Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 7 januari 2011

Mac App Store wel héél makkelijk te hacken

De Mac App Store is nog geen dag oud en het eerste relletje is al een feit. Apple’s online softwarewinkel voor de Mac blijkt namelijk kinderlijk eenvoudig gehackt te kunnen worden waardoor betaalde Apps gratis te gebruiken zijn. De methode is zelfs zo eenvoudig dat er nauwelijks sprake is van een hack.

Kort gezegd kunnen bepaalde apps gratis gebruikt worden door een code in het bronbestand aan te passen. Ontwikkelaars die Apple’s validatiehandleiding hebben gevolgd hebben geen last van deze hack. Apps (zoals Angry Birds) die dat niet hebben gedaan zijn potentieel slachtoffer. Daring Fireball’s John Gruber vindt dat Apple bij het acceptatieproces van Apps beter op moet letten of ze wel beveiligd zijn tegen dit soort hacks.

Wie het (op eigen risico, eer en geweten) wil proberen kan hier terecht, al blijft het natuurlijk niet legaal om dit soort hacks uit te voeren, zelfs als het je zo makkelijk gemaakt wordt.

Reageer op artikel:
Mac App Store wel héél makkelijk te hacken
Sluiten