Nieuw lek: is dit de iPhone 5?

Door: Lucas Raggers - 35 reacties

Het jaar is nog maar net begonnen of de eerste lekken zijn alweer een feit. In dat opzicht wordt een goede traditie uit 2010 netjes voortgezet. Op het internet zijn namelijk foto’s en een filmpje opgedoken van wat lijkt op een nieuwe versie van de iPhone 4. Waar de foto’s vandaan komen is echter niet bekend.

Op de website smartphonemedic.com zien we 4 foto’s van de stalen band van de iPhone. Wat hierbij meteen opvalt is de locatie van de zwarte scheidingsstreepjes van de antennes. De iPhone 4 heeft op dit moment twee van deze streepjes onderaan de zijkanten zitten en eentje aan de bovenkant. Op de gelekte stalen band zien we echter dat er ook aan de bovenkant van de zijkanten twee scheidingsstreepjes zitten. Die aan de bovenkant is komen te vervallen. Per saldo is er dus één scheidingsstreepje bijgekomen.

Extra scheidingsstreepje in gelekte behuizing

Doordat er nu ook een scheidingsstreepje aan de bovenkant van de zijkant zit is de mute knop iets naar beneden geplaatst. Op een filmpje van globaldirectparts.com kunnen we bovendien ook nog zien dat sommige interne componenten anders gevormd zijn dan bij de huidige iPhone 4.

Grote vraag is wat we nu eigenlijk écht zien. Is dit een verbeterde constructie van de iPhone 4 die het antenneprobleem moet oplossen? Is dit de CDMA iPhone voor de Amerikaanse provider Verizon? Of zien we hier een glimps van de iPhone 5? Globaldirectparts.com belooft volgende week met meer informatie te komen over dit nieuwe toestel. Het zal dan meer prijsgeven over het scherm en het moederbord. Wordt vervolgd…

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Moederbord is het denk ik.

  Geen camera?:P

 • Profielfoto
  Usain

  WTF mute knop naar beneden. JUIST OMHOOG
  En er is juist een scheidingsstreepie weg.

 • Profielfoto
  Froggle

  Nog meer streepjes. Apple denkt zeker “Hoe meer streepjes op het toestel, hoe meer signaalstreepjes”.. Zal er dan vast wel beter op worden, alleen vind ik ‘m sinds de 4 niet meer zo lekker in de hand liggen. Hoopte eigenlijk dat ze daar ook wat aan zouden doen, maar als dit de iPhone 5 is dus niet.

 • Profielfoto
  gerard123

  Misschien iPhone 4gs?
  Lijkt me sterk dat een nieuwe iPhone zo erg op z’n voorganger lijkt…

 • Profielfoto
  Afroman

  Heb je de 3G en de 3Gs gemist of zo?

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Hoezo minder lekker in je hand ligt? Ik heb ze tot nu toe allemaal gehad, maar 0,0 verschil gemerkt.

 • Profielfoto
  ndewaal

  iPhone 4s

 • Profielfoto
  gerard123

  @Afroman Daarom zeg ik ook 4Gs:)

 • Profielfoto
  Froggle

  @Afroman Daarom zeg ik ook 4Gs:)

  Gewoon 4G is ook goed hoor. Werd wel eens tijd dat we overstappen naar LTE (4G).

  Hoezo minder lekker in je hand ligt? Ik heb ze tot nu toe allemaal gehad, maar 0,0 verschil gemerkt.

  Houd jij je telefoon met 1 vinger vast dan?

 • Profielfoto
  elisa9180

  volgens mij hebben ze de 2 camera’s in een gebouwd
  Van voor en vanachter

 • Profielfoto
  Thibault

  @gerard123 Dat klopt niet wat je zegt, want de iPhone 3GS leek toch ook op de 3G…

 • Profielfoto
  iCreatedTech

  @rerard123 de huidige iPhone heet toch geen iPhone 4G, 4Gs lijkt me dan zeer onwaarschijnlijk!

 • Profielfoto
  gerard123

  Ja oke, op die manier wel.:P
  Ik neem mijn woorden terug (A)

 • Profielfoto
  Mich

  Nee toch! ze gaan toch niet opnieuw 2 keer hetzelfde design gebruiken!
  Akkoord het is “great” maar toch, een mens wil verandering! ben die 4 al beu.:)

 • Profielfoto
  Afroman

  @Gerard

  De iPhone 3G heette iPhone 3G omdat dat de eersste telefoon is met 3G aan boord. de 3Gs was omdat het een snellere iPhone was.

  Dus 4GS zou in dit geval geen toegevoegde waarde hebben. Maar ik geef je gelijk dat het ook maar de vraag is of de 5e generatie iPhone ook daadwerkelijk 5 gaat heten.

 • Profielfoto
  Froggle

  @Gerard

  De iPhone 3G heette iPhone 3G omdat dat de eersste telefoon is met 3G aan boord. de 3Gs was omdat het een snellere iPhone was.

  Dus 4GS zou in dit geval geen toegevoegde waarde hebben. Maar ik geef je gelijk dat het ook maar de vraag is of de 5e generatie iPhone ook daadwerkelijk 5 gaat heten.

  Nou? Misschien de iPhone met LTE dus dan kunnen ze er weer 4G van maken.;)

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  @alpaca,
  Lijkt het inderdaad wel op. Bijzonder triest. Om het jaar een nieuw model en daartussen steeds een boost van het huidige model, laat dat nou net schijtvervelend zijn voor hen die dus precies in het jaar (uitgaande van tweejarige abonnementen) vallen dat het model geboost wordt…

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Doe je niks aan.

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  Niet helemaal waar… je kunt een jaar langer met je telefoon rond blijven lopen en pas bij de introductie van een nieuw model weer een nieuw contract afsluiten of een eenjarig contract. Het maakt het echter niet minder vervelend.

 • Profielfoto
  fiereb

  Ik denk dat de reden dat er geen camera in zit, dit een testtoestel is. Als je aan de camera niets verandert, hoef je ‘m ook niet te testen, right?

 • Profielfoto
  bestbier

  Naar mijn idee is het geen chinese kloon. Het binnenwerk van zo’n kloon zal van veel simpelere opbouw zijn om kosten te drukken.
  En waarom zou een kloon de deathgrip oplossen? Dan ziet iedereen gelijk dat het geen echte iPhone is.

  Meest verbazingwekkende: Waarom is de camera weg?????

 • Profielfoto
  bestbier

  Ik denk dat de reden dat er geen camera in zit, dit een testtoestel is. Als je aan de camera niets verandert, hoef je \’m ook niet te testen, right?

  Lijkt mij complete onzin. Ten eerste zouden er dan toch gaten in het frame moeten zitten om plaatsing te garanderen t.o.v. andere componenten. Achteraf erachter komen dat de camera er niet meer in kan is meer iets voor koreanen.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ach de tijd zal het leren.
  Echter:

  In dat opzicht wordt een goede traditie uit 2010 netjes door.

  Laten we hopen dat we deze traditie niet voort zetten.:wink:

 • Profielfoto
  Froggle

  @alpaca,
  Lijkt het inderdaad wel op. Bijzonder triest. Om het jaar een nieuw model en daartussen steeds een boost van het huidige model, laat dat nou net schijtvervelend zijn voor hen die dus precies in het jaar (uitgaande van tweejarige abonnementen) vallen dat het model geboost wordt…

  Ik vind daar niets vervelends aan. Eigenlijk vind ik het nog beter. Zo kunnen alle fouten uit het eerste toestel gehaald worden, zodat die versie als het goed is perfect moet werken. Sommige dingen hebben ook tijd nodig.. Een kleine opsomming:
  – Retina display support heeft zijn tijd nodig. Op dit moment worden nog steeds apps geupdate voor het Retina display. Straks met de iPhone 5 (of upgrade van de 4) is alles al gelijk helemaal compatibel.
  – FaceTime is nog niet echt ingeburgerd. Enige die het nu heeft zijn de iPhone 4 en iPod Touch 4G (oké, en de beta van de Mac). Op de Mac komt ie officieel pas als Lion uit komt, en dat is rond de tijd dat de nieuwe iPhone uit komt. Daarvoor geldt dus ook weer direct complete support.
  – Wat mis ik eigenlijk in iOS4 met een 3GS? Vrij weinig.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Ik denk dat de reden dat er geen camera in zit, dit een testtoestel is. Als je aan de camera niets verandert, hoef je \\\’m ook niet te testen, right?

  Lijkt mij complete onzin. Ten eerste zouden er dan toch gaten in het frame moeten zitten om plaatsing te garanderen t.o.v. andere componenten. Achteraf erachter komen dat de camera er niet meer in kan is meer iets voor koreanen.

  Eindelijk een camera op het scherm zelf! :yum: :slant:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het erg geloofwaardig overkomen. Het lijkt allemaal erg serieus en echt Apple. Vreemd dat die audio strip – of hoe dat ook heet – zo totaal anders is bij het ‘5’ model als bij de iPhone 4. Wat zou daar de reden van zijn. En erg vreemd dat het gat voor de camera weg is. Het lijkt me geen test model. Als er in juni een nieuwe iPhone komt – en dat komt er gewoon – dan moeten ze het nu toch zo’n beetje klaar hebben. En een camera kan toch niet zo dun zijn dat daarvoor geen gat in het ‘middle-frame- hoeft te zitten. Dat begrijp ik niet.
  Het antenne probleem lijkt me zo goed opgelost te kunnen worden met de scheidingsstrepen bovenaan. Daar hou je de iPhone niet vast, dus kan er geen verbinding worden gelegd tussen beide antennes. En of het nou iPhone 4s wordt of iPhone 5 dat maakt in feite ook niet uit. Er zullen in elk geval nieuwe functies en verbeteringen in zitten. Dat is wel duidelijk. Kan iemand uitleggen wat “Globaldirectparts” voor een club is? Lijkt me wel slim om dat in een regeltje even uit te leggen, dan hoef je dat niet helemaal weer na te gaan. Ik ben benieuwd waar ze volgende week mee komen!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het erg geloofwaardig overkomen. Het lijkt allemaal erg serieus en echt Apple. Vreemd dat die audio strip – of hoe dat ook heet – zo totaal anders is bij het ‘5’ model als bij de iPhone 4. Wat zou daar de reden van zijn. En erg vreemd dat het gat voor de camera weg is. Het lijkt me geen test model. Als er in juni een nieuwe iPhone komt – en dat komt er gewoon – dan moeten ze het nu toch zo’n beetje klaar hebben. En een camera kan toch niet zo dun zijn dat daarvoor geen gat in het ‘middle-frame- hoeft te zitten. Dat begrijp ik niet.
  Het antenne probleem lijkt me zo goed opgelost te kunnen worden met de scheidingsstrepen bovenaan. Daar hou je de iPhone niet vast, dus kan er geen verbinding worden gelegd tussen beide antennes. En of het nou iPhone 4s wordt of iPhone 5 dat maakt in feite ook niet uit. Er zullen in elk geval nieuwe functies en verbeteringen in zitten. Dat is wel duidelijk. Kan iemand uitleggen wat “Globaldirectparts” voor een club is? Lijkt me wel slim om dat in een regeltje even uit te leggen, dan hoef je dat niet helemaal weer na te gaan. Ik ben benieuwd wat er volgende week wordt gemeld!

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Wat mis je aan een 4G? Nou dat het menu en alles eens soepel reageer!

 • Profielfoto
  Lexis

  Zou ‘m best kunnen zijn denk ik…

 • Profielfoto
  strigoi

  De matte finishing en meerdere strepen, ziet er erg overtuigend uit! iPhone 4 released from death grip.

 • Profielfoto
  yoerio

  ? FILMPJE:

  deze video is niet langer beschikbaar wegens auteursrechtclaim door apple inc.

  :sad:

 • Profielfoto
  Usain

  dus weldegelijk waar.

 • Profielfoto
  syltheboy

  nee

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  hmm ik weet het niet, persoonlijk maken mij die streepjes en hun locatie geen donder uit, als dit beter werkt voor de mensen die last hebben van antenegate, so be it, maar persoonlijk heb ik nooit netwerkproblemen gehad met mn iPhone 4, en ik ben nooit lang op dezelfde plek, ook in de trein, thuis, of in the middle of nowhere. lekker vlot internet.

 • Profielfoto
  daanclasener

  @gerard123 apple moet zo snel mogelijk van de iPhone 4 af, als de iPhone 5 weer op iPod touch 4g gaat lijken is die een stuk mooier!