Statenweg
Statenweg Nieuws 27 januari 2011

iPad-krant ‘The Daily’ live op 2 februari

Apple en News Corp, het bedrijf van de Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch, houden op 2 februari een gezamenlijke persbijeenkomst in het Guggenheim Museum te New York. Deze gelegenheid zal in het teken staan van The Daily, een nieuwe krant die alleen op de iPad verschijnt.

Het dagblad wordt vooral gezien als een experiment om te ontdekken of
lezers bereid zijn te betalen voor een uitgave die specifiek voor de tablet vormgegeven en samengesteld is. Veel mensen verkrijgen nu hun nieuws gratis via internet.

The Daily zal naar verwachting gebruikmaken van een nieuw abonnementsmodel waarbij de edities elke ochtend automatisch op de iPad geladen worden. De prijs zal relatief laag zijn, met het doel veel lezers aan te trekken. Murdoch verklapte eerder al dat een abonnement op de The Daily 99 cent per week gaat kosten.

Apple zal waarschijnlijk erop aandringen dat alle tijdschriften en kranten die nu nog een losse applicatie aanbieden in de App Store overschakelen op het nieuwe abonnenemtsmodel. Dit stuitte eerder al op kritiek vanuit de mediawereld, omdat zij hierdoor gedwongen wordt 30% van de omzet af te dragen aan Apple.

Naast Rupert Murdoch zelf zal namens Apple Eddy Cue aanwezig zijn. Het event begint om 11 uur ‘s ochtens plaatelijke tijd (5 uur ‘s middags Nederlandse tijd).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad-krant ‘The Daily’ live op 2 februari
Sluiten