Mac App Store hint naar iWork ’11

Door: Siebren Verhoef - 18 reacties

Met de lancering van de Mac App Store van gisteren zijn er een hoop nieuwe app’s bijgekomen voor je Mac. Zo kun je klassiekers als Angry Birds nu niet alleen installeren op je iPhone en iPad, maar ook op je iMac of MacBook. Toch was er bij de lancering ook een kleine teleurstelling; waar is iWork ’11?

Het gerucht ging namelijk dat iWork ’11 al af was, maar dat door Apple werd gewacht op de opening van de Mac App Store om het pakket aan de consument te introduceren. Gisteren bleek dat iWork ’11 niet direct in de Mac App Store is verschenen. Toch lijkt het er op dat ook Apple er vanuit ging dat iWork ’11 tegelijk met de Mac App Store zou worden gelanceerd.

Op Apple’s webpagina over de Mac App Store is namelijk een screenshot te zien met een verwijzing naar iWork ’11. Inmiddels is het screenshot op de Amerikaanse Apple-website vervangen, en staat er weer gewoon een verwijzing naar iWork in plaats van iWork ’11. Op de Nederlandse pagina over de Mac App Store is op het moment van schrijven nog het eerste screenshot met verwijzing naar iWork ’11 te zien.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  bennie

  Ja dat was ook een van de dingen die me opviel…Leuk die App Store, maar ik stond al klaar om iwork 11 te downloaden:(

 • Profielfoto
  Jeroen Ruiter

  De verwijzing is ook in de NL store verdwenen.

 • Profielfoto
  Jeroen Ruiter

  Ook zo benieuwd als iWork 11 uitkomt of je met de versie 10 vanaf cd ook gratis kan updaten of dat je hem als nieuwe moet downloaden.

  Gisteren was evernote bij mij versie 2.0.0 en moest ik in de Mac App store nog op downloaden klikken. Toen werd het versie 2.0.1 en zag hij hem als geĂ¯nstalleerd. Misschien gaat het met iWork 11 ook zo lopen. Dan moet je dus wel betalen waarschijnlijk.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Hopen dat die snel uitkomt! Ik snap niet waar ze op wachten… Dit zou een perfecte timing kunnen zijn!

 • Profielfoto
  prullenbak

  @jeroen

  Ik denk dat ze dat gewoon hetzelfde gaan doen als met betaalde updates in de ios appstore. Dan verwijderen ze de oude uit de store en komt de nieuwe ervoor in de plaats… (en dan moeten we maar weer afwachten hoe dat gaat werken als je de oude opnieuw wilt downloaden om wat voor reden dan ook).

 • Profielfoto
  bennie

  iemand een idee wat er veranderen gaat in iwork 11?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Vanzelfsprekend: nee.:lol:

 • Profielfoto
  Froggle

  Nog even wachten op een keynote van Apple, waarin Steve Jobs iWork ’11 presenteert en uiteindelijk zegt dat ie te downloaden is in de Mac App Store. We kennen dat marketing trucje van Apple inmiddels toch wel?

 • Profielfoto
  polansky

  Ik hoop op een betere integratie met Word.
  Dat is heeeeel hard nodig. Gewone .docs gaan nog wel (alhoewel veelal niet foutloos) .docx bestanden gaat gewoon helemaal niet.

  Daarnaast hoop ik ook op een uitbreiding van numbers.

  Laat ze aub de interface hetzelfde houden, dat vind ik echt een verademing tov Word of Excel.

 • Profielfoto
  ---

  Nog even wachten op een keynote van Apple, waarin Steve Jobs iWork \’11 presenteert en uiteindelijk zegt dat ie te downloaden is in de Mac App Store. We kennen dat marketing trucje van Apple inmiddels toch wel?

  Wel jammer dat er geen Keynote meer komt deze maand.

 • Profielfoto
  jonahke

  wat ook raar is, ik heb iLife 11 op mijn mac staan, en in de App Store staat GeĂ¯nstalleerd, ik heb ook iWork 09 op mijn mac staan, maar daar staat gewoon €15,99

 • Profielfoto
  juriandv

  wat ook raar is, ik heb iLife 11 op mijn mac staan, en in de App Store staat GeĂ¯nstalleerd, ik heb ook iWork 09 op mijn mac staan, maar daar staat gewoon €15,99

  Ik heb precies hetzelfde hier… Ook denk ik dat het niet al te lang meer duurt voordat iWork ’11 uitkomt, maar dat is slechts giswerk:wink:

 • Profielfoto
  petervl57

  Ik denk dat er een betere integratie komt met MobileMe. Apple heeft nog geen goed antwoord op Google Docs en Microsofts Office Apps/skydrive. Dat moet er m.i. wel komen. In de VS is een enorme serverfarm van Apple bijna af. Dat moet toch ergens voor dienen lijkt me. Ik verwacht een sterke uitbreiding van de MobileMe service en daar zal iWork 11 ongetwijfeld een rol in spelen. Eind van de maand weten we ongetwijfeld meer.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Misschien eerst even wachten tot de appstore een beetje dichtgetimmerd is voor de massa?

 • Profielfoto
  Garbera

  Ik verwacht gewoon een keynote deze maand, apple nodigt pas 1 of 2 weken vantevoren uit. Denk alleen niet dat ze iWork ’11 gaan aankondigen.

 • Profielfoto
  thegame1512

  Ik heb iWork 09 gekocht bij mijn Mac in november, krijg ik dan een update aanbieding?

 • Profielfoto
  karelschapie

  inmiddels is iLife ’11 al te koop bij mij hoor?