Larry Page wordt nieuwe topman Google

Door: Statenweg - 9 reacties

Een verrassend nieuwtje bereikt ons vanuit Silicon Valley. Binnen de muren van internetconcern Google wordt op het hoogste niveau met de poppetjes geschoven. CEO Eric Schmidt, tot 2009 tevens lid van Apple’s board of directors, treedt af. Zijn plek wordt opgevuld door medeoprichter van het bedrijf Larry Page.

Dit besluit is genomen om de organisatie slagvaardiger te maken. Het wordt duidelijker wie waarvoor verantwoordelijk is en beslissingen kunnen sneller gemaakt worden. “Larry is klaar om Google te leiden,” aldus Schmidt.

De verandering gaat in op 4 april. Schmidt zal echter ook na die datum betrokken blijven bij de top van Google. Sergey Brin, de wederhelft van het beroemde oprichtersduo, blijft zich bezighouden met zijn passie: het ontwikkelen van nieuwe producten.

De twee grote technologiebedrijven Apple en Google hebben in het verleden veel samengewerkt. Veranderingen in de markt hebben er echter toe geleid dat de bedrijven steeds meer elkaars concurrenten zijn geworden. Het duidelijkste voorbeeld hiervan is wel Apple’s iPhone die tegenwoordig de markt moet delen met Google’s Android.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Knurfty

  En dan te bedenken dat ze Steven Jobs als CEO wilde hebben.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Ik las eerst per ongeluk lady gaga, ik dacht al

 • Profielfoto
  Vodka

  Ik zeg, de opvolger van Steve is bekend!

 • Profielfoto
  MatthieuPesesse

  die reklame van RABO BANK is verschrikkelijk bovenaan de HOME logo, yakkes ! :-(((((((

 • Profielfoto
  iJos

  Ik zeg, de opvolger van Steve is bekend!

  Ook mijn eerste gedacht!

  OT: Die Rabobanner is geen probleem. Dat houdt OMT overeind. Maar maak de banner en het OMT paginahoofd eens los van elkaar. Dit is nu rommelig.

 • Profielfoto
  MadDonna
 • Profielfoto
  jorismoen

  die reklame van RABO BANK is verschrikkelijk bovenaan de HOME logo, yakkes ! :-(((((((

  Adblock Plus is the answer..

 • Profielfoto
  MadDonna

  @iedereen, ontopic please.

 • Profielfoto
  WiBo1953

  misschien wordt Smidt de nieuwe topman van Apple tzt? Hij was al jaren in de board…