Statenweg
Statenweg Nieuws 17 januari 2011

Krijgt de nieuwe iPod touch een 3D-scherm?

Binnenkort zal Nintento de 3DS lanceren. Deze opvolger van de succesvolle DS heeft als belangrijkste eigenschap dat het scherm beelden in 3D kan weergeven. Hiervoor is het niet nodig om zo’n grappig brilletje te dragen.

De Japanners hopen met deze techniek de concurrentie een stapje voor te zijn. De iPod touch is in combinatie met de App Store eveneens zeer populair als game device, waardoor Apple een serieuze bedreiging vormt voor bedrijven als Nintendo. Toch moet Nintendo niet te vroeg juichen, want volgens geruchten zou de opvolger van de huidige iPod touch eenzelfde 3D scherm krijgen.

De camera aan de voorzijde van de iPod zou daarbij vastleggen of de gebruiker zijn hoofd draait, om de weergave van het scherm daarop aan te passen. Hierbij helpt de gyroscoop om te bepalen in welke positie het apparaat gehouden wordt. Het gerucht gaat zelfs zover door te stellen dat de productie van de schermen momenteel al in voorbereiding is.

Apple heeft in het verleden meerdere patenten ingediend die wijzen op 3D-technologie. Hoewel dit overtuigend klinkt, moet het gerucht toch met een korreltje zout genomen worden, aangezien dit niets zegt over de werkelijke toepassing in producten.

Klik hier voor een filmpje om een indruk te krijgen van de techniek.

Reageer op artikel:
Krijgt de nieuwe iPod touch een 3D-scherm?
Sluiten