes zijn);
  -standaard hoge resolutie;
  -lagere prijs (de dollar is tenslotte gedaald).

  Het volgende zal er denk ik niet in zitten:
  – Blu-ray;
  – usb 3.0;
  – mat scherm voor dezelfde prijs als een glanzend scherm.

  Ik wacht af, hopelijk duurt het geen maanden meer.

 • Profielfoto
  ibookieg4

  Hoorde van een kennis die een 17″ i7 heeft besteld, dat deze uitgesteld is en nu op half februari is komen te staan

 • Profielfoto
  Demon Hunter

  Waarom wil iedereen die SSD upgrade? Zelf zet je voor minder een betere SSD erin, die nog sneller is ook dan die Apple(Toshiba) SSD’s.

 • Profielfoto
  ibookieg4

  Heerlijk SSD het is inderdaad lekker snel, maar mijn MacBook Air is al na 3 weken retour voor reparatie omdat de SSD schijf kwijt is:(

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Weg met de zwarte rouwranden, die heb ik nooit mooi gevonden. Je zit daardoor zo ‘opgesloten’ in je scherm. Bij een lichtere rand lijkt het scherm groter.

  Ik denk trouwens niet direct dat er een update van de MacBook Pro zit aan te komen. In elk geval niet op grond van wat er in dit artikel staat.
  Als er updates aankomen zie je namelijk dat er bij de online Apple Store en de Premium Resellers schaarste ontstaat en juist niet bij internetwinkels en zaken zoals Mediamarkt, omdat daar de (bijna) verouderde modellen ‘gedumpt’ worden met een korting.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Zeer interessant! Mijn MacBook Pro 17″ is nodig aan vervanging toe.
  SSD? ja leuk. snellere processor? ja leuk.

  Natuurlijk zullen de nieuwe MacBook Pro’s mooier en sneller zijn, dat is immers altijd zo. (ben ik in de 30 jaar Apple trouwens nog niet tegengekomen, dat de nieuwere Mac trager is…).

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik had begrepen dat Intel de beschikbaarheid van de mobiele Sandy-bridge chips nu slecht was. Ik geloof niet dat Apple nu nog een update zal uitbrengen met de oude generatie chips. Ben dus benieuwd hoe goed Apple deze modellen zou kunnen leveren.

  De optische drive mag er van mij ook wel een keer uit. Dat kan prima via USB als je het incidenteel nodig hebt. Het zal de formfactor goed doen en er komt meer ruimte vrij voor de accu. Een bluray speler zit er echt niet in.

  Een SSD is fraai, maar alleen een SSD zonder mogelijkheid van een extra schijf maakt de laptop duur of beperkt m.b.t. opslagruimte. Ik zou liever zien dat een SSD en HD gecombineerd worden. Is alleen lastig uit te leggen aan gebruikers hoe dit werkt, maar daar is Apple meester in om oplossingen voor te verzinnen:lol:

  Zelf zou ik geen behoefte hebben aan een zware grafische processor. De chip van de Sandy Bridge is goed genoeg voor de meeste taken. Een andere GPU zou een leuke upgrade optie zijn.

  USB 3 zou leuk zijn, maar daarvoor is nog een aparte controller nodig. Dat maakt het wat duurder en groter, dus ik denk dat Apple wacht tot volgend jaar, want dan zit het standaard in de Intel chipset.

 • Profielfoto
  Brambo1978

  Laatste echte cocmetische update is van late 2008, volgens een “normale cycles” zou de macbook een echte verandering moeten ondergaan. Ben echt benieuwd, vandaag bijna een macbook air gekocht bij de mediamarkt omdat ik iets nieuws van apple wilde, maar wacht toch nog even!!

 • Profielfoto
  Scrooge McDuck

  Ik zit te wachten met aanschaffen op een nieuwe MacBook Pro 15″. Ik hoop op het volgende:
  -kleine SSD voor het systeem naast een harde schijf en superdrive (moet kunnen nu het losse chipjes zijn);
  -standaard hoge resolutie;
  -lagere prijs (de dollar is tenslotte gedaald).

  Het volgende zal er denk ik niet in zitten:
  – Blu-ray;
  – usb 3.0;
  – mat scherm voor dezelfde prijs als een glanzend scherm.

  Ik wacht af, hopelijk duurt het geen maanden meer.

  Blu-ray in een Apple? geloof je het zelf??

 • Profielfoto
  Afroman

  Doe eens lezen.

  Het volgende zal er denk ik niet in zitten:

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Juist! Afro was me voor…

 • Profielfoto
  aadreinds

  Hoezo de 13″ de laatste update, die is toch vanaf dezelfde tijd als de 15″ en de 17″? Die lichte rand rond de air vind ik juist het minst mooie aan het apparaat! Dus die zwarte rand alleen weghalen zou ik erg spijtig vinden! (of niet, want dan kan ik het verouderde model kopen met korting!)

 • Profielfoto
  jafd01

  Prijs stijging,

  – +100 euro overal op i.v.m new design en strategie

  en als ssd standaard zou worden, dan stijgen de prijzen alleen maar nog meer.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Blue Ray is al verouderd, dat schijnt er alweer uit te gaan voordat het goed is doorgebroken.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  ik ben heel erg benieuwd, ze zullen waarschijnlijk de display resolutie wel verbeteren, en het zou ook super zijn als de 13″ met antiglare display geintroduceerd gaat worden.

  ik betwijfel of ze de superdrive eruit halen. maar ze zullen vast ook wel met SSD gaan werken, en hoe zit het met LiquidMetal?

 • Profielfoto
  iStudent

  Oei, net op tijd. Mijn macbook begint steeds vaker te ratelen en heeft volgens mij geen lang leven meer. Stond op het punt om naar de mediamarkt te gaan (3 dagen lang 19% korting) om een nieuwe te kopen, maar nu toch maar even wachten (i3). Betekent dit dat de huidige macbook (witte 13-inch CoreDuo) er uit gaat (dus überhaupt geen witte macbooks meer) of zal daar binnen afzienbare tijd ook een update voor komen?

 • Profielfoto
  emile86

  Same here! Ben blij dat ik dit nog op tijd lees! Toch maar ff wachten dus…

 • Profielfoto
  DeViAnThans3

  Ben zeer benieuwd! Hoewel het nieuws niets hoeft te betekenen (MacAanZee maakte een zeer goed punt ivm de onlogica dat enkel de “cheaper stores” uitputtende voorraden lijken te hebben), is het toch een hoopgevend bericht!

 • Profielfoto
  iBrammer

  Zit al behoorlijk lang hierop te wachten, toen vorig jaar de MBP opnieuw een core 2 duo processor kreeg heb ik me kapot geërgerd, een core 2 duo kopen in 2010 of 2011, voor mij NOT DONE. Ik weet dat deze core 2 duo nog prima presteert maar het ging me om het principe.

  Heb in de tussentijd maar even een iMac gekocht om de periode te overbruggen. Als er binnenkort een nieuwe 13″ met sandy bridge sta ik als een van de eerste op de stoep.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @Maverick9898: daarom heb ik ook een mat scherm zodat je een aluminium frame om het scherm hebt.

  @iBrammer: mijn 2010 mbp is gewoon een i7 wat een snelle processor is

 • Profielfoto
  CMD-Z

  heb net een nieuwe macbook 13,3 gekocht in de mediamarkt haha, dat is nou jammer… maar goed; wellicht wordt de 13 inch wel niet geupdate;-)

 • Profielfoto
  iBrammer

  @ dj bazzie wazzie, ik doelde op het 13″ model

 • Profielfoto
  klonic

  @Maverick9898
  Behoud de superdrive alsjeblieft!

  @CMD-Z
  De 13″ is als je het mij vraagt het hardst aan een update toe, de C2D’s mogen er uit, er mag in ieder geval een snellere optie komen.

 • Profielfoto
  Afroman

  Nou ja boeie, die de huidige 13 inches zullen niet ontploffen hoor.

 • Profielfoto
  najdo

  EINDELIJK!

  Mijn huidige dell begint stilaan versleten te geraken (3.5jaar nu) en wou toch wel eens de overstap naar mac wagen, ook wel omdat er gewoon niet veel betere 13inchers op de markt zijn imo. Maar een core2duo vond ik toch wel wat te weinig, vooral nu ik veel virtualisatie draai voor school (linux, windows server, …) wil ik toch wel een processor die wat meer kan :).

  De vraag is nu wel wat ze precies zullen veranderen.
  Het scherm zal wel hetzelfde worden als de Air. (1440 * 900)
  Maar die superdrive… Die zal wel weggenomen worden maar ten koste van wat? Een data hardeschijf (naast de SSD) of een grotere batterij?

  Ik hoop het eerste, want of ik nu 7uur kan werken of 9uur kan werken… Hoogst waarschijnlijk dat ik ondertussen al een stopcontact zal tegen komen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ifactors Lijnbaan is er volledig doorheen.
  .
  ze hebben nog enkele witte macbooks.
  De macbook air is verder goed op voor raad

 • Profielfoto
  stefsegers

  Even een vraag algemeen. Ik heb een Mac Pro 2006 met 10gb ram en 2.66ghz. Inmiddels zijn we zeker 4 jaar verder en is er in CPU wereld veel gebeurd.

  Een vriend van me heeft een de laatste MBP en we hebben een conversion test gedaan en wat blijkt. De MBP is een fractie sneller.

  Aangezien ik meer snelheid wil is een Mac Pro een betere oplossing maar meteen ook weer een grote kast.

  Wat zal zo’n nieuwe laptop aan snelheidswinst behalen? Ik bedoel… als ik een hoop geld uit geef moet ik er echt op vooruit gaan uiteraard.

  Ben benieuwd hoe andere hier tegenaan kijken?!?!

 • Profielfoto
  gipsman

  SuperDrive moet inderdaad blijven.
  CD’s en DVD’s via extern apparaat is geen optie want niet echt mobiel.
  Dan kun je beter een iMac (UP!) of een MBAir/iPad (DOWN!) kopen.

 • Profielfoto
  najdo

  @Johannes, niemand gebruikt nog cd’s en dvd’s… Nuja, toch zeer weinig. We kunnen toch niet blijven stilstaan voor die enkelingen die zich nog vasthouden aan optisch materiaal…

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik denk niet dat die macbook er al zo snel zijn. Als je in de geschiedenis kijkt wordt het April of Juni. Ik gok op Juni en koop een 11inch MBA:-D

 • Profielfoto
  Pim.vd.Kleijn

  @stefsegers

  Wat voor macbook heeft je vriend? Een core i7 model? Als dan straks de nieuwe modellen met sandy bridge komen worden de laptops misschien wel iets sneller maar ook niet extreem veel sneller. Je kunt beter een nieuwe Mac Pro kopen of als je de uitbreidingsmogelijkheden niet nodig hebt een iMac (met i7) Die zijn zowel sneller als je mac pro 2006 als Macbook pro van nu

 • Profielfoto
  Brambo1978

  Macbook air kun je beter nu gaan halen bij de mediamarkt, want die krijgt in juni echt geen update.

 • Profielfoto
  nebilem

  Echt klote als je net nu een Macbook 13 inch hebt gehaald. Die 2.4 core 2 duo is echt wel verouderd hoor. Bijna geen enkele merk verkoopt dat meer behalve Apple. Als je een 15 inch hebt lijkt het mij minder erg.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Wat mij betreft mogen jullie eerst even alle info verzamelen alvorens weer ’s een post te doen wat aan elkaar hangt van “geruchten”. En om mijn reactie in OMT-stijl af te sluiten: “Wie is er nog meer geruchtenmoe??”

 • Profielfoto
  DeXoN

  @sunapple
  Dan heb jij toch wel een aparte kijk op de geschiedenis aangezien de MBP’s gemiddeld rond de 7 maanden een upgrade krijgen. Als de MBP’s een upgrade krijgen rond april/juni zou dit willen zeggen dat er een jaar tussen zou zitten, wat nog nooit is voorgekomen.

  Daarbovenop komt nog eens dat er toch wel al redelijk wat winkels zijn die geen of een lage voorraad hebben.

 • Profielfoto
  VlamMans

  Macbook air kun je beter nu gaan halen bij de mediamarkt, want die krijgt in juni echt geen update.

  Maar je zei net nog dat je het niet had gedaan omdat je even wou wachten?

 • Profielfoto
  1984

  Het zou wel mooi zijn als ze die stap maken naar een MacBook Air look en hardware (dus geen SuperDrive e.d.)

 • Profielfoto
  knekkie

  Macbook air kun je beter nu gaan halen bij de mediamarkt, want die krijgt in juni echt geen update.

  .
  Owjaaa…
  .
  tuurlijk. Wat zijn je bronnen?

 • Profielfoto
  Christophe F

  Echt klote als je net nu een Macbook 13 inch hebt gehaald. Die 2.4 core 2 duo is echt wel verouderd hoor. Bijna geen enkele merk verkoopt dat meer behalve Apple. Als je een 15 inch hebt lijkt het mij minder erg.

  Onzin natuurlijk, een 2.4GHz is voor 80% van de kopers meer dan voldoende. Ik heb een 13-inch MBP gekocht ‘voor erbij’ en ik kan je verzekeren dat hij voor veel taken meer dan voldoende krachtig is. In ieder geval, ik ervaar het bezit van een 2.4GHz niet als een kwelling.

 • Profielfoto
  aadreinds

  @najdo Ik denk dat er echt nog heel veel mensen zijn die cd’s en dvd’s kopen. In Nederland een film nog steeds niet goed/eerlijk te downloaden en daarnaast kopen echt nog machtig veel mensen fysieke cdtjes, omdat een band meer doet dan alleen maar MP3tjes maken.

  @1984 meer van dit soort hardcoreroddel foto’s!

 • Profielfoto
  knekkie

  De dag dat apple het product aankondigd is het al verouderd.
  De techniek gaat super snel.
  Het ligt er gewoon aan of het apparaat doet wat je wil dat het doet.
  .
  En dan kan je ineens heel veel op verouderde hardware

 • Profielfoto
  Brambo1978

  Ik hoef me niet echt te verantwoorden toch, mag mee speculeren! Lijkt heel onwaarschijnlijk dat er heel snel weer een update komt voor de air en daarom wilde ik er heen gaan halen, maar pro is beter.

  :sarcastic: Rustig aan maatjes!!!

 • Profielfoto
  Xcode

  Echt klote als je net nu een Macbook 13 inch hebt gehaald. Die 2.4 core 2 duo is echt wel verouderd hoor. Bijna geen enkele merk verkoopt dat meer behalve Apple. Als je een 15 inch hebt lijkt het mij minder erg.

  Nee, dat slaat dus echt helemaal nergens op. Als je vorige week een 13-inch MacBook Pro gekocht hebt omdat je ‘m toen nodig had, dan is dat prima! Als je aan een nieuwe laptop toe bent maar niet á la minute, dan had je nog even op een nieuwer model kunnen wachten. Maakt het je allemaal geen donder uit: dan koop je een nieuwe laptop wanneer je dat nodig acht. Bovendien: op het moment dat je een computer, telefoon, auto, koelkast, televisie, etc. koopt… is deze al verouderd.

 • Profielfoto
  nebilem

  Echt klote als je net nu een Macbook 13 inch hebt gehaald. Die 2.4 core 2 duo is echt wel verouderd hoor. Bijna geen enkele merk verkoopt dat meer behalve Apple. Als je een 15 inch hebt lijkt het mij minder erg.

  Onzin natuurlijk, een 2.4GHz is voor 80% van de kopers meer dan voldoende. Ik heb een 13-inch MBP gekocht \’voor erbij\’ en ik kan je verzekeren dat hij voor veel taken meer dan voldoende krachtig is. In ieder geval, ik ervaar het bezit van een 2.4GHz niet als een kwelling.

  Wat jij zegt is juist onzin. Ik zeg niet dat het traag is ofzo (hoewel dat naar hedendaagse begrippen wel zo is) maar C2D is gewoon verouderd. Wellicht kan je het niet hebben en voel je dat als een kwelling aangezien jij nog een oud model hebt.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik bekijk eens wat de opties zijn als de nieuwe MBP’s er zijn, het huidige model goedkoper kopen, of het nieuwe. Dat hangt van de vernieuwing af. Een 10% snellere MBP kost bij Apple vaak 25% extra.
  USB3.0 zit er niet in, dat gaat Intel pas in 2012 integreren. FW1600 zou fijn zijn omdat dat, als ik het goed begrepen heb, bestaande FW800 apparaten opkrikt naar FW1600.
  Voor de zakelijken onders: je nieuwe Mac mag je in 2011 voor 50% jaar afschrijven van de Belastingdienst. Net als in 2010 en 2009.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik hoef me niet echt te verantwoorden toch, mag mee speculeren! Lijkt heel onwaarschijnlijk dat er heel snel weer een update komt voor de air en daarom wilde ik er heen gaan halen, maar pro is beter.

  :sarcastic: Rustig aan maatjes!!!

  de MBA is de meest recent ge update machine bij mijn weten dus die zal niet eerder geupdate worden voor de rest aan de beurt is geweest.
  .
  vandaar mijn verwondering en de vraag naar je bronnen als je Zeker weet dat apple alsnog binnen 2/3 maanden na de release met een update komt.
  hij is van late 2010

 • Profielfoto
  de__nico

  13inch zonder Superdrive plz plz plz:-)

 • Profielfoto
  BDke

  al er tegen juni maar zijn ben ik tevreden:) zeker als de dollarkoers nog wat gunstiger komt te staan… Ga op reis naar de westkust en dan kan ik mezelf weer verwennen met een nieuwe Macbook Pro. Ik ben in blijde verwachting in ieder geval!:)

 • Profielfoto
  Zakske

  Managers uit alle landen van Europa zijn de afgelopen weken opgeroepen om op het Europese hoofdkantoor van Apple in Cork te verschijnen, dus er komt binnen een paar weken zeker iets nieuws.

 • Profielfoto
  dijkie

  En hoe kom je aan die info Zalske?

 • Profielfoto
  djneo

  Sandy Bridge I7 met HT @ 2.8GHz
  SSD voor os en 500GB of groter als opslag (HDD)
  8 tot 16 GB geheugen
  Zeer hoge resolutie
  Beide grafische kaarten aanspreekbaar
  Natuurlijk de laatste van AMD er in:)

  Waar ik het voor nodig, ik ben zoan persoon die 4 server’s visualiseerd en dan een spelletje gaat spelen

 • Profielfoto
  AlphaZel

  Ik zou wel tekenen voor terugkomst van een Blackbook variant.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  de huidige mbp is al wel strak maar ik vraag me af hoe het zal zijn als er geen bolle oppervlakken meer op zitten (achterkant display, onderkant) lijkt me erg mooi

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zelf hou ik meer van strak en vierkant. En een aluminium rand om het scherm.
  Mijn 15″ G4 titanium Powerbook, dat bijna dezelfde vormgeving had als de MBP van nu – alleen vierkanter en strakker en misschien paar millimeter dikker is deze week precies 10 jaar oud! Ik was één van de eersten die er eentje had.

  En – hoewel ik hem niet veel meer gebruik – doet hij het nog steeds. En vooral de eerste vier, vijf jaar heb ik hem (voor werk en privé) heel intensief gebruikt. Er zijn wat toetsen gammel en de disc drive doet het niet goed meer (zat op verkeerde plek, rechts voor) maar verder doet hij het nog!


  Op deze foto: de bovenste is mijn splinternieuwe 15″ MacBook Pro, daaronder mijn 10 jaar oude Powerbook G4 Titanium

  Als het aan mij ligt mag de vormgeving weer wat strakker!

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  sluit me aan bij MacAanZee.

  Strak, vierkant, curved edges, vind de randen van de huidige MBP net te plat, naar mijn mening mag ie meer in de richting van de onderste op de foto van MacAanZee.

 • Profielfoto
  stefsegers

  @Pim.vd.Kleijn
  Bedankt voor je reactie. Ik heb inderdaad de I7 met 4 gb ram getest en die is maar een fractie sneller dan mijn huidige mac pro. Het probleem is Lightroom… die is echt ongelofelijk traag. Zodra ik de beelden van mijn 5dM2 bewerk is het traag, maar de andere camera’s gaat wel mee.
  Ik wacht netjes de specs af

 • Profielfoto
  CMD-Z

  @macaanzee, dat zijn een hoop macbook pro’s op elkaar!

  Verder @ de rest; tja, ik had inderdaad nu een laptop nodig, vandaar met de mediamarkt acties de 13 inch gehaald, met toch 200 euro voordeel. Voor mijn doeleinden is t prima, alleen imovie zou wel wat vlotter mogen, tja… daar krijg ik dan misschien spijt van als er binnen enkele weken opeens een substantiele update in de 13 inch komt. Maar goed; om mn laptop nu daarvoor terug te gaan brengen….en de vraag is of het gezien mijn doeleinden dan de 200 euro meer waard is.

 • Profielfoto
  Doney

  USB 3.0? Hallo, het is 2011 hoor; Light Peak anyone?
  .
  Apple gaat écht niet én USB3.0 én Light Peak gebruiken. En sinds Light Peak door Intel gemaakt wordt en Apple al vanaf het begin zéér geïnteresseerd was in LP denk ik eerder dat we een aantal LP poorten in de nieuwe Macs gaan krijgen.
  .
  Tel daarbij op dat Intel heeft gezegd dat de eerste apparaten met LP in 2011 op de markt komen (waarschijnlijk wordt Apple de eerste hiermee), en je kunt je conclusie denk ik wel trekken:)
  .
  Ik kijk ernaar uit!

 • Profielfoto
  thegame1512

  Ik heb niets te klagen, heb sinds november een MacBook Air 13” 4GB RAM.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik zou wel tekenen voor terugkomst van een Blackbook variant.

  Heb ik net verkocht, bleek nog zeer gewild maar deze was dan ook nog in volledig ongeschonden staat, letterlijk geen krasje op te vinden.

 • Profielfoto
  Ironis

  Als je een releasedatum zou willen gokken, denk ik dat het iig na 20 februari is. Als Apple de nieuwe Sandy Bridge processoren wil gaan gebruiken. De mobiele energiezuinige dual core variant verbruikt ook 35W (net als de huidige i5 en i7 processoren in de MBP) en zal op 20 februari gelanceerd worden door intel.

  Mogelijke opties zijn dan:
  Core i5 2520M (2.5 Ghz, 1300 Mhz GPU)
  Core i5 2540M (2.6 Ghz, 1300 Mhz GPU)
  Core i7 2620M (2.7 Ghz, 1300 Mhz GPU)

  Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processors

  Het is maar een suggestie:) Nog 3-4 weken wachten in dat geval!

 • Profielfoto
  Ironis

  Hmm, die vorige post: Da’s 650 Mhz GPU. De 1300 is Turbo snelheid, en bij de processoren wordt de turbo op 1 of 2 cores respectievelijk:
  3.2/3.0 Ghz
  3.3/3.1 Ghz
  3.4/3.2 Ghz

 • Profielfoto
  macmatters

  en hoe staat het dan met de 13 inch daar zit toch nog een core 2 in?

  De nieuwe sandy bridge heeft toch een eigen GPU aanboord?

  dat zou toch nu moeten passen