Statenweg
Statenweg Nieuws 25 januari 2011
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 5 en iPad 2 krijgen NFC voor mobiel betalen’

Apple gaat fors inzetten op Near-Field Communication voor het doen van mobiele betalingen. Dat schrijft Bloomberg op basis van bronnen die momenteel werken aan het project. Zowel de iPhone 5 als de iPad 2 zouden hiervoor uitgerust worden met een speciale chip.

Near-Field Communication (NFC) is een techniek die het mogelijk maakt om contactloos (op korte afstand) gegevens over te dragen. Dit kan gebruikt worden om te betalen in winkels door de iPhone simpelweg langs een betaalpaneel te bewegen.

Apple zou niet alleen de iPhone en iPad uitrusten met een NFC-chip, maar ook een betalingssysteem eromheen opzetten dat gekoppeld is aan iTunes. Halverwege 2011 zou de dienst live moeten gaan, het zelfde moment waarop doorgaans een nieuwe iPhone wordt geintroduceerd.

Daarnaast zijn er talloze extra toepassingen denkbaar, zoals het opzetten van loyaliteitsprogramma’s door winkeliers, waarbij trouwe klanten punten ontvangen. Ook helpt het Apple om advertenties van iAd beter af te stemmen op ons koopgedrag.

Om te zorgen dat het betaalsysteem snel aan marktaandeel wint, zouden betaalterminals gesubsidieerd of zelfs gratis weggeven moeten worden aan winkeliers. Dit moet tevens de verkoop van de iPhone een nieuw impuls geven.

Het gerucht dat Cupertino plannen heeft met NFC is niet nieuw. Patentaanvragen en vacatures wezen al eerder in deze richting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 5 en iPad 2 krijgen NFC voor mobiel betalen’
Sluiten