Geruchten: iPhone, iPad en Apple TV

Door: Jan David Hanrath - 34 reacties

Het nieuwe jaar is net twee weken oud en Engadget komt al met naar eigen zeggen betrouwbare geruchten over de iPhone 5, de tweede generatie iPad én een nieuwe Apple TV.

iPhone 5
De iPhone 5 verwachten we net als eerdere jaren in de zomer. Engadget weet te melden dat er, in plaats van aparte toestellen voor CDMA en GSM, één toestel komt dat alle netwerken en netwerktypen aankan. iPhones hadden tot de introductie van de Verizon iPhone vorige week radiochips van Infineon aan boord.

Apple neemt met de iPhone 5 helemaal afscheid van Infineon, want de gecombineerde radiochip in de iPhone 5 wordt geleverd door Qualcomm.  De nieuwe datatechnologie 4G, ofwel LTE, laat nog wel op zich wachten.

Apple zou momenteel de eerste testen uitvoeren met het toestel ‘on campus’ in Cupertino. Het ontwerp van de iPhone 5 zou helemaal anders worden dan de iPhone 4 en de basis vormt een nieuwe op de multi-core Cortex A9 gebaseerde Apple A5 processor.

iPad 2
Over de iPad 2 weet Engadget te melden dat het 3G model, met dezelfde Qualcomm radiochip, ook GSM én CDMA ondersteunt. Zoals wij al hebben gemeld krijgt het scherm een aan Retina verwante technologie met een hogere resolutie, maar niet zo hoog als de iPhone 4. Engadget heeft nog geen bevestiging dat de A5 processor ook in de nieuwe iPad komt, maar ze vinden het wel waarschijnlijk.

De iPad wordt dunner en krijgt aan twee zijden een camera. Ook komt er een SD-kaart slot in de zijkant te zitten. Voor mensen die de nieuwe iPad over enkele weken verwachten, heeft Engadget slechter nieuws: de introductie zou gepland zijn voor april, precies 12 maanden na de initiële launch.

Apple TV
De geruchten over de Apple TV zijn wat spaarzamer, maar het apparaat dan ook pas een paar maanden oud. Verwacht wordt dat de A5 chip ook een plekje krijgt in de Apple TV, waardoor de hardware in staat is om full HD (1080p) in plaats van HD ready (720p) te streamen.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  Delars

  Ik kijk vooral uit naar de iPhone 5, ben heel erg benieuwd wat ze met het iconische design van plan zijn..

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Een A4, daarna een A5.

  Waar zagen we dat eerder? Ohja, G3, G4, G5.

  Ik ben wel benieuwd naar de kloksnelheid.

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Ik kijk vooral uit naar de iPhone 5, ben heel erg benieuwd wat ze met het iconische design van plan zijn..

  Ik hoop niet veel, de huidige iPhone 4 is hartstikke mooi op de huidige manier!

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  De iPad wordt dunner en krijgt aan twee zijden een camera. Ook komt er een SD-kaart slot in de zijkant te zitten.

  Houden jullie er wel rekening mee dat het hier gaat om geruchten? Zoals jullie sommige zinnen formuleren gaat het om zekerheden…;)

  Ik hoop alvast op een iPad 2, kan ik die ook toevoegen aan mijn ‘Wanna have lijstje’.

 • Profielfoto
  Moos

  Die ipad klinkt heel interessant zo.

 • Profielfoto
  Soedjono84

  De nieuwe Apple TV is voor mij interessant.

 • Profielfoto
  Edwin

  Voordat dit allemaal in Nederland leverbaar is zijn we wel een klein jaartje verder.

 • Profielfoto
  Soedjono84

  @Biker, je hebt wel gelijk. Een jaar verder natuurlijk niet.. Maar wanneer het op de markt te koop is wil je de product eigenlijk niet meer.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  haha eind 2011 loopt m’n abonnement af.
  whatever happens, that iPhone 5 in mine…

 • Profielfoto
  Maxx1987

  Een camera aan beide kanten in de iPad? Zou een rare en domme zet zijn vind ik.. Zie je jezelf al met je iPad een foto maken? Ik niet iig! Doet me overigens de ken aan dat filmpje dat er iemand staat bellen met de iPad xD

 • Profielfoto
  joetoe

  En laat ik nu net eind april weer in New York zitten ! :lol:

 • Profielfoto
  Maikelw

  hmmm… Moet denk ik toch maar weer een lijnt uitgooien naar amerika tegen april… Haha:P

  Mijn huidige iPad is dan na een jaar wel aan vervanging toe. Hoop dat ze wel wat gaan doen aan de krasgevoeligheid van het scherm:)

 • Profielfoto
  ruudkraus

  Die camera ideaal in de iPad 2. Ik heb Bento ontdekt dit in combinatie met numbers werkt perfect. Nu de hele showroom voorraad er op staan. Met camera gaat dat dan nog makkelijker. Nieuw artikel effe veld aanmaken foto trekken invullen en klaar.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Over de iPad 2 weet Engadget te melden dat het 3G model, met dezelfde Qualcomm radiochip, ook GSM én CDMA ondersteunt.

  Ehm.. Wilt dit zeggen dat we straks bellen met een iPad?

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Ik heb nog een order open staan voor een witte iPhone,ik denk toch dat het de 5 gaat worden,en als ik er nu zo op terug denk,heel die heisa van de “gelekte 4” heeft de meesten wel opgewarmd om hem heel erg te willen,mss was het wel een strategie van apple en zal de 5 een gevolueerder product zijn.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben eigenlijk nog meer benieuwd naar iOS5

 • Profielfoto
  AppelNL

  De ipad met een camera…

  Met zo’n groot ding een foto maken… nee!!!
  Je loopt op het strand, en wil een mooie foto maken, eerst je ipad pakken… ( waar je een grote tas voor moet hebben) Dan is het apparaat erg gevoelig voor bewegingen omdat het extra groot is. En als je bijvoorbeeld in New York een foto wilt maken, wordt die ipad uit je handen gerukt omdat het een goed gewild diefstalproduct is.

  Ik ben tevreden over mijn ipad, maar met een camera lijkt me niet handig, alleen een camera voor videochat!

  En de apple tv lijkt me onwaarschijnlijk aangezien hij er pas een paar maanden is en de update van de 1e naar de 2e generatie van de apple tv een paar jaar heeft geduurt en nu is het een kwestie van maanden ! NEVER

  Over de iphone verwacht ik een nieuw design voor den antenne en nog dunner dan eerst!

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Misschien weer een reden voor een nieuwe aanschaf iPhone 5.
  Verder zien we wel wat er van komt van de beloften van Apple!

 • Profielfoto
  Tkradio

  Ik denk zelf dat de iPhone 5 nog even op zich laat wachten, aangezien de witte er nog steeds niet is. iPad 2 met SD slot lijkt me wel wat!:lol:

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik denk zelf dat de iPhone 5 nog even op zich laat wachten, aangezien de witte er nog steeds niet is. iPad 2 met SD slot lijkt me wel wat!:lol:

  Denk je echt dat ze de launch van een nieuwe iPhone uitstellen omdat het vorige model nog niet in een bepaald kleurtje verkrijgbaar is:P? Denk ’t niet;).

 • Profielfoto
  strigoi

  CAMERA AAN DE ACHTERKANT NEE!!! en JE GAAT ER TOCH GEEN FOTO’S MEEMAKEN, BAH!

  Relax, je hoeft die camera niet te gebruiken. Bovendien is het leuk als je op de bank zit en je wilt een klein filmpje maken van je kleine of je gekke huisdier etc. Tijdens FaceTime kan je dan net zoals op een iPhone en iPod touch met één druk laten zien waar je naar kijkt. Zodat je geen acrobatische capriolen uit moet halen en je iPad moet omdraaien. Als Apple het niet zou doen zou men zeggen dat HET STOM IS DAT APPLE GEEN CAMERA AAN DE ACHTERKANT HEEFT; HP, SAMSUNG, MOTOROLA HEBBEN DAT WEEEELLLLL.

  Bovendien is er altijd nog de iPad 1 zonder camera voor diegene die camera fobie heeft.

 • Profielfoto
  Applebanaan

  Ik ben het totaal eens met @Strigoi. Maar nee, inderdaad, je hoeft je iPad ook niet te gebruiken om foto’s mee te maken. Dat doe je dan met je andere iOS. Heb je die niet? Koop dan een normale camera. Het lijkt mij erg geschikt voor FaceTime, dat je de tweede camera kan gebruiken om iemand anders aan de andere kant kunt filmen.

 • Profielfoto
  onemorevaral

  Wat veel mensen over het hoofd zien is dat een camera op de achterzijde misschien niet nuttig is voor het maken van foto’s, maar de iPad wel een geweldig apparaat kan maken voor augmented reality!

 • Profielfoto
  JH90

  Komt die iPhone 5 dan ook in de zomer in NL uit? En meteen op Vodafone? Want dan zou ik een blij man zijn:)

 • Profielfoto
  knekkie

  Owjee. We gaan een hoop teleurgestelde gezichtjes zien als Apple daadwerkelijk gaat laten zien wat ze voor het eerste kwartaal voor ons in petto hebben.

 • Profielfoto
  Soedjono84

  IK ben echt benieuwd met wat voor product Apple echt gaat komen bij de aankomend release.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  De mogelijke 2de camera op de iPad hoeft ook niet te dienen om (enkel) foto’s mee te nemen. Kan ook dienen voor Augmented Reality, toch?
  Of stel, je maakt een verslag van een werkbezoek op je iPad, dan is het toch handig dat je er meteen een foto kan bijvoegen.
  Ik vind die 2 camera’s geen gek idee.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Kan ook dienen voor Augmented Reality, toch?

  Oeps, niet gezien dat onemorevaral dit ook zei…

 • Profielfoto
  dennisjanssen

  Toch even toevoegen dat resolutie en pixeldichtheid niet hetzelfde is. Zo zou de iPad2 (minstens) dezelfde resolutie krijgen (aantal pixels dus) als de iPhone4, maar aangezien het scherm veel groter is krijg je dus een lagere pixeldichtheid (aantal pixels per inch). Maar wat een Retina Display net een Retina maakt is dus die pixeldichtheid…

 • Profielfoto
  Pim

  De 3GS en de 4 overgeslagen dus straks een upgrade naar de 5 wordt wel leuk!

 • Profielfoto
  RoyK

  Ik zie liever geruchten over de iMac 2011 met sandy bridge..;)

 • Profielfoto
  zico112

  Vond dit plaatje op photobucket http://i1224.photobucket.com/albums/ee362/zico112/170111.jpg. Is gister upgeload. Zou best eens de iPhone 5 kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  @zico112 Ben toch benieuwd waarom jij denkt dat dat een iPhone 5 zou zijn, lijkt mij gewoon een iPhone 4 namelijk?

 • Profielfoto
  sanders1515

  Ik ga voor de iphone 5 ipv 4