Statenweg
Statenweg Nieuws 24 januari 2011
Leestijd: 1 minuut

Google werkt mee aan printrevolutie

Na de introductie van AirPrint in iOS 4.1, waarmee je draadloos kunt printen vanaf je iPad, iPod touch of iPhone, doet nu ook Google een poging om het afdrukken vanaf deze apparaatjes makkelijker te maken.

Het bedrijf is namelijk bezig met de uitrol van Cloud Print naar iOS-apparaten. Hiermee wordt het mogelijk om vanuit de Gmail web-app in Mobile Safari e-mailberichten inclusief attachements (doc, pdf) op afstand naar je printer te sturen. Zo kan het zijn dat je onderweg een printopdracht geeft en de uitdraai voor je klaarligt zodra je aankomt op kantoor.

De printer dient gekoppeld te worden aan de dienst via een PC met Windows of Linux en Google Chrome. Dit is natuurlijk geen optie voor bezoekers van OMT, maar Google belooft dat ondersteuning voor de Mac snel volgt. Voorlopig zullen alleen mensen die als taalinstelling U.S. English hebben de optie kunnen gebruiken.

Er kleven echter een aantal voor- en nadelen aan beide oplossingen. Google’s Cloud Print verschijnt (voorlopig) alleen in de web-app van Gmail. AirPrint daarentegen is onderdeel van iOS en werkt vanuit verschillende apps. Ook maakt AirPrint het onmogelijk om een afdruk te maken op een printer buiten je lokale netwerk en wordt nog maar een beperkt aantal printers ondersteund.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google werkt mee aan printrevolutie
Sluiten