Mac App Store levert eerste ‘miljonair’ op

Door: Lucas Raggers - 18 reacties

De App Store bracht in haar begindagen al snel miljonairs voort. Met top sellers als Trism en Ocarina kreeg de App Store al snel het imago van een goudmijntje voor ontwikkelaars, al bleek niet elke ontwikkelaar even succesvol. Maar hoe zit het met de Mac App Store? Hebben we hier te maken eenzelfde trend?

Pixelmator kondigde vandaag in ieder geval aan dat het het eerste miljoen binnen heeft. Er waren slechts 20 dagen voor nodig om dat bedrag te bereiken. Adobe zal met afgrijzen toekijken hoe Pixelmator dankzij de Mac App Store gretig uit de ruif van Photoshop mee eet. In Nederlandse Mac App Store staat Pixelmator op de 7e plek van de lijst met meest opgebrachte apps. De lijst wordt nog steeds aangevoerd door Apple’s eigen Aperture.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  1234

  P teveel…

 • Profielfoto
  Vinhelper

  door Appple’s eigen Aperture.

  Een App van Apple, dus is het Appple’s App.:lol:

  Zo, nu heb ik weer genoeg grammar-nazi uitgehangen.:evil:
  Edit: verbeterd.:thumbsup:

 • Profielfoto
  Pieterr

  Een link naar het nieuwsbericht zelf ipv de app zou wel zo handig zijn…
  http://www.pixelmator.com/weblog/2011/01/25/pixelmator-grosses-1-million-on-the-mac-app-store/

 • Profielfoto
  EclipX

  pfft App stores…. enkel noobs krijgen hun apps op deze manier

  SerialSeeker FTW!

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Denk niet dat Adobe echt wakker gaat liggen van Pixelmator. De doelgroep voor Photoshop (grafische professionals) en Pixelmater (hobbyisten) ligt nogal een eindje uit elkaar.

  Kan hoogstens wat pijn doen in de verkoop voor Photoshop Elements, wat op dezelfde doelgroep gericht is en een stuk duurder is als Pixelmator in de App Store. Beiden zijn absoluut niet te vergelijken met Photoshop.

 • Profielfoto
  Oppie

  EclipX, weer een big FAIL van jou! :sarcastic:

 • Profielfoto
  edwinveldhuizen

  Ik vind persoonlijk Pixelmator veruit de beste vervanger voor Photoshop voor de niet veel-eisende gebruiker.
  Ben vooral benieuwd op welke manier het bedrijf deze extra inkomsten gaat investeren, dan kan het nog eens heel groot gaan worden.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik vind persoonlijk Pixelmator veruit de beste vervanger voor Photoshop voor de niet veel-eisende gebruiker.

  Bestaat die dan? Zo ja, dan heeft diegene het bij de aanschaf van Photoshop niet helemaal begrepen..

 • Profielfoto
  knekkie

  pixelmator is voor de beeldbewerkers die niet in de CMYK omgeving rond hangen een perfecte vervanger voor Photoshop (elements). Doe je drukwerk voorbereiden dan heb je niks aan Pixelmator zoals het er nu voor staat omdat het geen CMYK ondersteund. Maar dat is voor 2.0 gepland en dan gaat het hard.
  .
  Velen willen niet in zien dat Pixelmator een goed alternatief is omdat ze aan photoshop een hoop geld hebben uit gegeven. en dat kan je ze ook niet kwalijk nemen.
  .
  Probeer Pixelmator eerst voor je het afkraakt en dan zal je zien dat het sneller en handiger werkt dan fotoshop in vele gevallen. probeer maar eens een project na te maken dat je voorheen in photoshop deed. je zal zien dat wanneer je bij effecten aan beland bent alles realtime is in plaats van een klein preview venster. Daarnaast draait het allemaal op de GPU en dat is een technologie die ADOBE in licentie gebruikt van de Pixelmator dudes voor CS5 en de toekomstige CS6.
  .
  Zoek hun blog posts maar na daar staat het in.
  Adobe mag wel uitkijken want ze hebben weldegelijk een concurrent aan Pixelmator als je het vergelijkt met Photoshop elements. En niet alleen in prijs maar ook in technologie en werksnelheid. Pixelmator zit veel dieper verweven in het Mac OS en maakt gebruik van alle Core technologieën wat beeld processing aan gaat.
  .
  Ik werk er al een tijdje mee naar tevredenheid. Ik maak er de achter gronden mee voor mijn animatie films en ik maak er mijn illustraties mee. Het werkt prima samen met de rest van de Adobe software omdat het gewoon de standaard PDF en TIFF formaten ondersteund. (nog veel meer formaten daar niet van)
  .
  Probeer Pixelmator gewoon eens gratis op hun site.
  Kan geen kwaad

 • Profielfoto
  RuudBerg

  gretig uit de ruif van Photoshop mee eet

  :smile:

 • Profielfoto
  knekkie

  ADOBE zal ook flink verdienen aan de klanten die ze hebben. Maar of ze in 20 dagen een miljoen dollar omzetten dat weet ik niet;)

  ik denk dat er daarvoor te veel ge piraat word

 • Profielfoto
  vanquish

  Die één miljoen in 20 dagen hebben ze wel hoor.

  365/20 = 18,25
  Een jaaromzet van nog geen 19 is echt een beetje weinig voor een speler als Abobe

 • Profielfoto
  vanquish

  Bedoel Adobe :lol:

  Hun jaaromzet ligt trouwens rond de 2,9 miljard

 • Profielfoto
  BigAL

  Eigenlijk is het toch zielig…. zoveel duizenden apps en slechts 1 miljonair….

 • Profielfoto
  fl-ris82

  Ja dat zag ik ook al op Macrumors!
  Trouwens, er stond ook bij dat ze 700.000 kregen omdat
  30% naar Apple ging.

 • Profielfoto
  ernst.

  Ja, en laten we nu wel zaken in perspectief neerzetten.:slant:

  Elke flap die nu denkt datie miljonair wordt met het maken van apps is een domoor want dit is een uitzondering op de regel.:nerd:

  Het maken van apps is helemaal niet zo lucratief als men denkt,want anders werden we elke dag overspoelt met mensen die allemaal vertelden hoeveel duizenden euro’s winst ze hadden gemaakt of miljonair waren geworden in kort tijd.:sarcastic:

  Kijk maar eens voor de gein naar de CNBC documentaire Planet of the Apps waarin duidelijk wordt getoond hoe magertjes de winsten en kansen op succes zijn en het een hele lange adem is eer er iets verdiend wordt.:evil:

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Het is maar goed dat Adobe CS niet aanbiedt in de Mac App Store. Als Adobe 30% moet afstaan aan Apple breekt de hel los en wie betaald dat? Juist de consument! Want Adobe verhoogt gewoon de prijs.

  En dat b.v.b. Aperture in de store plotseling goedkoper is geworden is een hele slimme truc. Immers: Apple kan moeilijk 30% van zijn eigen product vragen, dat is lood om oud ijzer.

 • Profielfoto
  palahala

  Ben benieuwd hoeveel bestaande gebruikers hierbij zijn. Ik heb toch ook maar (opnieuw) betaald, omdat ik daarmee de 2.0 upgrade krijg, die volgens de blog alléén in de Mac Store te koop zal zijn. (En ach, de eerste keer kregen we ook korting, en de totale uitgave meer dan waard.)