Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 12 januari 2011

Microsoft boos om App Store trademark

Microsoft heeft het ‘U.S. Patent and Trademark Office’ verzocht om niet in te gaan op Apple’s verzoek om de term App Store officieel vast te leggen.

Volgens Microsoft is de term te algemeen voor een online softwarewinkel, en zouden concurrenten van Apple gewoon moeten kunnen refereren aan hun mobiele softwarewinkel met de term App Store. Apple diende het verzoek om App Store als handelsmerk te laten registreren kort na de lancering van de App Store in 2008 in.

Microsoft noemt de term App Store te algemeen omdat ‘app’ een algemene term is voor wat er in de App Store wordt verkocht, en ‘store’ een algemene term is voor plekken waar producten worden verkocht. Ook zouden consumenten en de media met de term refereren aan online softwarewinkels in het algemeen, en niet per se alleen aan die van Apple.

Om het geheel nog wat duidelijker te maken gebruikt Microsoft ook nog Steve Jobs’ eigen woorden om aan te tonen dat App Store een algemene term is. Steve Jobs zei tijdens een interview ooit namelijk;

“Amazon, Verizon and Vodafone have all announced that they are creating their own app stores for Android.”

Microsoft zelf gebruikt de term ‘Marketplace’ voor haar softwarewinkel op Windows Phone 7. Het U.S. Patent and Trademark Office heeft de status van Apple’s handelsmerk-aanvraag inmiddels gewijzigd naar ‘An opposition is now pending at the Trademark Trial and Appeal Board.’

Reageer op artikel:
Microsoft boos om App Store trademark
Sluiten