Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 januari 2011

Hieperdepiep voor iPhone (4) en iTunes (10)

Zo is het 9 januari 2007 en verkondigt Apple de revolutie op de mobiele telefoonmarkt en zo ben je 4 jaar verder en is het heel gewoon dat je smartphone geen stylus, maar wel Angry Birds heeft. Inderdaad, vandaag wordt de iPhone vier jaar oud, al kon ie begin 2007 op de Macworld Expo alleen nog bekeken worden in een glazen cilinder.

Het eerste model mocht dan traag mobiel internet, geen videocamera, GPS, multitasking of App Store hebben, Steve Jobs’ every-once-in-a-while-a-revolutionary-product-comes-along-that-changes-everything-presentatie was er niet minder spectaculair door.

iPhone op Macworld 2007

Hoe anders was dat precies 10 jaar eerder, toen een ietwat meer mollige Steve Jobs iTunes 1 aankondigde. We waren nog 6 jaar verwijderd van de iPhone, maar de muziekrevolutie was in alle hevigheid losgebarsten en Apple wilde meedoen.

Met een Marker Felt-presentatie (dat kon toen nog) vol hippe apparaten als PowerMac G4’s en Discmans (de iPod bestond nog niet) werd uitgelegd dat die revolutie niet kon uitbreken zonder een programma waarmee je muziek van je CD kon rippen, in afspeellijstjes kon zetten en natuurlijk die lijstjes weer op CD kon branden.

iTunes 1

Het eerste bleek een tijdelijke noodzaak waar de iTunes Music Store in 2003 een einde aan maakte, het laatste was een paar maanden later al overbodig geworden met de komst van de iPod. En toen kwamen er nog podcasts, Genius playlists, video’s, Airplay en ga zo maar door.

Zo zie je maar wat er in respectievelijk 4 en 10 jaar (en evenveel versies voor de jarige jobben) allemaal kan gebeuren. Viva la revolución!

Reageer op artikel:
Hieperdepiep voor iPhone (4) en iTunes (10)
Sluiten