iPad 2-mockup op CES

Door: Siebren Verhoef - 14 reacties

In aanloop naar de CES (Consumer Electronics Show) is er een mockup opgedoken van wat de volgende versie van de iPad zou zijn. De aluminium mockup wordt op de CES door hoesjesmaker Dexim gebruikt om een iPad-case met magnetisch bluetooth-toetsenbord te demonstreren.

De kenmerken van de mockup komen overeen met de eerdere geruchten over de volgende iPad. De afgelopen tijd doken er al heel wat hoesjes op voor de volgende generatie iPad. Opvallend is echter dat alle fabrikanten van hoesjes voor de ‘iPad 2’ rekening houden met dezelfde vernieuwingen. Zo hebben al deze hoesjes ruimte voor een camera en een grotere speaker aan de achterzijde van de iPad, en zal de iPad volgens deze hoesjesmakers iets platter zijn dan de huidige generatie.

De achterkant van de opgedoken iPad 2-mockup komt meer overeen met het design van de huidige iPod touch, terwijl de home-knop meer naar onderen is geplaatst. Voorlopig zullen we nog even moeten wachten of de nieuwe iPad er daadwerkelijk zo uit gaat zien. Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple kort voor de lancering van een nieuw product besluit het ontwerp ervan aan te passen.

De CES is een van de belangrijkste electronicabeurzen ter wereld, en gaat vanaf morgen officieel van start in Las Vegas.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Ludo

  gek, op de één of andere manier doet dit me denken aan de vorige generatie iphone…

 • Profielfoto
  hansiedejong

  Geen Apple logo!?

 • Profielfoto
  Timotees

  Ik vind het wel een mooi hoesje, met dat toetsenbord zo ingebouwd..

 • Profielfoto
  KingAchille

  Ik mag hopen van niet. Zo lelijk dun!

 • Profielfoto
  Delta

  Ik vind die achterkant er nogal lelijk uitzien….maar ja dat is smaak he. We zien wel wat het word als hij er is.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  hmm ik vind het huidige design juist zo sterk met het kleine randje en de licht gebogen achterzijde. ik hoop in ieder geval dat ze niet van het aluminium naar chroom stappen! :O

 • Profielfoto
  Ludo

  Dat mapje met ingebouwd toetsenbord is nu ook al verkrijgbaar
  Hier bijv.

 • Profielfoto
  Buzz

  Dit is een mockup, een niet werkend model op basis van de afmetingen die Apple zou hebben doorgegeven aan de makers van die hoesjes dus. Het is geen echte iPad 2. Dat er geen logo op staat of dat de achterkant er lelijk uitziet zegt dus helemaal niets over de echte iPad 2.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Ander woord voor mockup: dummy (misschien dat er dan bij andere dummies een lichtje gaat branden).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik HOOP inderdaad dat de achterkant er niet zo uit ziet, want ik vind de achterkant van de huidige iPad er veel beter uitzien met die licht gebogen aluminium achterkant. Hopelijk blijft het zo. Camera(‘s??!!) en betere speaker van harte welkom. Eigenlijk zouden er twee speakers op moeten – voor stereo geluid! Zelf denk ik dat de prijs LAGER wordt!

 • Profielfoto
  katteman

  Wat hebben jullie nou allemaal met die camera?
  Had de nieuwe iPod Touch er geen dan had ik ene aangeschaft.
  En als iPad2 er ook een aan boord heeft dan mogen ze hem ook houden.
  Begrijp ’t echt niet waarom er overal een camera moet inzitten. Alsof we continue aan het fotograferen zijn. Nog beter, aan het filmen.

 • Profielfoto
  marquez

  Ik vind die camera aan de achterzijde totaal onbelangrijk, maar juist aan de voorkant zou het heel handig zijn vooral voor skype! De reden dat ik nog geen iPad gekocht heb is wegens het ontbreken van een camera aan de voorzijde. Ik ben veel op reis en skype graag met m’n macbook, maar met zo’n iPad zou het nog handiger zijn!

 • Profielfoto
  NickBook Pro

  @Marquez: mee eens! Hoop alleen dat ze wel een beter camera in de voorkant doen dan die van de (voorkant van de) iphone.

 • Profielfoto
  Hessel89

  lelijk.. ik vind die eerste mooier