Hoosbui aan iPadgeruchten houdt aan

Door: Koen van Tongeren - 36 reacties

Niet alleen Steve Jobs trekt witjes weg, zo lijkt het. Volgens 9to5Mac zou de volgende generatie iPad ook dit lot beschoren zijn. Een lezer van die site vond een kleine Chinese verkoper van onderdelen die claimt te weten wat de specificaties van de nieuwe iPad worden. Veel komt bekend voor uit eerdere geruchten en patentaanvragen, op dit ene kleurloze nieuwtje na.

Inderdaad, volgens de site komt er een wit model iPad uit. Bijzonder, aangezien het Apple niet gelukt is dit hoogstandje in kleurinnovatie bij de iPhone 4 te gebruiken.

De nieuwe iPad zou ook twee dockconnectors krijgen zodat je ‘m horizontaal én verticaal in een dock kan plaatsen. Hiervoor vroeg Apple al eerder een patent aan. Andere nieuwigheden zijn twee camera’s (0,3 mp voor en een 5 mp achter) en een gyroscoop. Deze zijn al te vinden zijn in de iPod touch en iPhone 4 en zijn dus geen verrassing. Dat geldt ook voor het beelscherm dat een hogere resolutie zou krijgen: 1920×1280. Daarmee wordt het mogelijk om Full HD films op de iPad te kijken.

Eerder meldden we al dat de iPad 2 een nieuwe ‘A5-chip’ zou krijgen. AppleInsider zegt meer informatie te hebben over deze processor. de A5 wordt een dual-core-processor die tot 4 keer sneller is dan zijn voorganger. Met vier keer meer pixels is dat geen overbodige luxe. De graphics-core in de A5 zou daarvoor geüpgradet worden naar het SGX543-model.

De nieuwe processor zou in staat zijn om Full HD films af te spelen, maar óók om het signaal uit te sturen. Daardoor wordt het technisch mogelijk om de iPad van een HDMI-output in plaats van de huidige VGA output te voorzien. De A5 chip zou Open-CL ondersteunen. Kort gezegd betekent dit dat bepaalde taken afgehandeld kunnen worden door de grafische core waardoor ze sneller uitgevoerd worden.

Wanneer mogen we dit moois dan in onze armen sluiten? Daar lopen de meningen over uiteen. De voorspelling van Kevin Rose dat de iPad 2 in februari uitkomt wordt inmiddels weerlegd met een verwachte release op 2 of 9 april. Tegelijkertijd doken er al even drie onbekende iPadmodellen op in de voorraaddatabase van de Amerikaanse electronicaknaller Best Buy. Twee van de WiFi-only modellen kostten $599,-, de derde $699,-. Of dit de nieuwe iPads met bovenstaand moois zijn of huidige modellen met mobiele hotspotkastjes (wat sommigen beweren) zullen we moeten afwachten.

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  onemorevaral

  Wordt vast heel spannend, de aankondiging van de nieuwe iPad, maar het zal toch niet hetzelfde zijn zonder Steve…

 • Profielfoto
  Lexis

  Witte bezel met een zilveren achterkant? Ik weet het niet. Apple heeft al moeite genoeg om een kleiner oppervlak wit te krijgen…:P

 • Profielfoto
  Brhuis

  zeker, maar aftellen tot het april is. februari lijkt mij onwaarschijnlijk aangezien apple vaak terugvalt op hun gebruikelijke productcycle. geld sparen en kopen dat ding!:lol:

  de 16 GB of de 32GB en waarom?

 • Profielfoto
  MrHammond

  Klinkt interessant, deze specs! Wellicht dat ik er dan voor één ga:smile:

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Shady it is! Klinkt als iemand die met Chinese imitatie, valse geruchten de wereld in wil brengen. Hoe dan ook, twee dock ingangen klinkt alles behalve ‘Apple like’. Ik kan me er serieus niks bij voorstellen…

 • Profielfoto
  Jesper

  Full HD ondersteuning op iPad klinkt wel logisch, als je kijkt naar Apple TV, en het gerucht dat er ook een SD sleuf in komt. Vraag me alleen af wat dit met het verbruik van de accu gaat doen?:eek:

 • Profielfoto
  Monsta

  Ben benieuwd of je bestaande iPad apps zou kunnen blijven gebruiken op een 1920×1280 resolutie. Gaan ze dan kiezen voor een +/- 240 dpi scherm?

 • Profielfoto
  SvS

  Oei spannend, ja, dat wordt hard sparen, want wil dit dan hoe dan ook hebben. Maar het zal mij echt niet boeien of het februari of april of iets later wordt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  FULL HD Output is natuurlijk prachtig! En we gaan intussen al niet meer voor minder dan twee cams op de nieuwe iPad (wat zou het tegenvallen als het wel minder is…!) Maar dat WIT terugkomt, daarop zeg ik HOERA!!

  Te lang zijn we in het begrafenis-zwart gedompeld. Grote rouwranden om de schermen van iMacs en MacBooks. Ik heb het nooit mooi gevonden en vind dat het beeldscherm daardoor kleiner lijkt. Wit was járenlang de kleur van Apple. Witte iPods, witte iMacs en Powerbooks/MacBooks. Dat was het wapen tegen het saaie beige van de Windowsbakken.

  Het zou fijn zijn als we eindelijk terugkeren naar het wit. Dat staat mooi fris en opgeruimd. Wit en aluminium. Da’s fris! Graag..! Doe mij er maar één!

 • Profielfoto
  mtooster

  Jullie resolutie/pixel-verhaal klopt niet!
  1920×1280 zijn niet 4x zoveel pixels!

  Bovendien denk ik, op basis van onderstaande, dat de resolutie naar 2048×1536 gaat. Dat zijn wel 4x zoveel pixels! Ambitieus, dat wel, maar haalbaar denk ik!
  http://www.macrumors.com/2011/01/15/ipad-2-screen-likely-to-have-2048×1536-resolution/

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Tja, schrijf ik een hele reactie, stuur ‘m weg, maar dan is ie ook écht weg, verdwenen. Het gebeurt de laatste tijd vaker en ik snap niet waarom.

  Ik vind Full HD prachtig! Daar wachten we op! En voor minder dan twee camera’s gaan we intussen al niet meer (wat zal het tegenvallen als het tóch minder zou blijken te zijn!). Twee dockconnectors is handig. Zou ik wel een afdekplaatje willen hebben voor het geval je er toch maar eentje gebruikt.

  Maar het leukste vind ik nog als WIT eindelijk terugkeert na al dat zwarte gedoe.
  Die rouwranden om de iMac en MacBookschermen – ik heb het nooit mooi gevonden! En vind dat het het beeldscherm kleiner maakt. Voel me opgesloten in zo’n zwarte rand.

  Wit was járenlang het wapen tegen de saaie beige Windowsbakken. Wit is opgeruimd en fris en blijft altijd modern (kijk naar Jan des Bouvrie:))
  Dus graag! Doe mij maar zo’n wit-alu iPad 2 met al dat fraais erop en eraan!
  Of helemaal aluminium, dat mag van mij ook! (lekker stevig unibody iPad)

 • Profielfoto
  Exotic08

  Wanner = wanneer
  Full HD scherm!? Dus dan zou het mogelijk zijn om een SL/DL bluray, ongeveer 25-50 GB groot, film af te spelen op de iPad? Nah, kan het niet geloven. Wil het wel, maar kan het niet.

 • Profielfoto
  KingChaos

  Ik stem op aluminium! Het huidige ontwerp vind ik niks mis mee (al heb ik er zelf geen een, dus geen gebruikservaring). Maar ze mogen ons best verwennen door em dunner en lichter te maken.
  Een camera aan de voorkant vind ik een must! Ik was teleurgesteld toen ie er bij de huidige versie niet meteen in zat. Zo’n ding is perfect voor Skypen enzo (Facetime, whatever).
  En hoe meer pixels hoe beter! (voor de gebruiker, sorry aan de ontwikkelaars)

 • Profielfoto
  Christophe F

  fail
  Camera achteraan:fail
  Twee dockconnectoren: nog dikkere fail
  Wit: achterlijk, ooit al in-de-massa-gekleurd wit aluminium gezien?
  Resolutie verhogen: denk het niet, huidige resolutie is voldoende. Zou een verspilling van energie en geld zijn.

 • Profielfoto
  jalu

  1920×1080 zie ik niet gebeuren, is een breedbeeld verhouding (16:9) en geen handige formfactor voor een tablet

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  ik vraag me af wat er met de opslagcapaciteit gaat gebeuren als ze een Full HD display in gaan bouwen…
  En sjah wit, persoonlijk vind ik de witte iMac’s van vroeger ook mooier, maar ik weet zo niet of een iPad erop vooruit zal gaan, dat zwart ziet er wel ‘serieuzer’ uit.

  ik ben heel benieuwd en kan niet wachten!

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  @Christophe F

  Fail…

 • Profielfoto
  mymac

  Wanner = wanneer
  Full HD scherm!? Dus dan zou het mogelijk zijn om een SL/DL bluray, ongeveer 25-50 GB groot, film af te spelen op de iPad? Nah, kan het niet geloven. Wil het wel, maar kan het niet.

  Ooit van streamen gehoord? Er zijn daarnaast zat 1080P films die onder de 8GB zijn, en daarbij ook van prima kwaliteit zijn.
  Laat maar komen dat ding, ik ben benieuwd. Het zou wel mooi zijn, eindelijk weer een witte iPhone, en m’n nieuwe iPad ‘2’ dan ook in het wit:-D

 • Profielfoto
  Retyro

  @Christophe F:
  Aan je profiel te zien heb je geen iphone 4.
  Bij deze kan ik je zeggen dat een hogere resolutie op de iphone absoluut geen fail is. Als je namelijk aan het retina display van de iPhone 4 gewend bent dan is het scherm van de huidige iPad echt schandalig slecht.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  Ben het eens met mymac
  ik heb een paar Full HD films, die maar 3 GB zijn, nu is dat natuurlijk niet de “echte” 1080p kwaliteit, maar alsof je dat merkt op een <10" display met een ±240 ppi pixel density. ik zie het nog wel gebeuren…

 • Profielfoto
  ErikBruinsma

  Ondanks dat ik iPad een leuk apparaat vindt betreur ik wel dat het erop lijkt dat de daadwerkelijk ‘werkmachines’ (MacBook Pro, Mac Pro, Xserve) minder tot geen aandacht meer krijgen. Terwijl we daar echt op werken..

 • Profielfoto
  Ostinato

  @Retyro: ik heb een iPhone 4 en een iPad en ik ben het helemaal niet met je eens. Het scherm van de iPad is superstrak. Het kan ongetwijfeld nog beter, maar ‘schandalig slecht’ is naar mijn bescheiden mening een schandalige overdrijving.

  Bedenk overigens dat je een telefoon i.h.a. dichter bij je ogen houdt dan een iPad.

 • Profielfoto
  ---

  @Christophe F:
  Aan je profiel te zien heb je geen iphone 4.
  Bij deze kan ik je zeggen dat een hogere resolutie op de iphone absoluut geen fail is. Als je namelijk aan het retina display van de iPhone 4 gewend bent dan is het scherm van de huidige iPad echt schandalig slecht.

  Precies, ik moet tijdelijk gebruiken maken van mijn iPod Touch 1G, dat scherm doet bijna pijn aan je ogen als je de iPhone 4 gewend bent.

  Heb zelf 3 maanden de iPad gehad, en dan valt pas op hoe goed het scherm van de iPhone is. Hoop echt dat er een retina scherm komt!

 • Profielfoto
  mymac

  @Tetyro @Ostinato: Eens met Ostinato. ‘Schandalig slecht’ mag je toch echt niet zeggen vind ik. Maar wat je zegt; als je een iPhone 4 gewend bent en je pakt je iPad erbij, zie je het verschil overduidelijk. Dus die hogere resolutie zie ik graag op de iPad, omdat het er dan ontiegelijk mooi uit zal gaan zien!

 • Profielfoto
  tomravesloot

  Hoosbui aan geruchten houdt aan, ja.

  ..de hoestbui houdt aan bij Jobs.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Volgens mij vergeten een aantal mensen hier het nut van pixeldichtheid tov kijkafstand. Laat me raden, op abri formaat zouden jullie op 300 dpi afdrukken omdat het lekker scherp is? Ik zou zeggen, kijk eens van dichtbij…

 • Profielfoto
  Kevintjuhhhh

  HEBBE HEBBE HEBBE

 • Profielfoto
  Yannes

  Met Full-HD mogen ze wel met een 128 GB versie komen. Ik vraag me af wat voor bitrate je kunt gebruiken met zo’n A5.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  @ Dr. Maddox

  Apple spoiled humanity…

 • Profielfoto
  jf

  Volgens mij vergeten een aantal mensen hier het nut van pixeldichtheid tov kijkafstand. Laat me raden, op abri formaat zouden jullie op 300 dpi afdrukken omdat het lekker scherp is? Ik zou zeggen, kijk eens van dichtbij…

  Dat kan zijn, maar ik vermoed dat mensen een iPad en een iPhone ongeveer op gelijke afstand van hun ogen houden.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ jf – Serieus?! :sealed:

 • Profielfoto
  Froggle

  Laat die Tim Cook nu maar eens zichzelf bewijzen. Lijkt me opzich een best sympathieke kerel, maar ik heb nog maar weinig van hem gezien. Als dat zo door gaat met Jobs, zal hij nog wel vaker het stokje over moeten nemen. Dus hopelijk kan hij dan de iPad 2 keynote houden. Het is alleen nog ene kwestie van geduld. Evenals de nieuwe MBP voor mij..

 • Profielfoto
  mkeijning

  “Niet alleen Steve Jobs trekt witjes weg, zo lijkt het.” Sorry maar ben ik de enige, die vind dat je geen woordgrappen kan maken op deze manier. Jammer. Zal wel niet zo bedoeld zijn maar toch vind ik het wat stom.

 • Profielfoto
  Applebanaan

  Hmm een iPad met 128GB? Een 1920 x 1280 scherm? Dan vind ik het eigenlijk erg op de MacBook air 11″ beginnen te lijken.

 • Profielfoto
  kx22

  Hoe krijg je 1920×1280 in zo een klein scherm? Ik bedoel, doe het dan ook lekker in de 13 inch Macbook Pro of Air! Als het werkelijk zo is en ze vragen maar 600 dollar voor de iPad 2. Dan mogen ze voor mijn part best 100 euro extra vragen voor zo een superieur scherm!

  Of zitten de schermen anders in elkaar?

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  @

  kx22

  het scherm van de iPhone 4 is meer superieur
  326 ppi v.s ±240 ppi
  maar zal wel met de OS te maken te hebben, leesbaarheid enz.
  op de ipad kan je makkelijker pinchen. (met mbp/air ook, maar niet met hetzelfde gemak als de iPad)

  maar qua schermtechnologie zal het niet veel verschillen met de huidige iPad (op resolutie na dan)