‘iPhone met GSM binnenkort te gebruiken als Wifi-hotspot’

Door: Statenweg - 21 reacties

Met de aankondiging dat Verizon de iPhone 4 vanaf februari gaat aanbieden in de V.S., werd tevens een belangrijke nieuwe functie geintroduceerd. De CDMA-uitvoering van het toestel werkt namelijk als Personal Hotspot, waardoor je de mobiele internetverbinding kunt delen met maximaal 5 Wifi-apparaten.

De prangende vraag is natuurlijk of wij met de GSM-uitvoering van de iPhone deze mogelijkheid binnenkort ook krijgen. Onze collega’s van iPhoneclub.nl hebben uit betrouwbare bron vernomen dat dit inderdaad het geval zal zijn. Daarvoor zouden we wel moeten wachten op versie 4.3 van iOS.

Dat ook wij in theorie de iPhone kunnen inzetten voor tethering wil helaas niet zeggen dat de telecomprovider dit ook toelaat. Doet deze dit wel, dan is de kans groot dat daarvoor extra kosten in rekening gebracht worden.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  tim.prove

  Dat zullen de providers niet gaan toelaten vrees ik. Of het moet inderdaad extra gaan kosten. Wel een leuke functie.:grin:

 • Profielfoto
  Christophe F

  Waarom zou dat extra moeten kosten? Het verbruikt toch gewoon Megabytes van je abbo?

 • Profielfoto
  MichelSchreurs

  @Christophe F maar bij T-Mobile is dat onbeperkt, dus daarop kunnen ze je niet pakken. Het is echter zo dat bij een standaard W’n’W van T-Mobile tethering is toegestaan, maar bij de i-Plan abonnementen is (was?*) dit niet zo.

  *Bij de oude i-contracten, die waren voorbehouden aan de iPhone klopte dit. Ben er helaas nog niet aan toegekomen die nieuwe AV te lezen.

 • Profielfoto
  bosies7

  Ze gaan niet alleen de cmda iPhone leveren maar ook de cmda iPad.. Kijk maar op iPadclub.nl:sarcastic:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En wat is een CDMA netwerk? Niet ervan uitgaan dat iedereen dit maar weet hoor!! Is het beter of slechter dan GSM 3G?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Als ze dit blijven blokkeren of extra kosten gaan rekenen, dan ga ik bij T-mobile weg. OOK als de andere providers het ook niet aanleveren.

 • Profielfoto
  Xcode

  Dit is dus sowieso een positief verhaal als je een simlock-vrije iPhone 4 in bezit hebt, dan maakt het niet uit of je provider het wel of niet gaat ondersteunen. Het enige waar je dan tegenaan kunt lopen, is het datalimiet (die er bij T-Mobile zelfs niet is).

 • Profielfoto
  Froggle

  Laat ik het zo zeggen, ik hoop dat ze dat blokkeren totdat ze een beter netwerk hebben. Dat netwerk van T-Mobile is nu al stront traag, laat staan als iedereen dan ook nog gaat zitten tetheren. Lijkt me handiger als ze eerst dat 3G stabieler maken (opzich vind ik de dekking namelijk wel meevallen, maar is het even wat drukker in de stad, dan kun je fluiten naar je 3G) of gewoon aan de slag gaan met LTE. Ik mag toch hopen dat Apple dat in de iPhone 5 (of hoe het 2011 model ook gaat heten) propt. Dan denk je misschien, wat wil je er nu mee? Weinig inderdaad, maar volgend jaar misschien wel wat meer en ik ga niet elk jaar een nieuwe telefoon kopen.

 • Profielfoto
  KingChaos

  Wel echt genaaid, want iedereen die een toestel heeft (behalve een iPhone) die tethering aan kan wel gewoon met zijn laptop in de trein internetten. Op deze manier houden de bedrijven alleen maar de mobiele opmars tegen. Bastards.

 • Profielfoto
  samuhe

  Ik heb een Galaxy S en daarmee kun je dit ook. Dit is echt een geweldige functie. Goed dat ze ook naar de iPhone komt!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  beep beep beep beeeep beeeep beeeeep beep beep beep

 • Profielfoto
  PvdO

  Ik heb het lange tijd kunnen doen met mijn Nokia E75, echter KPN heeft met de instellingen lopen rommelen waardoor tetheren niet meer kan. Ik hoop dat andere providers het wel toestaan later:)

 • Profielfoto
  johnkeates

  CDMA is gewoon een andere radiotechnologie. GSM is er een, GPRS, HSDPA, LTE, 4G, WiMAX e.d. Wifi (802.11x) ook natuurlijk, net als bluetooth.

  GSM wordt hier in Nederland als ‘telefoon’ gezien, terwijl het gewoon de afkorting van een organisatie is. Dat is zo stom, we zijn hier in Nederland over het algemeen vrij goed opgeleid, maar denken net als de fransen dat alles wat wij zien/kennis ook echt is wat er is. Maar we zijn klein, en maken nauwelijks van de vele technologieĆ«n die over de rest van de hele wereld wel gebruikt worden.

  Zo was RFID ook niet echt nieuw, en diverse andere technologieƫn, die overigens niet duur of ingewikkeld zijn, worden ook al lange tijd buiten Nederland ingezet.

 • Profielfoto
  klonic

  @ MacAanZee

  Check het nieuwsbericht: ‘iPhone 4 nu ook bij Verizon in V.S.‘ even, daar wordt het genoemd. Ik denk dat dat het een en ander verduidelijkt.

 • Profielfoto
  cailin coilleach

  beep beep beep beeeep beeeep beeeeep beep beep beep

  And, it was like… a really good essay:(

 • Profielfoto
  Rivanov

  Hopen dat Vodafone het gaat toestaan.
  Is weer een extra argument om de consument binnen te hengelen..

 • Profielfoto
  Rini

  Dat gaan ze toch niet toestaan bij T-mobile. T-mobile staat nu tethering al niet toe via de blauwetand.
  Dus ik geloof niet dat ze de optie open gooien om er 5 toestellen mee te kunnen voorzien van internet.
  Of inderdaad voor een paar tientjes extra in de maand.

 • Profielfoto
  Infinitatus

  Gooit Apple dan niet zijn eigen ruiten in wat betreft de ipad 3G ? Want dan is binnenkort slechts een wifi only nodig als je iphone als hotspot gebruikt kan worden. (dat kon natuurlijk al met menig concurrende smartphone)

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  ik hoop wel dat ze het gaan toelaten, desnoods tegen een extra betaling.
  maar kan je dit ‘netwerk’ ook beveiligen? voor ’t geval je in de trein zit en er niemand anders met je bundel kan kloten…

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  ik kon dit al toen ik nog een iphone had (tot september). Via een jailbreak methode welliswaar..

  nooit problemen mee gehad en toch altijd minimaal een 500/600mb per maand op mn macbook verbruikt.

  met mn htc desire kon het standaard en nu een bold 9700 weet ik het eigenlijk nog niet, heb hem pas sinds gisteren

 • Profielfoto
  klaastjepkema

  Dit kan toch al tijden met MyWi?…….