‘Microsoft komt met Apple TV-concurrent’

18 reacties

Volgens nieuwe geruchten zal Microsoft binnenkort een uitgeklede versie van Windows introduceren, speciaal voor TV’s en computerkastjes voor aan de TV, zoals de Apple TV. Microsoft zal hierdoor niet alleen de concurrentie aangaan met de Apple TV, maar ook met het onlangs geïntroduceerde Google TV.

‘Windows TV’ zou gebruik gaan maken van de Windows Media Center-interface, in combinatie met mogelijkheden voor streaming media en, jawel, afstandsbedieningen. Wellicht zouden de eerste producten met ‘Windows TV’ al geïntroduceerd worden op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, dat over een aantal dagen van start gaat.

Wat betreft de prijs zou Microsoft’s alternatief voor de Apple TV een stukje hoger liggen dan die van Apple TV zelf. De set-top-boxes op basis van Windows zouden namelijk rond de $200 gaan kosten, terwijl de Apple TV voor $99 over de toonbank gaat.

Sommige analisten verwachten nog steeds dat Apple binnen een aantal jaar naast de Apple TV ook een eigen HDTV zal introduceren. Hoewel de Apple TV nog steeds als ‘hobby’ wordt beschouwd, zou Apple zijn volledige aandacht schenken aan dit tv-toestel.

Afgelopen kerst werd bekend dat Apple inmiddels al een miljoen stuks van de nieuwe Apple TV heeft verkocht. Helaas is het zwarte kastje bij ons in Nederland nog niet te koop.

Zouden producten met ‘Windows TV’ in Nederland eerder te koop zijn dan de nieuwe Apple TV?

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Oldekamp

  Word mijns inziens net zo’n flop als Phone 7.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Beetje loze uitspraak vindt je niet?

  Microsoft heeft bekend gemaakt 1,7 miljoen Windows phone 7 toestellen te hebben verkocht. Nu is het nog niet zo lang geleden dat dit systeem op de markt is, dus je kunt wel stellen dat het aardig verkoopt.

  Ten tweede is het systeem nog zo jong dat ik het nogal kinderachtig van je vindt dat je het direct een flop noemt alleen omdat het van Microsoft is.

  Ik deel wel je mening met het feit dat die TV niks zal gaan worden. In mijn inzicht moet een tvbox goedkoop zijn in de aanschaf en beperkt qua gebruik.

  Microsoft moet leren software te ontwikkelen waarvoor het bedoeld is. Windows is niet voor tablets, maar voor desktops, Windows is niet voor je TV maar voor desktops, Windows is niet voor netbooks maar voor desktops.

  Maar goed, ben benieuwd wat ze er van bakken. Een beetje concurrentie is natuurlijk nooit weg.

 • Profielfoto
  Ief

  Die kerels van Microsoft horen in een dierentuin bij de na apers.
  Zijn die eigenlijk ooit al zelf eens met een innovatief idee op de proppen gekomen?
  Neen ze kijken eerst wat anderen op de markt brengen zoals Apple en dan maken ze maar een alternatief in de hoop nog iets te kunnen betekenen op de markt alleen is het dan meestal wel wat laat.

  Ze zouden zich beter wat meer concentreren op bepaalde zaken en daar iets degelijks van maken in plaats van alles en iedereen na te bootsen.

 • Profielfoto

  Dat is een snelle conclusie, zelf heb ik “vroeger” een Media Center PC gehad en de software werkt goed, ondersteund tv-zenders en verschillende codexen. Ik ben benieuwd waar ze mee komen!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Wat nou Windows is goedkoper, maar ik had het mooi een andere naam meegegeven, aan Windows hangt zo’n vieze nasmaak

 • Profielfoto
  RoyK

  Niks mis met de media center software van Microsoft. Ik vind de ontwikkeling zeer positief. Momenteel zit ik een beetje te pielen met mijn Boxee Box op internet. Het is het nog net niet. Maar het begin is er. Je TV en internet is over een paar jaar gewoon heel normaal. Het zijn de brouwsers die ze een beetje moeten verbouwen want je mist toch een muis. Misschien een touch gebied op de opvolger van de Logitech One?:P

 • Profielfoto
  prullenbak

  Waarom?!?! Er is toch een xbox???

 • Profielfoto
  Webbiker

  Helaas is het zwarte kastje bij ons in Nederland nog niet te koop.

  Ik heb hem anders succesvol kunnen bestellen bij conrad.nl. Moest wel even wachten, maar uiteindelijk werd hij wel geleverd.:lol:

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Het is ‘tv’ en niet ‘TV’ bij mijn weten.

 • Profielfoto
  RoyK

  Interessante vraag Quistiti, als ik er naar google gebruikt bijna iedereen de hoofdletters. http://www.google.nl/search?q=tv+of+TV&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a

 • Profielfoto
  Mona

  Zelfs Apple gebruikt ‘TV’, en die zullen het wel weten.;)

 • Profielfoto
  Electr0n

  Ik mis sowieso de kabel aansluiting.
  Het lijkt mij mooi dat ze hiervoor een oplossing brengen.

  Zodat je kan streamen, echt KABEL tv kan kijke, etc;)
  Dan heb je een echte Apple TV.

 • Profielfoto
  Froggle

  Waarom?!?! Er is toch een xbox???

  Dat dacht ik dus ook. Laatst hebben ze het dashboard nog helemaal geupdate en je kan ook al heel wat films huren via Zune Marketplace.

 • Profielfoto
  RoyK

  Niet iedere consument zit op een spelcomputer te wachten, maar wil gewoon internet en de apps die daarbij komen kijken.

 • Profielfoto
  bassbug

  Voelen werknemers bij Microsoft niet triest dat ze altijd opdracht krijgen om een alternatief op een Apple product te maken?.. :slant:

 • Profielfoto
  phendersonnl

  Dan ga ik toch liever voor XBMC.

 • Profielfoto
  kevinnke39

  Lukt Microsoft toch niet van Apple te winnen, Microsoft : Doe eventjes normaal graag !!

 • Profielfoto
  Howl

  Ik zou het in alle geval niet kopen:p