iPad-krant ‘The Daily’ live op 2 februari

Door: Statenweg - 6 reacties

Apple en News Corp, het bedrijf van de Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch, houden op 2 februari een gezamenlijke persbijeenkomst in het Guggenheim Museum te New York. Deze gelegenheid zal in het teken staan van The Daily, een nieuwe krant die alleen op de iPad verschijnt.

Het dagblad wordt vooral gezien als een experiment om te ontdekken of
lezers bereid zijn te betalen voor een uitgave die specifiek voor de tablet vormgegeven en samengesteld is. Veel mensen verkrijgen nu hun nieuws gratis via internet.

The Daily zal naar verwachting gebruikmaken van een nieuw abonnementsmodel waarbij de edities elke ochtend automatisch op de iPad geladen worden. De prijs zal relatief laag zijn, met het doel veel lezers aan te trekken. Murdoch verklapte eerder al dat een abonnement op de The Daily 99 cent per week gaat kosten.

Apple zal waarschijnlijk erop aandringen dat alle tijdschriften en kranten die nu nog een losse applicatie aanbieden in de App Store overschakelen op het nieuwe abonnenemtsmodel. Dit stuitte eerder al op kritiek vanuit de mediawereld, omdat zij hierdoor gedwongen wordt 30% van de omzet af te dragen aan Apple.

Naast Rupert Murdoch zelf zal namens Apple Eddy Cue aanwezig zijn. Het event begint om 11 uur ’s ochtens plaatelijke tijd (5 uur ’s middags Nederlandse tijd).

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  bram91

  Ben benieuwd naar hoe deze krant er uit zal gaan zien!

  Als dit een succes wordt, volgen hopelijk meer (Nederlandse) kranten die een krant speciaal voor de iPad ontwerpen.

 • Profielfoto
  Jens

  Het zou leuk zijn als de iPad app van Het Nieuwsblad ook telkens de krant automatisch download … Buiten dat, denk ik dat de Daily best wel potentieel heeft ALS de inhoud aanspreekt tenminste ..

 • Profielfoto
  Maikelw

  Mooi verjaardagscadeau!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hele slimme zet van Apple en het concern van Murdoch…! Slimme manier om via verspreiding in App-store automatisch te uploaden, waarbij de lezer een lage prijs krijgt en Apple nog ’s 30% opstrijkt van het bedrag. Ook bestaande kranten en tijdschriften zullen uiteindelijk wel tot een soortgelijk abonnement over moeten gaan. NRC Next en het Financiëel Dagblad hanteren nu een andere methode, die echter veel duurder is voor de lezer. Volgens mij betaal je daar wel €1,50 per dag in plaats van een eurootje per week. (daar zal het hier, inclusief BTW, wel op neer gaan komen). Ik ben benieuwd. Het zou slim zijn als ze eerst een maand gratis abonnement geven, waarna je kunt beslissen of je het betaald wilt voortzetten.

 • Profielfoto
  NTG

  Het nieuws word voor mij toch omgeven met het nare gevoel dat Apple straks de macht over alles heeft met hun eigen betaalsysteem…:sad:

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  En in welke App Store zal dit dan te verkrijgen zijn? Ook de NL-se store..?