In de toekomst iPhone met zonnecellen?

Door: Lucas Raggers - 11 reacties

Of het nu ligt aan de invloed van Greenpeace of die van bestuurslid Al Gore, Apple blijft investeren in het milieuvriendelijk maken van haar producten. Uit één van de honderden patentaanvragen blijkt da Apple meer wil doen met zonne-energie. Kunnen we binnenkort een iPhone met zonnecellen verwachten?

In de omschrijving van het patent wordt het idee omschreven als een “zonne-energie-apparaat voor gebruik met een elektronisch apparaat, wat bestaat uit ten minste één zonnecel”. Hiermee zou “een mediaspeler, een laptop, een tablet, een telefoon” mee gevoed kunnen worden. De kracht van het idee draait met name om het energiebeheer wanneer je deze zonne-energie-accessoire aan een apparaat koppelt.

Of we het idee binnenkort in een product kunnen verwachten valt nog te bezien. Het patent is in een eerste vorm al in 2006 ingediend. Een tweede versie dateert van februari 2009.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Lexis

  Dus Apple heeft nu patent op zo’n beetje iedere zonnecel lader die er is?

 • Profielfoto
  Sciron

  Nope, die bestaan al! En die zijn niet van Apple

 • Profielfoto
  Reimzter

  Ik heb nog een rekenmachientje thuis met een zonnecel. Dat was pas innovatie.

 • Profielfoto
  rcheduke

  waarom die moeite doen als er toch een tot niets dienende glazen plaat achteraan je iPhone hangt?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Zonnecellen is niets nieuws, maar het is wel innovatief als je dit op een slimme manier in je apparaten weet te verwerken. Qua verhouding loopt Apple wel voorop op het gebied van zuinig omgaan met het milieu. Dat heeft mij destijds over de streep getrokken. Tot alu en glas zullen we wederkeren!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple had toch al een patent waarbij er bij elke pixel op het scherm ook een zonnecel zat, zodat het scherm zelf ook een zonnepaneel is. Ik vond dat een ingenieus idee. Wat is het nieuwe aan dit patent. Dat snap ik niet. Hoe meer manieren om zonnecellen in te bouwen, hoe beter. Ze moeten dan wel behoorlijk werken, want tot nu toe heb ik van kleine zonnecelpanelen nog geen goede resultaten gezien.


  Een jaar of 5 geleden heb ik zelfs een heel bijzondere O’Neill rugzak gekocht met twee grote zonnepanelen achterop voor een iPod en telefoon binnenin. Waterdichte bedieningsknopjes op de schouderbanden, oortelefoontjes inpluggen in de ene schouderband en een ingebouwde microfoon op de andere. Prachtig ding, als je muziek luisterde via je ipod en er kwam telefoon, dan onderbrak de muziek vanzelf en kon je telefoneren, maar de panelen genereerden toch niet genoeg stroom.

  Het irritante was ook dat vlak nadat deze rugzak op de markt kwam (ik was de eerste die ‘m had!) er alweer een nieuwe iPod uitkwam, die niet op de plug paste!

 • Profielfoto
  Applebanaan

  @MacAanZee
  Die backpack zag ik zo’n kerel van Discovery Channel ook gebruiken.
  Wel redelijk vet.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Dus dan moet je je iPhone in de volle zon leggen? Dat ie dan heel heet wordt?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Applebanaan: Is inderdaad een hele vette backpack. Alleen heel jammer dat die zonnepanelen niet echt goed werkten. Je kon wel de batterypack in de rugzak ook opladen met een stekker in het stopcontact. Wel heel jammer dat er geen andere stekkertjes waren toen er een iPod kwam net heel ander stekkertje.

  De backpack gebruik ik nog steeds. Die is niet kapot te krijgen!

 • Profielfoto
  MB12

  Is wel handig, hoef je hem minder snel op te laden. Qua milieuvriendelijkheid kan het me niet zo veel schelen ;).