Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 januari 2011

iPhone 4 nu ook bij Verizon in V.S.

Ook in de Verenigde Staten is de iPhone vanaf nu verkrijgbaar bij meerdere operators. Naast AT&T zal vanaf februari ook Verizon de iPhone 4 gaan verkopen. Dit nieuws is zojuist bekendgemaakt in New York City.

Omdat Verizon niet gebruik maakt van een GSM- maar een CDMA-netwerk heeft Apple een nieuw model iPhone voor ze moeten uitbrengen. Apple’s CFO Tim Cook die voor de gelegenheid ook op het podium verscheen, vertelde dat Apple al sinds 2008 in gesprek is met Verizon over de iPhone. Vervolgens is er een jaar getest met iPhones op het CDMA-netwerk.

Verizon-klanten kunnen zich vanaf 3 februari inschrijven voor de iPhone 4. Directeur Lowell McAdam benadrukt dat hard gewerkt is om medewerkers en infrastructuur klaar te stomen voor het (ongetwijfeld) overweldigende succes van de iPhone.

Maar wat hebben wij in Nederland en België aan dit nieuws? In eerste instantie niet veel. Weliswaar toont dit nieuws aan dat Apple niet langer gebonden wil zijn aan één operator voor de iPhone, maar Europa ging de VS vooruit in dit nieuws. In België is de iPhone immers altijd bij meerdere operators te koop geweest en ook in Nederland kan het toestel inmiddels bij T-Mobile, KPN en Vodafone gekocht worden.

Het nieuws is dan ook voornamelijk van belang voor Apple’s marktaandeel. Het gebrekkige netwerk van AT&T heeft veel consumenten in de VS ervan weerhouden een iPhone te kopen. Verizon is populairder en zal hoogstwaarschijnlijk veel nieuwe klanten naar de iPhone brengen. Dat kan alleen maar positieve invloed hebben voor het universum aan Apps en accessoires rond de iPhone.

Daarnaast kan dit in bepaalde mate goed nieuws zijn voor de verkrijgbaarheid van iPhones in de toekomst. De Verenigde Staten is altijd de grootste afzetmarkt geweest voor Apple. Bij een volgend model iPhone zullen er dankzij Verizon’s CDMA iPhone minder GSM-modellen van de totale voorraad naar de Amerkaanse markt gaan. Mocht Japan (het enige andere land waar CDMA nog gebruikt wordt) ook de Verizon-modellen gaan verkopen dan zal het ook voor dat land gelden. Dat kan betekenen dat er meer GSM-iPhones richting Europa gaan wat kortere wachtlijsten betekent voor Nederlandse en Belgische iPhonekopers.

Reageer op artikel:
iPhone 4 nu ook bij Verizon in V.S.
Sluiten