Handschoentjes ‘made for iPhone’

Door: Statenweg - 14 reacties

Voor iPhone-gebruikers was het weer afzien deze winter. Door de kou en de noodzaak om handschoenen te dragen, werd bedienen van het touch-screen een stuk lastiger.

Momenteel zijn er al handschoenen te koop die een oplossing bieden voor dit probleem. Vaak is in de vingertoppen een geleidend draad aangebracht, waardoor de electrische stroompjes van je lichaam het scherm kunnen bereiken.

Deze simele en effectieve methode was voor Apple blijkbaar niet voldoende. Een recent opgedoken patent gaat namelijk nog een stapje verder door de vingertoppen uit te rusten met twee lagen.De binnenste laag is van een geleidende stof waar het scherm op reageert. De buitenste laag zorgt voor bescherming tegen de kou en het binnendringen van vocht. Om de iPhone te bedienen trek je de buitenste laag omhoog, die daarna vanzelf weer terugtrekt.

Het is nog maar de vraag of deze handschoenen ooit naast de iPod-sokjes zullen hangen in de Apple Stores. Het patent is reeds opgesteld in 2007 toen de iPhone op de markt kwam. Sindsdien heeft het bedrijf er nog niets mee gedaan.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  We’ll see.
  Maar de winter komt ten einde ik draag geen handschoenen meer.

 • Profielfoto
  daanclasener

  als ze nou snel zijn, binnenkort komt er weer een vriesperiode, maar ik denk niet dat ze het af hebben voor de lente, dus dan maar volgend jaar xD

 • Profielfoto
  Xentro

  Van mij mogen ze vandaag nog uitkomen, liefst in het blauw ! Dank u Apple …

 • Profielfoto
  RobinJans

  Als dit patent al van 2007 is heeft Apple het gewoon gepatenteerd zodat geen enkel ander bedrijf deze achterlijke dingen op de markt gaat brengen… Wie zit hier nou op te wachten jongens? Als je iPhone gaat dan heb je toch niet de tijd om, en die iPhone uit je broekzak te graaien, en die dubbele laagjes van je vingertjes af te schroeven.. niet echt het beste patent van Apple naar mijn mening

 • Profielfoto
  Osipz

  Ik ga een eind met Applegekte mee, maar dit is echt onzin.
  Misschien iets voor in Alaska, maar hier in Nederland echt overdreven. Tenzij je een half uur op een winderige straathoek wilt gaan staan te sms-en, maar wie is er zo gek?

  In buitensportwinkels zijn wanten te koop met een gleuf in de handpalm waar je je vinger doorheen kunt steken voor bijvoorbeeld je fiets van slot halen. En onze melkboer knipte de vingertoppen van zijn handschoenen zodat hij wisselgeld kon tellen.

  Niemand hier weet meer wat een melkboer was, neem ik aan?

 • Profielfoto
  jsc

  Die handschoen heeft ook alleen maar zin als de iPhone OOK tegen lage temperaturen kan:

  http://forum.onweer-online.nl/index.php?showtopic=23304

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een absolute ONZIN!

 • Profielfoto
  eiskoud

  hmmm.. handschoenen met een voorhuidje.. weet niet wat ik daarvan moet denken.

 • Profielfoto
  Limpior

  hmm ik heb geen speciale handschoenen nodig hoor.
  Heb gewoon van die stoffen dingen, zodra je je telefoon wilt gebruiken gewoon. even je vingertop nat maken. en het werkt perfect bij mij.

 • Profielfoto
  Sciron

  Ik zal ze kopen!

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Het is duidelijk dat veel mensen de iPhone gebruiken als telefoon. Ja, dat ie kan bellen en SMS-en is echt wel het minste.
  Ik gebruik hem bijvoorbeeld voor navigeren, buiten, ook bij vrieskou en ik heb geen tijd of mogelijkheid mijn handschoenen uit te trekken en heb dus zulke dingen nodig. Je kunt die iPhone voor allerlei dingen gebruiken… als ik alleen wil bellen en SMS dan koop ik wel een Nokia met hele grote knoppen.
  Maar ja, het bestaat dus al een tijdje in allerlei goede, maar ook koddige uitvoeringen.

 • Profielfoto
  n8n

  Kon gewoon m’n iPhone gebruiken met m’n leren handschoenen van de h&m, verspilde moeite als je het mij vraagt

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Kent nou niemand http://www.dotsgloves.com?

  Zonder draadjes of knopjes…
  Reuze handig.
  Afgelopen vriesperiode heel handig geweest.

  Mensen die zeggen dat je het niet nodig hebt, hebben die iPhone waarschijnlijk ook niet nodig….

 • Profielfoto
  slewes

  Ik gebruik deze.

  Zijn na 3 jaar wel aan vervanging toe… Wil dan wel wat warmere maar niet van die dikke dotjes.