Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 3 januari 2011

iPhone-wekker weigert opnieuw

Hoewel Apple ons beloofde dat de wekker-app in toestellen met iOS 4 vanaf 3 januari 2011 gewoon weer zou werken, lijkt ook dit voor lang niet iedereen het geval te zijn. Opnieuw staat het op Twitter vol met mensen die ook op 3 januari niet zijn gewekt door hun iPhone.

De afgelopen twee dagen hadden iPhone-toestellen met iOS 4 ook al last van de ‘nieuwjaars-bug’. In een officiële reactie van Apple was toen te lezen dat de wekker vanaf 3 januari weer gewoon zou werken.

De problemen met de iPhone-wekker begonnen afgelopen november. Toen bleek dat de iPhone in sommige landen niet om kon gaan met de wintertijd, waardoor de wekker een uur eerder afging.

Ken je iemand waarvan je weet dat ‘ie weer vertrouwt op de iPhone-wekker, dan is het wellicht slim om hem of haar vandaag even wakker te bellen. Het zetten van een herhalend alarm (voor meerdere dagen in de week) op de iPhone lijkt een goede tijdelijke oplossing te zijn om de bug te vermijden, al is het misschien nog het meest veilig om die ouderwetse wekker weer eens uit de kast te halen.

Reageer op artikel:
iPhone-wekker weigert opnieuw
Sluiten